reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
To nie ma śmiechu wcale. Ostatnio gadam z kolerzanka która ma 8 miesięcznego syna. Pyta się mnie jak twój pęcherz? Ja że już kuźwa popuszczam. A ona do mnie ze ona dopiero teraz przestała popuszczac! [emoji31]

To posikiwanie jeszcze przede mna...

p19u9jcg81ehxczt.png

A ja nadal nie kumam dlaczego Wy do nietrzymania moczu (nawet jesli występuje w ciazy) podchodzicie jak do czegoś normalnego.... :/

Ostatnia edycja:
"Tymczasem popuszczanie moczu podczas kaszlu, kichania, śmiechu czy podnoszenia ciężkich przedmiotów to w ciąży zjawisko dość powszechne. Dzieje się tak dlatego, że powiększona macica uciska pęcherz moczowy, powodując jego opróżnianie, a rozluźnione przez hormony i rozciągnięte mięśnie dna miednicy nie są w stanie tego wypływu powstrzymać...."

To raczej normalne zjawisko w ciąży.

Trzeba ćwiczyć mięśnie kegla i nie powinno się tak dziać, albo sporadycznie. Moja druga ciąża i czasami przy kichnieciu jak chce mi się siku to jakaś kropla poleci. W pierwszej ciąży nie popuszczałam wcale.

thgfikgneziy9g6d.png

Powszechne nie znaczy normalne.

A to, ze kobiety nie dbają o mięśnie kegla (mało tego jeszcze kilka lat temu masa nie wiedziała, ze cos takiego w ogóle maja) skutkuje właśnie tym, ze przy nietrzymania podchodza do tematu, ze "aha jestem w ciąży więc to normalne" zdziwko jest dopiero jak dziecko się urodzi a nietrzymanie nadal obecne (edit: obecne przez dluuuugi czas, bo zaraz mnie zlapiecie za słówko, ze do pól roku moze)

reklama
Do góry