reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja się zastanawiam czy to dobrze że nie mam mdłości ? Jem normalnie . Tzn przed zajściem byłam na diecie bezglutenowej i bez laktozy bo mam problem z tarczyca i hashimoto. Teraz endo kazał mi zacząć jeść normalnie więc jem wszystko. Co do karmienia piersią to i ja nie mialam pokarmu i tak teraz myślę sobie czy będąc w ciazy można się jakoś przygotować do karmienia piersią ? W pierwszej ciąży nie bolały mnie wogole piersi , mialam cc to też miało wpływ . Nie wiem jak tym razem to zmienić bo bardzo bym chciała karmić .

Yesenia dziwne , że kazął Ci jeść wszystko , bo w sumie jeśli chodzi o tarczyce to nie powinnaś wracać do jedzenia wszystkie ze względu na to , że przez spożywane zakazane produkty będzie Ci ciężej unormowac TSh , mi endo powiedział , że jak czegoś nie jadłam to mam nie jeść bo tez właśnie miałam odstawiony nabiał , gluten . Ale nie zabronił jeśli najdzie ochota na nabiał bo taka u mnie ejst a w szczególności mleko , bardzo mi się go chce więc chyba to braki wapnia ale wszystko powinno być w normie na najbliższe badania wiec uważam ,że powinnaś to przemyśleć bo jednak wolałabym dalej ograniczać jedzenie niż walczyć z obniżaniem TSH w ciąży .

reklama
Nie powiedziała , ale może pomyślała nie jedna. Ja nikomu nie narzucam mojego zdania, ale też nie będę kłamała,że uważam inaczej. Każdy ma prawo do swojej opinni i lepiej ją wyrażać otwarcie niż za plecami.

3jgxugpjvb0m6657.png

Ja właśnie fastfoody:/ jak wracam z pracy to taka jestem głodna , że się rzucam to na pizzę to na kebab , w poprzedniej ciąży zapach fastfoodu mnie podbijał teraz mogę jeść oporowo. Wiem , że nie zdrowe . Muszę się ogarnąć .

3jgxugpjvb0m6657.png

Emkaa a może spróbować jeść wszystko tylko to co zrobi się samemu ? Ja na początku się wystraszyłam bo strasznie spuchłam myślałam , że przez obrzarstwo bo miałam napady takie okropne , że aż się wystraszyłam , że 20kg w ciazy to u mnie bedzie lekko , ale troszkę przystepowałam . Wymysliłam sobie , że wszystkie świństwa na jakie mam ochotę będę robić sama . Pizza , tortille , słodkości wszystkie takie robie sama jak tylko najdzie ochota :) Zachęcam na pewno jakaś połowa kcal będzie mniejsza i na pewno będzie to zdrowsze dla nas jak i naszych fasolek :)

Emkaa a może spróbować jeść wszystko tylko to co zrobi się samemu ? Ja na początku się wystraszyłam bo strasznie spuchłam myślałam , że przez obrzarstwo bo miałam napady takie okropne , że aż się wystraszyłam , że 20kg w ciazy to u mnie bedzie lekko , ale troszkę przystepowałam . Wymysliłam sobie , że wszystkie świństwa na jakie mam ochotę będę robić sama . Pizza , tortille , słodkości wszystkie takie robie sama jak tylko najdzie ochota :) Zachęcam na pewno jakaś połowa kcal będzie mniejsza i na pewno będzie to zdrowsze dla nas jak i naszych fasolek :)
Żebym jeszcze miała trochę więcej czasu, ale faktycznie masz racje , muszę trochę więcej zacząć gotować . Tym bardzkiej,że córka je obiady w przedszkolu ,mąż w pracy. Dla samej siebie ciężko się zmotywować żeby coś ugotować .

3jgxugpjvb0m6657.png

Yesenia, mój endokrynolog zalecał dietę o niskim indeksie glikemicznym. Kiedy pytałam o odstawienie glutenu to powiedziała, że to nie do końca jest dobre dla organizmu bo gdy zjesz coś co będzie zawierało gluten to może być szok dla organizmu i tarczyca może zwariować. Ja jem wszystko ale w małych ilościach i co 2-3h. W ten sposób nie mam napadów głodu. Poza tym żołądek jakby mi się skurczył i nie zjem teraz tak dużo jak wcześniej. Z objawów ciążowych to właśnie uczucie pełności żołądka i ból kości ogonowej :/

O rany .... przeczytałam [emoji6]
Jestem na urlopie [emoji38][emoji38][emoji38] niedługo bo tydzień ale zawsze [emoji1]
Witam nowe mamusie - tę podwójną i te pojedyncze [emoji11]
U mnie też napady głodu. ... podejrzewam że też dużo będzie na + [emoji53] Z pierwszą córką przytyłam 15 , z drugą 13 [emoji4] a teraz czuję że będzie suma ...
U mnie z karmieniem nie było żadnego problemu. Młodą karmiłam 1,5 roku, a mleka miałam tyle ze jak powiedziała położna mogłabym pół oddziału wykarmic [emoji38]
Emkaa znam Twój ból. Jak wracałam ostatnio z pracy to musiałam zahaczyc o Maca [emoji6] nie było innej opcji. ..

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jestem po cc, i jak przystawilam mojego malego ssaka do cyca, to szybko pokarmu dostalam. ;) naszczescie nie mialam problemu. gorzej bylo z odstawieniem, bo synek tak kochal mamy cycy ze dopiero odstawilam go w jego 22 miesiacu. pozniej i tak bral bluzke i wkladal rece zeby sie tylko przytulic.... ;) w ciazy przytylam 10kg, ogolnie jestem niska i drobna, wiec nie martwie sie ile teraz przytje, i tak karmiac dziecko i ogarniajac wszystko do okola po porodzie, kobieta szybko zrzuca pozostalosci po ciazy...

Do góry