reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja się zastanawiam czy to dobrze że nie mam mdłości ? Jem normalnie . Tzn przed zajściem byłam na diecie bezglutenowej i bez laktozy bo mam problem z tarczyca i hashimoto. Teraz endo kazał mi zacząć jeść normalnie więc jem wszystko. Co do karmienia piersią to i ja nie mialam pokarmu i tak teraz myślę sobie czy będąc w ciazy można się jakoś przygotować do karmienia piersią ? W pierwszej ciąży nie bolały mnie wogole piersi , mialam cc to też miało wpływ . Nie wiem jak tym razem to zmienić bo bardzo bym chciała karmić .

Yesenia dziwne , że kazął Ci jeść wszystko , bo w sumie jeśli chodzi o tarczyce to nie powinnaś wracać do jedzenia wszystkie ze względu na to , że przez spożywane zakazane produkty będzie Ci ciężej unormowac TSh , mi endo powiedział , że jak czegoś nie jadłam to mam nie jeść bo tez właśnie miałam odstawiony nabiał , gluten . Ale nie zabronił jeśli najdzie ochota na nabiał bo taka u mnie ejst a w szczególności mleko , bardzo mi się go chce więc chyba to braki wapnia ale wszystko powinno być w normie na najbliższe badania wiec uważam ,że powinnaś to przemyśleć bo jednak wolałabym dalej ograniczać jedzenie niż walczyć z obniżaniem TSH w ciąży .

reklama
Nie powiedziała , ale może pomyślała nie jedna. Ja nikomu nie narzucam mojego zdania, ale też nie będę kłamała,że uważam inaczej. Każdy ma prawo do swojej opinni i lepiej ją wyrażać otwarcie niż za plecami.

3jgxugpjvb0m6657.png

Ja właśnie fastfoody:/ jak wracam z pracy to taka jestem głodna , że się rzucam to na pizzę to na kebab , w poprzedniej ciąży zapach fastfoodu mnie podbijał teraz mogę jeść oporowo. Wiem , że nie zdrowe . Muszę się ogarnąć .

3jgxugpjvb0m6657.png

Emkaa a może spróbować jeść wszystko tylko to co zrobi się samemu ? Ja na początku się wystraszyłam bo strasznie spuchłam myślałam , że przez obrzarstwo bo miałam napady takie okropne , że aż się wystraszyłam , że 20kg w ciazy to u mnie bedzie lekko , ale troszkę przystepowałam . Wymysliłam sobie , że wszystkie świństwa na jakie mam ochotę będę robić sama . Pizza , tortille , słodkości wszystkie takie robie sama jak tylko najdzie ochota :) Zachęcam na pewno jakaś połowa kcal będzie mniejsza i na pewno będzie to zdrowsze dla nas jak i naszych fasolek :)

Emkaa a może spróbować jeść wszystko tylko to co zrobi się samemu ? Ja na początku się wystraszyłam bo strasznie spuchłam myślałam , że przez obrzarstwo bo miałam napady takie okropne , że aż się wystraszyłam , że 20kg w ciazy to u mnie bedzie lekko , ale troszkę przystepowałam . Wymysliłam sobie , że wszystkie świństwa na jakie mam ochotę będę robić sama . Pizza , tortille , słodkości wszystkie takie robie sama jak tylko najdzie ochota :) Zachęcam na pewno jakaś połowa kcal będzie mniejsza i na pewno będzie to zdrowsze dla nas jak i naszych fasolek :)
Żebym jeszcze miała trochę więcej czasu, ale faktycznie masz racje , muszę trochę więcej zacząć gotować . Tym bardzkiej,że córka je obiady w przedszkolu ,mąż w pracy. Dla samej siebie ciężko się zmotywować żeby coś ugotować .

3jgxugpjvb0m6657.png

Yesenia, mój endokrynolog zalecał dietę o niskim indeksie glikemicznym. Kiedy pytałam o odstawienie glutenu to powiedziała, że to nie do końca jest dobre dla organizmu bo gdy zjesz coś co będzie zawierało gluten to może być szok dla organizmu i tarczyca może zwariować. Ja jem wszystko ale w małych ilościach i co 2-3h. W ten sposób nie mam napadów głodu. Poza tym żołądek jakby mi się skurczył i nie zjem teraz tak dużo jak wcześniej. Z objawów ciążowych to właśnie uczucie pełności żołądka i ból kości ogonowej :/

O rany .... przeczytałam [emoji6]
Jestem na urlopie [emoji38][emoji38][emoji38] niedługo bo tydzień ale zawsze [emoji1]
Witam nowe mamusie - tę podwójną i te pojedyncze [emoji11]
U mnie też napady głodu. ... podejrzewam że też dużo będzie na + [emoji53] Z pierwszą córką przytyłam 15 , z drugą 13 [emoji4] a teraz czuję że będzie suma ...
U mnie z karmieniem nie było żadnego problemu. Młodą karmiłam 1,5 roku, a mleka miałam tyle ze jak powiedziała położna mogłabym pół oddziału wykarmic [emoji38]
Emkaa znam Twój ból. Jak wracałam ostatnio z pracy to musiałam zahaczyc o Maca [emoji6] nie było innej opcji. ..

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jestem po cc, i jak przystawilam mojego malego ssaka do cyca, to szybko pokarmu dostalam. ;) naszczescie nie mialam problemu. gorzej bylo z odstawieniem, bo synek tak kochal mamy cycy ze dopiero odstawilam go w jego 22 miesiacu. pozniej i tak bral bluzke i wkladal rece zeby sie tylko przytulic.... ;) w ciazy przytylam 10kg, ogolnie jestem niska i drobna, wiec nie martwie sie ile teraz przytje, i tak karmiac dziecko i ogarniajac wszystko do okola po porodzie, kobieta szybko zrzuca pozostalosci po ciazy...

Do góry