reklama
Monya81
Fanka BB :)
Tak sie zastanawiam czy jezeli dziecko jest spokojne w łonie czy i jak to sie przekłada na rzeczywistość postpartum..? Mam wielką nadzieję że tak
U mnie się sprawdziło. W sensie syn był mega spokojnym niemowlakiem. W sensie jedzenie - 3h snu-kupa-jedzenie i tak w kółko. Nie było kolek, spał grzecznie. Dopiero po roku temperament mu się ujawnił[emoji38]
Ja ruchów nigdy nie liczyłam , aktywność była głownie po moim jedzeniu. W pamięć mi się wbiło przy bezsennych nocach, że kopał dużo około 4 nad ranem. I faktycznie tak było, że po urodzeniu chyba do 6 mca był aktywny o 4. W sensie wybudzał się i nie chciał spać przez godzinę, a około 6 mca juz wstawał o 4 i nie spał do 7-ej [emoji51].
Teraz próbuję wyłapać jakies takie regularności , ale za dużo się dzieje i ciężko coś wyczaić.
Sasankaa
O kurcze, to ja się zaczynam bać Bo syn był aktywny w brzuchu i nie powiem dał później troche popalić. A ona przedtem była głownie koło 8 i północy aktywna i więc myślałam że chociaż z nią będzie lżej a teraz to non stop kopie.U mnie się sprawdziło. W sensie syn był mega spokojnym niemowlakiem. W sensie jedzenie - 3h snu-kupa-jedzenie i tak w kółko. Nie było kolek, spał grzecznie. Dopiero po roku temperament mu się ujawnił[emoji38]
Ja ruchów nigdy nie liczyłam , aktywność była głownie po moim jedzeniu. W pamięć mi się wbiło przy bezsennych nocach, że kopał dużo około 4 nad ranem. I faktycznie tak było, że po urodzeniu chyba do 6 mca był aktywny o 4. W sensie wybudzał się i nie chciał spać przez godzinę, a około 6 mca juz wstawał o 4 i nie spał do 7-ej [emoji51].
Teraz próbuję wyłapać jakies takie regularności , ale za dużo się dzieje i ciężko coś wyczaić.
Sylwkaka
Sama własnoręcznie[emoji44][emoji44][emoji44] Ty to tak sama? Jak?
To jest nadzieja ze bedzie dobrze i dziecko bedzie spokojne. U mnie podobnie ruchy są przede wszystkim po posiłku i wieczorem.W nocy sporadycznie je czuje.Nawet na usg III trymestru córcia tak słodko spała że "uderzając" aparatem w mój brzuch nie było szans jej obudzić aby zmieniła pozycjęU mnie się sprawdziło. W sensie syn był mega spokojnym niemowlakiem. W sensie jedzenie - 3h snu-kupa-jedzenie i tak w kółko. Nie było kolek, spał grzecznie. Dopiero po roku temperament mu się ujawnił[emoji38]
Monya81
O kurcze, to ja się zaczynam bać Bo syn był aktywny w brzuchu i nie powiem dał później troche popalić. A ona przedtem była głownie koło 8 i północy aktywna i więc myślałam że chociaż z nią będzie lżej a teraz to non stop kopie.
No widzisz, a ja mam wrażenie, że moje dzieci głownie śpią i kopią tylko przy zmianie pozycji. W pierwszej ciąży się tym zamartwiałam i nawet liczyłam te ruchy. Z 2 razy nawet na IP chciałam jechać. Fakt, że w obu mam łożysko z przodu, więc trochę to wycisza kopniaki.
Ostatnia edycja:
Monya81
Mam pytanie o Wasze skurcze "ćwiczebne":czy nasiliły się Wam- w sensie nie ilość, ale intensywność?
U mnie nie są bolesne, ale są juz tak mocno spinające , ze jak stoję lub idę to wolę usiąść i przeczekać. Na szczęście większość mam w nocy wiec luz, ale 2-4 w dzień tez się trafi.
U mnie nie są bolesne, ale są juz tak mocno spinające , ze jak stoję lub idę to wolę usiąść i przeczekać. Na szczęście większość mam w nocy wiec luz, ale 2-4 w dzień tez się trafi.
an93
Mnie ruchy małej w ogóle nie bolą,chyba że coś przy żebrach majstruje. Nawet bym powiedziała,że są całkiem łagodne
Camel nie martw się, zwierzęta są silne,da radę kociak ile ma lat??
Wiem jak to jest,ja mam sunię staruszkę już,ale w ogień bym za nią skoczyła ❤
Camel nie martw się, zwierzęta są silne,da radę kociak ile ma lat??
Wiem jak to jest,ja mam sunię staruszkę już,ale w ogień bym za nią skoczyła ❤
reklama
Nie wiem czemu ale u mnie zawsze się pojawiają jak jestem w ruchy przez trochę dłużej i długo mnie trzymają dopiero jak sie położę na jakieś 15 min minimum polezec to w pełni odchodzą. Nie bolą ale są długie.Mam pytanie o Wasze skurcze "ćwiczebne":czy nasiliły się Wam- w sensie nie ilość, ale intensywność?