*Vanilia*
Moderatorka
Ja na początku byłam nastawiona na 100% że biorę zzo. Teraz jestem nastawiona że nie [emoji4] przede wszystkim jak poczytalam o skutkach ubocznych czyli o mocnych migrenach po, a mnie ból głowy wykańcza. Balabym się też ingerencji w mój poród różnych urządzeń, bo czytałam że po zzo częściej staje akcja porodowa i są zmuszeni użyć kleszczy albo poprostu cesarka.Dziewczyny tak mnie naszlo wieczorowa pora i po kolejnych zajeciach w szkole rodzenia: ktora z Was bedzie brala znieczulenie w trakcie porodu?
Bo ja sie tak zastanawiami sama juz nie wiem... ogolnie to bym chyba chciala - bo tez po co sie meczyc.. ale mam jakis taki uraz do "nieczucia" i dretwienia bo cierpie na migrene z aura ktorej towarzysza takie dziwne, podobne objawy.. i np juz po znieczuleniu u dentysty sie boje i zaraz mi sie to kojarzy z atakiem migreny..
co myslicie? A te co mialy poprzednio polecaja/odradzaja? Jakie to uczucie?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png
Tym bardziej że mój pierwszy poród trwał 5,5 godziny, to liczę że teraz pójdzie szybciej. Wytrzymalam, nie było tak źle. Gdybym miała traumatyczny pierwszy poród to pewnie bym się zdecydowała na zzo, a tak to się boję że tylko sobie tym zaszkodze