reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Odczyn nie. Ja mam zrobic alloprzeciwciala bo u nas jest konflikt. Ja mam -, maz ma +

p19u9jcg81ehxczt.png
Odczyn a te przeciwxiala to chyba to samo?

Ja mialam odczyn robiony juz 2 razy..
Moze byc konflikt -/+ ale tez konflikt grup glownych choc nwm czy przy 0 tez taki jest?

reklama
Ja mam 0rhd- a maz ma B+, i przeciwciala mialam juz robione 3 razy. We wt ide na szczepionke z immunoglobuliny zeby zapobiec w pozniejszym czasie powstaniu przeciwcial. Niestety nie jest refundowana..a lekarze przy kolejnych ciazach w ktorych jest konflikt zalecaja zakup tej szczepionki.
Ta szczepionka to wg mojego lekarza chwyt na kase..gdyby byla.konieczna bylaby refundowana..to to samo co dostaje sie po porodzie w ciagu 72h za darmo..ja rodze 3 dziecko a 4 ciaza z konfliktem i wysyarcza sam zastrzyk po i nie mam przeciwcial w badaniu

Stało się bierze mnie choróbsko..Mama juz 3tydz.ma zapalenie płuc..i od wczoraj czuje ze niestety sie zaraziłam:( Pije herbate z imbirem miodem i cytryna ale boje sie ze choroba zaczyna sie rozwijać.Mam suchy kaszel i zaczyna mnie bolec w oskrzelach.Co robić dziewczyny..isc juz do lekarza aby mi cos dal zanim rozwinie sie choroba czy probowac sie leczyc domowymi sposobami?Nie wiem co robić..?nie jestem na razie na tyle chora aby brac antybiotyk ale boje sie ze jak sie rozwinie to moze byc niedobrze..?
Oj, biedna...
Ja trzymałam się domowych sposobów ale warto, żeby potem Cię osłuchał jak będziesz kszleć z wydzieliną. Polecam gorąco domowy syrop z czosnku, imbiru, cytryny i miodu, działa cuda! Jest niesmaczny, ale skuteczny. Jeśli masz wyciskarkę to bez problemu, a jak nie to na tarce zetrzeć świeży imbir ze 3cm, wycisnąć 1 całą cytrynę, rozdusić 3 ząbki czosnku i dać sporo miodu dla równowagi smaku. Brać porządną łyżkę stołową co parę godzin.
Mnie to trzy razy tej zimy postawiło na nogi bez leków [emoji4]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Ja mam 0rhd- a maz ma B+, i przeciwciala mialam juz robione 3 razy. We wt ide na szczepionke z immunoglobuliny zeby zapobiec w pozniejszym czasie powstaniu przeciwcial. Niestety nie jest refundowana..a lekarze przy kolejnych ciazach w ktorych jest konflikt zalecaja zakup tej szczepionki.

Ja tez bede szla na zastrzyk, u nas koszt to okolo 400 zl. Ale po porodzie i tak i tak dostaniemy taki zastrzyk na kolejne ciaze. Ten jest profilaktycznie bo co prawda przy pierwszej ciazy jest znikome ryzyko konfliktu ale zawsze jest.

p19u9jcg81ehxczt.png

Ostatnia edycja:
Ta szczepionka to wg mojego lekarza chwyt na kase..gdyby byla.konieczna bylaby refundowana..to to samo co dostaje sie po porodzie w ciagu 72h za darmo..ja rodze 3 dziecko a 4 ciaza z konfliktem i wysyarcza sam zastrzyk po i nie mam przeciwcial w badaniu

Chwyt nie chwyt wole zaplacic i nie miec w razie co wyrzutow sumienia ze pozalowalam pieniedzy.
A skoro moj lekarz tak mowi to ja jej ufam :)
p19u9jcg81ehxczt.png

Ostatnia edycja:
Weszłam dziś na wagę. Prawie z niej spadlam z wrażenia ;/ Chyba przestanę się ważyć. Będę szczęśliwsza ;-)
Jutro wizytuję, więc poprawię sobie humor, gdy zobaczę dzidziusia :-)
Jak początek ciąży mi się dłużył, tak teraz czas mi leci aż za szybko.

A ja muszę się pochwalić że od kąd przestałam jeść słodycze moja waga przestała tak zapierdzielać w górę [emoji23] co prawda minęło zaledwie 11 dni ale w takim tępie jakie miałam to by 1kg na plus już wskoczył [emoji3]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja niby coś tam przytyłam na wadze, ale nogi mi zeszczuplały trochę, spodnie jedne całkiem z tylka spadają jak chodzę (a kupiłam sobie takie fajne ciążowe :/), drugie podczas spaceru muszę podciągać...
Za to cellulit mi wyszedł spory [emoji33]

7u223e3kwboc3bjp.png

Do góry