reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

U mnie co prawda jeszcze II trymestr, ale też zaczyna byc ciężko. Najgorzej mi z oddychaniem, często mam zadyszkę i czuję ucisk. Macica się podnosi i tym samym mniej mogę zjeść, po kawałku chleba czuję jakbym zjadła chyba ze 4... wczoraj po obiedzie brzuch zaczynał mi się zaraz pod piersiami, musiałam zdjąć stanik bo nie mogłam wytrzymać - wiem, że za chwilę to nie będzie juz "tylko" kwestia obfitego obiadu, a codzienność.

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Czy i Wam ostatnio wystarcza pare godzin snu ? Ja zawsze musialam przespac te 8 godzin a na poczatku ciazy to moglam spac csly czas. A tera od soboty wstaje 5 rano, chodze spac przed polnoca i jesten pelna zycia i energii

p19u9jcg81ehxczt.png
Hej, ja też tak mam! Nigdy jak żyję nie budziłam się sama z siebie o 6.30 a teraz tak i jestem wypoczęta! Dzień jest potem taki długi i tyle mam energii [emoji4] dlatego korzystam z tego stanu puki trwa [emoji6] ale chodzimy spać koło 23

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Lekarka mnie przyjęła na szczescie.Dostałam antybiotyk bioracef (mówi ze bezpieczny w ciąży).Mam watpliwości ale chyba nie mam wyjścia tylko go wziąć bo nie chce aby sie pogorszylo.Pocieszam sie tylko ze na tym etapie dziecko jest juz uformowane i teraz przybiera na wadze.

Lekarka mnie przyjęła na szczescie.Dostałam antybiotyk bioracef (mówi ze bezpieczny w ciąży).Mam watpliwości ale chyba nie mam wyjścia tylko go wziąć bo nie chce aby sie pogorszylo.Pocieszam sie tylko ze na tym etapie dziecko jest juz uformowane i teraz przybiera na wadze.

Przyjmowałam ten antybiotyk zanim dowiedziałam się o ciąży, nie zaszkodził :)

7u223e3kwboc3bjp.png

Ja miałam angina w 7 tyg. ciąży też brałam antybiotyk. Lepsze to niż choroba.

5djylbetecfse5n6.png

reklama
To i ja dołączę do narzekających. Stawy! OMG,moje stawy biodrowe są już w opłakanym stanie. Choruję na zapalenie stawów i w ciąży zdecydowanie mi się pogorszyło . Ale ,gdy sobie poćwiczę to na drugi dzień jest w miarę ok. Do tego plecy mnie bolą ,gdy długo stoję no i ból miednicy w nocy lub rano,gdy śpię w złej pozycji.

To tyle narzekania. Ogólnie jestem zadowolona ze swojej kondycji ciążowej. Nie łapię zadyszek ,mogę dużo się ruszać,mam mniej miejsca w żołądku co mnie cieszy i jeszcze mogę swobodnie oddychać.:)
Do tego nie czuję ciężaru brzucha(ale moje plecy tak:().

Do góry