reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Mi położna pokazała jak patyczkiem higienicznym nasączonym octaniseptem, jak odchylimy kikuta tak naokoło obmywamy , z 2 patyczki az będzie w miare czysty. U nas po 1,5 tyg odpadł

Mi położna pokazała jak patyczkiem higienicznym nasączonym octaniseptem, jak odchylimy kikuta tak naokoło obmywamy , z 2 patyczki az będzie w miare czysty. U nas po 1,5 tyg odpadł
U nas tak samo kazała, ale pępor był bardzo uparty [emoji21]

thgfikgneziy9g6d.png

Muszę wam się znowu pożalić dziewczyny. Dziś byłam na KTG. Widziałam się wczoraj i dziś z położna ze szkoły rodzenia i się przejęła tym bialkomoczem dodatkowo miałam skok ciśnienia przy niej i gdy sprawdzała małemu serduszko to strasznie skakał puls i zabrała mnie do szpitala na KTG tym bardziej ze od wczoraj nie chciał się ruszać zbyt.. I po badaniu mówi że coś nie tak katastrofy nie ma ale amplituda jest zbyt wąska.. Wysłała mnie do lekarza jedynego jaki byl na konsultacji. Akurat Pani doktor kończyła zmianę była w kurtce i w drzwiach jej dałam wynik i nawet nie spojrzała na te ktg tak szczerze i mówi że ona nie widzi nieprawidłowości. Zadzwoniłam do położnej jej się głupio zrobiło ale mówi że skoro Pani doktor tak stwiedzila to mogę być spokojna ale wcale nie jestem. Tyle stresów co ja teraz przechodzę nie wyobrażam sobie tych 3 miesięcy nie mam siły już nie wiem co mam robić..

Wionatq ja nie wiem czy ja dobrze rozumiem, Ty mieszkasz za granicą tak?? U Ciebie jest podejrzenie gestozy??
Co za sucz!! Może weź te wyniki z KTG i idź do kogoś innego.

Kurde ale narzekamy.... Ja też pogderam. Pęknął mi chyba hemoroid bo polała się krew[emoji43]
Zrobiły mi się małe po porodzie ale potem jakoś zniknęły, a teraz już w ciąży.... Muszę to cholerstwo wyleczyć bo po porodzie to będzie masakra [emoji19]

thgfikgneziy9g6d.png
Też się z tym borykam... Niestety... Poza tym drętwieją mi nogi i ręce. Tylko patrzeć aż żylaki na nogach wyjdą.

Wionatq ja nie wiem czy ja dobrze rozumiem, Ty mieszkasz za granicą tak?? U Ciebie jest podejrzenie gestozy??
Co za sucz!! Może weź te wyniki z KTG i idź do kogoś innego.

Nie. Mieszkam w Polsce jest podejrzenie gestozy aczkolwiek lekarz do którego chodzę prywatnie na urlopie i właściwie ostatnio gdy miał dyżur w szpitalu też sobie olał sytuację a publicznie maja wszystko w nosie przynajmniej mnie maja w nosie. Ogólnie kiedyś się dowiedziałam że jak chodze prywatnie to mam nie przychodzic do publicznego lekarza i ciągnąć od państwa skoro nie potrzebuje. Chciałem wtedy zmienić lekarza na publicznego bo nie miałam kasy. Byłam na umowie zleceniu ki nie przysługują pieniądze i było dobrze więc chciałam ograniczyć wizyty prywatne tylko do usg ale niemiło publiczna pani doktor to przyjęła. Chcę zmienić lekarza prywatnego też ale co chwilę ktoś odradza bo to Pani ordynator i jest najlepsza w okolicy niby.. Publicznie jest jednen lekarz który jest normalny ale przyjmuje co dwa tygodnie on mnie skierował ku gestozie i kazał przyjść za dwa tygodnie bo tak właśnie ma pracować. To już jest starszy pan ale przykłada się do pracy tylko on przyjmuje wyłącznie co dwa tygodnie więc tydzień jeszcze muszę czekać bo położna publiczna stwierdziła że wyniki mi udostępnić po obejrzeniu przez lekarza.

reklama
Dokladnie ja bym poszla z wynikiem do kogos kto dokladnie go sprawdzi i powtorzy badanie!

Nie jest łatwo nawet prywatnie umówić się z dnia na dzień tym bardziej że prowadziła mnie inna lekarka która poszła na urlop. Jakoś czuje się zapedzona w kąt i nie wiem co sie wydarzy co jest prawda a co nie i na co czekać.

Do góry