reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Kurna dwa naturalne [emoji58] to teraz Sajgon ale dopytam w czwartek bo mam wizytę wolę wiedzieć na czym stoję...Kurna boję się cesarki ale i tak co ma być to będzie

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurna dwa naturalne [emoji58] to teraz Sajgon ale dopytam w czwartek bo mam wizytę wolę wiedzieć na czym stoję...Kurna boję się cesarki ale i tak co ma być to będzie

Może to bardzo głupie, ale ja sie wlaśnie teraz bardziej boje porodu i bym chciała iść na umowiony termin żeby mi cc zrobili

Może to bardzo głupie, ale ja sie wlaśnie teraz bardziej boje porodu i bym chciała iść na umowiony termin żeby mi cc zrobili
Ja teraz jestem przerażona i tym i tym hihi dlatego stawiam na przeznaczenie ... Przecież jakoś mała będzie musiała wyjść naturalna lub nienaturalną dziurą

Tak zostawiliśmy zielona. Przynajmniej na razie ewentualnie ja jeszcze zamalujemy. To prostokątny długi a wąski pokój. Zielona cała jest długa ściana. Na drugiej długiej juz szarej jest szafa na wymiar we wnece z drzwiami przesuwnymi i obok drzwi do pokoju. Na obudwu krótszych ścianach szarych są okna jedno podwójne zwykle a drugie pojedyncze balkonowe. Wiec tych szarych scian nie jest duzo. Pod szarym i był kolor śmietankowy więc ona raczej nie przebija i trzeciej warstwy nie potrzeba. Tym bardziej że nie chce tak dużo warstw jak nie jestem przekonana do tego koloru.
Z mebli to szafa jest w kolorze jasnego dębu coś jak 'dąb sonoma' i jedne z drzwi są białe. Domowiłam komode z dębu i do tego ma mieć 2 szuflady białe. Łóżeczko będzie białe. Narożnik rozkładany dla mnie jest szary. Muszę kupić jakieś gładkie firanki i zasłony. Niestety nie mam takiego plastycznego zmysłu i umiejętności dekorarorskich. Postaram się to jakoś dokończyć i ogarnac na razie. Zrobię zdjęcia to chętnie Ci pokaże. Bo widzę po Twoich zdjeciach wnetrza czy nawet zakupow że Ty masz to coś czego mi brakuje [emoji3] taki zmysł i umiejętność wyboru [emoji3]

p19ucsqv6rf79f3c.png

O Matko, żebyś Ty wiedziała ile jak się muszę naszukać, naporównywać, nacykać zdjęć , natestować żeby osiągnąć swój wymyślony efekt. Ale przynajmniej wiem czego chcę[emoji12]

Odpuście sobie pasy czy wzorki na razie bo przy rym dużo roboty. Ale tą zieleń to zamalujcie koniecznie, bo ona do niczego nie bedzie pasować , szczególnie jak róż zamierzasz wprowadzić. A biały , dębowy i szary to trio idealne. Jeśli chcesz ocieplić tą szarość to moze właśnie w zasłonach kolor blady róż z białym. I tu możesz w jakiś wzorek polecieć. I ewentualnie dywan. Pamiętaj, że wszystko robią dodatki. Bez nich nawet ładnie pomalowana ściana jest smutna.

Powodzenia!

oar8pg4n1kii9v0d.png

Aleinadd...ja to w przyszłości ( za 3 lata) marzę o takim pokoiku dla córki. Wykorzystam wszystkie chmurkowe dodatki, które mam u syna, a jemu zrobię doroślejszy.
7f6dc5476405a73b05c9d7a4725fa570.jpg

Wszystko tu grają dodatki. Szara ściana to tylko ściana. A beżowe zasłony ocieplają. Róż jest, ale subtelny.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Aleinadd...ja to w przyszłości ( za 3 lata) marzę o takim pokoiku dla córki. Wykorzystam wszystkie chmurkowe dodatki, które mam u syna, a jemu zrobię doroślejszy.
7f6dc5476405a73b05c9d7a4725fa570.jpg

Wszystko tu grają dodatki. Szara ściana to tylko ściana. A beżowe zasłony ocieplają. Róż jest, ale subtelny.

oar8pg4n1kii9v0d.png
Piekny pokoj bedzie miala [emoji3]
Mina mojego męża jak mu powiedziałam zamalujemy jeszcze zielona ścianę - bezcenna! On ja uwielbia mówi że musi zostać. Ale jak się upre to kto wie. Tymczasem idę spać a zobaczę jutro w dziennym świetle jak to wyglada i z jasnym umysłem. Jeszcze mam ekipę sprzątająca do okien w osobie teściowej to mnie będzie budzić o 7 jak nie wczesniej. Dobranoc [emoji3]

p19ucsqv6rf79f3c.png

Apropo lewatywy muszę się zapytać mojej gin co oni mi takiego dali przy poprzednim porodzie. Bo ja prosiłam o lewatywę, ale powiedzieli że nie robią i dali jakiś zastrzyk w dupsko, mówiąc ze na rozluźnienie. Wtedy myślałam że chodzi o skurcze czy coś, ale to chyba nie to. W czasie parcia bałam się strasznie że zrobię kupę, ale położna obiecała mi że tak się nie stanie i rzeczywiście tak było. Nie wiem czy fart czy to jakaś metoda.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Gdybys jednak bardziej chciała ożywić ten szary to proponuje bardziej intensywne dodatki: więcej różu, mocniejsza barwa. Możesz wprowadzić bardziej urozmaicone wzory z 3 kolorem, np. Turkusem.
Dla przykładu zdjęcie poniżej:
e86fefa9826b91a4e3404a1c3b8f2d0e.jpg

oar8pg4n1kii9v0d.png
Taki miałam zamysł tylko nie z mięta ale z zielonym właśnie. Teraz mąż mówi że przemaluje co zechce. Ale ja nie wiem czy mam siły. Po dzisiejszym dniu leżę z bólem podbrzusza i takim dziwnym odczuciem w kroczu i spojeniu. Aż się boję co się dowiem jutro na wizycie. Mam nadzieję że nie położy mnie w szpitalu hak straszyła. Na pocieszenie mała trochę pokopala mnie w żołądek i zgaga taka jak dawno już nie miałam [emoji3] mogę iść spać [emoji3]

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Aleinadd...jeśli lubicie zieleń to zostańcie przy zieleni tylko zmieńcie jej odcień na bardzie dziewczęcy - oliwkowy lub pastelowy. To potem ładnie bedzie Wam sie łączyło z szarością a nawet różem. Nic na szybko w inspiracjach do niemowlęcego nie mogę znaleźć , ale tu przykład takich kolorów w pokoju starszego dziecka.
b155f37d73cd52500c0f6d2a737c5cd7.jpg

oar8pg4n1kii9v0d.png

Do góry