reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mój jak skończył pół roku, zaczął się bić ze mną przy jedzeniu, mogłam karmić go tylko na śpiocha [emoji23][emoji23] Tak dotrwałam do 10 mcy i stwierdziłam, że nie ma sensu żebyśmy się oboje męczyli [emoji12]

hchy3e3kmkdysf2e.png
Ja mam jakiś problem z nadwrażliwością , do 3 miesiąca spokojnie dawałam radę karmić, a potem jak zaczeła się kręcić i ciągnąć mocno to był taki ogromny ból aż miałam dreszcze , po 4 miesiącu dostała wysypki . Dermatolog stwierdził skaze białkową. Wiec wprowadziliśmy specjalne mleko a ja karmilam tylko w nocy jak była spokojna, ale przy takiej ilości karmienia mleko mi się skończyło po 2 miesiącach . Cala przygoda nie była przyjemnością , ale wiadomo dziecko najważniejsze . Więc tym razem będę próbowała dłużej karmić.

3jgxugpjvb0m6657.png

reklama
W tym wieku to już jadł raz dziennie i nie rozbieral mnie publicznie :)

Mało tego, sama nie popieram karmienia publicznie :)
No ja też nigdy publicznie nie karmiłam... Zawsze starałam się robić to sam na sam z dzieckiem [emoji5] Wolałam uniknąć sytuacji krępującej dla mnie i dla innych... W ogóle strasznie nie lubiłam jak przy karmieniu był ktoś poza moim mężem [emoji16]

hchy3e3kmkdysf2e.png

Ja mam jakiś problem z nadwrażliwością , do 3 miesiąca spokojnie dawałam radę karmić, a potem jak zaczeła się kręcić i ciągnąć mocno to był taki ogromny ból aż miałam dreszcze , po 4 miesiącu dostała wysypki . Dermatolog stwierdził skaze białkową. Wiec wprowadziliśmy specjalne mleko a ja karmilam tylko w nocy jak była spokojna, ale przy takiej ilości karmienia mleko mi się skończyło po 2 miesiącach . Cala przygoda nie była przyjemnością , ale wiadomo dziecko najważniejsze . Więc tym razem będę próbowała dłużej karmić.

3jgxugpjvb0m6657.png
No ja tak rozbujałam cyce, że nawet kaszki robiłam na swoim mleku [emoji23][emoji23][emoji23]

hchy3e3kmkdysf2e.png

A ja nie mam nic przeciwko karmieniu publicznie, tylko zeby kobieta nie obnazala sie i zakrywala to co trzeba.
Ja nie mówię, że mam coś przeciwko... Po prostu dla mnie to było krępujące. A widok karmiącej kobiety absolutnie nie jest dla mnie gorszący, w ogóle mi nie przeszkadza [emoji5]

hchy3e3kmkdysf2e.png

Yesenia dziwne , że kazął Ci jeść wszystko , bo w sumie jeśli chodzi o tarczyce to nie powinnaś wracać do jedzenia wszystkie ze względu na to , że przez spożywane zakazane produkty będzie Ci ciężej unormowac TSh , mi endo powiedział , że jak czegoś nie jadłam to mam nie jeść bo tez właśnie miałam odstawiony nabiał , gluten . Ale nie zabronił jeśli najdzie ochota na nabiał bo taka u mnie ejst a w szczególności mleko , bardzo mi się go chce więc chyba to braki wapnia ale wszystko powinno być w normie na najbliższe badania wiec uważam ,że powinnaś to przemyśleć bo jednak wolałabym dalej ograniczać jedzenie niż walczyć z obniżaniem TSH w ciąży .
Wyniki mam teraz bardzo dobre . Wszystko się unormowalo. Przeciwciala pięknie spadły . Jeśli wyniki będą złe to wrócę do diety. Teraz też staram się nie przesadzać [emoji38]

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Yesenia - Dokładnie , po prostu nie ma co przesadzac . SUper , że wyniki u Ciebie już okej , mi zwiększyli dawkę leku więc mam nadzieję , że przy następnej wizycie już będzie super , teraz miałam jeszcze troszkę za wysokie jak na ciąże TSH , a z ciekawości do jakiego wyniku zeszłaś ? Bo jedni lekarze walczą o tsh = 1 a inne poniżej 2 i tak właśnie się zastanawiam jak powinno byc

Do góry