reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
To nie ma śmiechu wcale. Ostatnio gadam z kolerzanka która ma 8 miesięcznego syna. Pyta się mnie jak twój pęcherz? Ja że już kuźwa popuszczam. A ona do mnie ze ona dopiero teraz przestała popuszczac! [emoji31]

To posikiwanie jeszcze przede mna...

p19u9jcg81ehxczt.png

A ja nadal nie kumam dlaczego Wy do nietrzymania moczu (nawet jesli występuje w ciazy) podchodzicie jak do czegoś normalnego.... :/

Ostatnia edycja:
"Tymczasem popuszczanie moczu podczas kaszlu, kichania, śmiechu czy podnoszenia ciężkich przedmiotów to w ciąży zjawisko dość powszechne. Dzieje się tak dlatego, że powiększona macica uciska pęcherz moczowy, powodując jego opróżnianie, a rozluźnione przez hormony i rozciągnięte mięśnie dna miednicy nie są w stanie tego wypływu powstrzymać...."

To raczej normalne zjawisko w ciąży.

Trzeba ćwiczyć mięśnie kegla i nie powinno się tak dziać, albo sporadycznie. Moja druga ciąża i czasami przy kichnieciu jak chce mi się siku to jakaś kropla poleci. W pierwszej ciąży nie popuszczałam wcale.

thgfikgneziy9g6d.png

Powszechne nie znaczy normalne.

A to, ze kobiety nie dbają o mięśnie kegla (mało tego jeszcze kilka lat temu masa nie wiedziała, ze cos takiego w ogóle maja) skutkuje właśnie tym, ze przy nietrzymania podchodza do tematu, ze "aha jestem w ciąży więc to normalne" zdziwko jest dopiero jak dziecko się urodzi a nietrzymanie nadal obecne (edit: obecne przez dluuuugi czas, bo zaraz mnie zlapiecie za słówko, ze do pól roku moze)

reklama
Do góry