reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
A np truskawki też można? Bo czytałam że nie bo uczulają a ja koooocham. Wszystko to wszystko nie?

thgfikgneziy9g6d.png

Bellax super ! Udanej imprezy :)

My po szkole rodzenia. Dzis bylo o porodzie dalej i o pologu. I nie fsmajna sytuacja bo jedna z dziewczyn z mezem jechali i ktos im wyjechac i chlopak musial gwaltownie hamowac i jej scisnelo podbrzusze pasami i tak ja bolalo ze musiala isc na ktg. Ale nie wiemy co z nia bo jeszcze tam byla. Szczescie w nieszczesciu ze jechali do szpitala.
Bylo tez troche o karmieniu. W okresie karmienia moge jesc wszystko ! Sushi prawdziwne ! ;) tatar, smazone i pieczone mnjam mniam :)

A w brzuchu dyskoteka ;)

p19u9jcg81ehxczt.png
A nam we wtorek w szkole rodzenia położna powiedziała, że nie na czegoś takiego jak dieta matki karmiącej, ale nie należy pic alkoholu, palić papierosów i jeść surowego mięsa. Dopytalam i powiedziała, że sushi odpada, bo jest ryzyko zarażenia tymi wstrętnymi bakteriami.
A tak się cieszyłam, ze w lipcu zjem porządną porcję suszarni ;)

Wykonuję te ćwiczenia ,ale obawiam się ,że nie da rady się obrócić. Brzuch mały a dzidzia troszkę większa jak na swój wiek,więc mam obawy. A cesarki nie chcę ;( wymarzyliśmy sobie z mężem poród jak z filmu :D ,mąż chce przeciąć pępowinę,a ja chcę czuć te skurcze :D
Na spokojnie wszystko jest możliwe, u mnie niby dzieci główkowo ułożone były ale po dzisiejszych akrobacjach już napewno nie są, jestem na 99% pewna że przynajmniej jedną leży poprzecznie, a miejsca to napewno mają dużo mniej niż u ciebie...

010ikw7ip2lmrcv3.png

Bellax super ! Udanej imprezy :)

My po szkole rodzenia. Dzis bylo o porodzie dalej i o pologu. I nie fsmajna sytuacja bo jedna z dziewczyn z mezem jechali i ktos im wyjechac i chlopak musial gwaltownie hamowac i jej scisnelo podbrzusze pasami i tak ja bolalo ze musiala isc na ktg. Ale nie wiemy co z nia bo jeszcze tam byla. Szczescie w nieszczesciu ze jechali do szpitala.
Bylo tez troche o karmieniu. W okresie karmienia moge jesc wszystko ! Sushi prawdziwne ! ;) tatar, smazone i pieczone mnjam mniam :)

A w brzuchu dyskoteka ;)

p19u9jcg81ehxczt.png
Dobrze używać adapterów do pasów dla kobiet w ciąży... Przy dużym brzuszku już trudno właściwie zapiąć pasy a taki adapter ładnie odciąga pas z branży i ma się go praktycznie między nogami.

010ikw7ip2lmrcv3.png

Heda adaptery podobno są bardziej niebezpieczne niż prawidłowo zacięte pasy bezpieczeństwa.
Miałam wypadek w poprzedniej ciąży i pasy mi się wbił w brzuch, dopiero potem pokazali mi jak prawidłowo zapisać pas a adapter jest zbędny.
I tak przestałam się zapinac, bo tamta sytuacja jak pasy wbiły mi się w brzuch mnie przerosła i przestraszyła. Teraz też nie zapinam.

reklama
Zając a te domniemane bakterie występujące w surowym mięsie nie przechodzą na dzidzię?
A jak :) ? mowia ze mozna to widocznie nie przechodza :) i ja im wierze ;) nie ma czegos takiego jak dieta matki karmiacej ufff. Wszystko of kors w normalnych ilosciach - w sensie nie kilo tatara i surowa ryba codziennie plis kilo truskawek ;)
Achchch witaj sushi ! Witaj tatarze :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry