reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Wiecie hormony mi wariują.... Wyżyłam się na G że szafki nie domknął. Na koniec się rozryczałam i finisz....gorzej jak napięcie przedmiesiaczkowe [emoji21]

thgfikgneziy9g6d.png

reklama
Emkamat... wiesz ja w ciąży nie zachowuje się normalnie i wcześniej też bym stanęła na głowie. Ale odkąd w brzuchu siedzi dzidzia dostałam takiego paraliżu i wszechobecnego strachu że z niczym nie kombinuje. Urodze do wrócę do kulek, teraz jest jak jest, ważne żeby mały posiedział jeszcze 6 tyg, jak już wyjdzie znów przestane się ze sobą cackać

1491333572-aaaaaa.jpeg

w57vyx8dubspq12k.png

Z tym nietrzymaniem moczu to jestem zaskoczona, bo ani w 1. ani w tej nic. Akurat co do mięśni kegla i w zasadzie całego mojego dołu, śmiem twierdzić że wiele rzeczy osłabło i wszystko zwalam na poród [emoji16]Ale jak widać może nie jest tak tragicznie, ale fakt że ćwiczenie mięśni kegla pomaga, w szczególności jak w czasie porodu aż samo się prosi o "parcie", a położna mówi jeszcze nie przeć, jeszcze czekać... ah czar wspomnień wrócił :p

Skoro mierzymy czas to i u mnie 12h, ale tego co mi naliczyli w szpitalu. Skurcze zaczęły mi się o 1 w nocy, regularne o 6, a urodziłam przed 20 :(

Któraś z mam pisała o prasowaniu, ja zaczęłam myśleć o rzeczach do torby... podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, krem na sutki [emoji16]Jeszcze czeka nas mały remont, więc prasowanie pewnie za 2-3 tygodnie.

A temat tego co się dzieje z innymi dziećmi, o czym słychać w TV... serce się kraja, aż łzy mi do oczu napływają.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej kochane ja juz po wizycie.Córeczka rozwija sie dobrze ma 1825g.Jest troche wieksza jak na 30tydz.Mam juz ustalony termin porodu przez cc na 05,06.Chyba ze córcia sie pospieszy to bedzie wczesniej.Ulozenie podlozne glowkowe jak na razie ale u mnie to nie ma znaczenia.Jutro mam usg u specjalisty to zobaczymy czy sie wszystko potwierdzi.Nie spodziewalam sie ze tak wczesnie ustali mi termin...chyba sie musze pospieszyc z pakowaniem walizki:)
Duża dziewczynka już, to od jutra równo 2 miesiące :)
Dziewczyny moja 5 latka wczoraj szczepiona..dzis 39.5 ..mam sie martwic?

Zdarza się, zbijaj jak jest wysoka. Nam lekarz kazał zbijac od 38,5

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Emkamat, zgadzam się z Tobą!
Na szkole rodzenia nam mówili, że nie trzymanie moczu w ciąży i zbyt częste chodzenie do łazienki nocą jest złym objawem i po porodzie nawet do roku mogą być problemy z całym dnem miednicy!

Trzeba ćwiczyć mm dna miednicy, nie wypierać moczu (nie siusiać z całej siły napinając brzuch), starać się przetrzymać chwilkę i nie chodzić siusiać od razu jak się zachce (żeby pęcherz nie zapomniał jak się pracuje). Odpukać, u mnie na szczęście to działa. Oby jak najdłużej [emoji4]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Emkamat, zgadzam się z Tobą!
Na szkole rodzenia nam mówili, że nie trzymanie moczu w ciąży i zbyt częste chodzenie do łazienki nocą jest złym objawem i po porodzie nawet do roku mogą być problemy z całym dnem miednicy!

Trzeba ćwiczyć mm dna miednicy, nie wypierać moczu (nie siusiać z całej siły napinając brzuch), starać się przetrzymać chwilkę i nie chodzić siusiać od razu jak się zachce (żeby pęcherz nie zapomniał jak się pracuje). Odpukać, u mnie na szczęście to działa. Oby jak najdłużej [emoji4]

0d1yhqvkorvfo1vd.png
No to mam przerąbane po porodzie [emoji53]

Dzis byla tak piekna pogoda, ze poszlam z synkiem na spacer :) niestety znowu mialam zapalenie ucha wiec 2 dnie lezalam i myslalam jak sobie ucho odgryzc.

No to mam przerąbane po porodzie [emoji53]

Dzis byla tak piekna pogoda, ze poszlam z synkiem na spacer :) niestety znowu mialam zapalenie ucha wiec 2 dnie lezalam i myslalam jak sobie ucho odgryzc.

U mnie dawno temu zapalenie ucha skończyło się seria zastrzyków w tylek, nie wiem jak to w ciąży wyglada. Miałam też jakieś krople do ucha. I z zaleceń to spać na tym bolącym uchu by wydzielina wypływała . Współczuję bo jest to nieprzyjemnie i boli:( i może się po tym słuch pogorszyć

Dziewczyny pytanie przed snem Moje cisnienie 130/55 czy jest normalne? Miewam raczej 110/70 .Nie znam sie [emoji849]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

reklama
Ja ani w pierwszej ani w tej ciąży do tej pory nie mam problemu z nietrzymaniem moczu. Szczerze to nawet nie wiedziałam , że tak się dzieje. Co prawda czasem ćwiczę mięśnie kegla i nigdy nie idę do łazienki jak poczuje , że mi się chce. Mały często się po chwili przekręca i mi się nagle odechciewa :D

f2w3rjjgwqepia0h.png

Do góry