reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny powiedzcie mi czy ciezarne maja prawo isc bez kolejki do internisty?Dzwonilam aby sie zarejestrowac i nie chca mnie zapisac na dzisiaj bo nie ma miejsc tylko dopiero na czwartek.Powiedzialam ze jestem w ciazy i nie moge czekac az rozwinie mi sie choroba na zapalenie płuc.Kazali przyjsc i pytac lekarza czy mnie przyjmie.Czy niedawno nie weszla jakas ustawa ze kobietyvw ciazy mialy byc obslugiwane bez kolejek?Czy mi sie tylki zdaje..?

reklama
Nic sie z tym nie robi . Oszczedny tryb zycia [emoji6] normalne jest ze rozejscie jest ale jest norma. Potenm jak za duzo pojdzie to nawet i cc robia bo moze peknac przy porodzie . A wtedy 6 tygxw gipsie [emoji33] sa pasy takie stabilizatory zeby odciazyc i rozlozyc nacisk na spojenie. Ale np ja nie moge bo miewam twarda macice a to moze pobudzac do twardnien .
O kurde :( myslisz że powinnam umówić się na wcześniejsza wizyte czy spokojnie poczekać te 2tyg do wizyty ,oczywiscie oszczędzając się?

O kurde :( myslisz że powinnam umówić się na wcześniejsza wizyte czy spokojnie poczekać te 2tyg do wizyty ,oczywiscie oszczędzając się?
Poczekaj . Mnie boli od poczatku ciazy . Chodzic nie umiem czasem a jest ok . Szyjka mi sie skraca i odkad mam pessar spojenie mnie mniej boli . Chodz nie wiem czy jest jakas zaleznosc . Moze pessar podniosl do gory wszystko i nacisk sie zmniejszyl . Jezeli tylko spojenie cie boli i nic wiecej to nie ma czym sie przejmowac. Moj lekarz na luzie do tego podchodzi. Dziecku to bie zagraza tylko dla nas dyskomfort [emoji6]

Dziewczyny powiedzcie mi czy ciezarne maja prawo isc bez kolejki do internisty?Dzwonilam aby sie zarejestrowac i nie chca mnie zapisac na dzisiaj bo nie ma miejsc tylko dopiero na czwartek.Powiedzialam ze jestem w ciazy i nie moge czekac az rozwinie mi sie choroba na zapalenie płuc.Kazali przyjsc i pytac lekarza czy mnie przyjmie.Czy niedawno nie weszla jakas ustawa ze kobietyvw ciazy mialy byc obslugiwane bez kolejek?Czy mi sie tylki zdaje..?

Wczoraj wrzucałam link o tej ustawie, z artykułu zrozumiałam, że do specjalistów nie ma byc kolejek

7u223e3kwboc3bjp.png

Mnie wczoraj w nocy dwa razy szyjka rwała, tak jak przy rozwieraniu - normalnie się wystraszyłam! Zdarzyło się to jednak tylko 2 razy i potem cisza i normalnie spałam.

7u223e3kwboc3bjp.png

Poczekaj . Mnie boli od poczatku ciazy . Chodzic nie umiem czasem a jest ok . Szyjka mi sie skraca i odkad mam pessar spojenie mnie mniej boli . Chodz nie wiem czy jest jakas zaleznosc . Moze pessar podniosl do gory wszystko i nacisk sie zmniejszyl . Jezeli tylko spojenie cie boli i nic wiecej to nie ma czym sie przejmowac. Moj lekarz na luzie do tego podchodzi. Dziecku to bie zagraza tylko dla nas dyskomfort [emoji6]
Dzieki, spojenie tylko boli, szyjka była długa ostatnio. To poczekam, ale może chociaż telefonicznie zapytam co o tym sadzi.

Idziesz i mowisz ze prosisz o decyzje ze Cie nie przyjma i biora odpowiedzialnosc ze ew komplikacje ...uwierz ze Cie przyjma

Mam 30 lat na imię Marta, ciąża jest dla Nas wielka niespodzianka, aczkolwiek bardzo miła ;-)
Fajnie że poruszyłyście temat, spojenia łonowego, bo mi się wydaje że od piątku mnie bardzo boli właśnie spojenie łonowe. Na tyle że od biurka wstać nie mogłam i jestem teraz na L4. W sobotę było lepiej a w niedzielę znowu zaczęło dokuczać, oczywiście miałam wizję szyjkową, zadzwoniłam do lekarza i kazał pędzić na IP , tam Pani z popatrzyła zbadała, przepisała luteinę, magnez i no-spe i kazała się oszczędzać. Dziwne uczycie, tak jakby rozeszła mi się miednica i dziecko miało wypaść.
Boję się o szyjkę i polecę do swojego lekarza w poniedziałek lub wtorek niech ją ogląda. Według Pani z IP jest długa i zamknięta....

Dobra pora się odezwać bo mały piszę czasami na zakupowym więcej...Od paru dni czuję się fatalnie ciąży mi brzuch nie mogę spać jakoś tak dziwnie mi malutka uciska na przepone, że az czuję w gardle a jeszcze niedawno miałam ochotę na rower....Masakra fakt że się nie poddaje i nie leżę no przy dwójce dzieci i tak się nie da ..Ale dobija mnie to bo kiepsko śpię a po porodzie to już pewnie wcale snu nie będzie...No to się wyżaliłam

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry