reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny byłam u tego lekarza z tym ciśnieniem faktycznie dostałam leki i skierowanie na badania. Co to za badanie "zatrucia"? Słyszalyscie coś takiego?

reklama
Dziewczyny byłam u tego lekarza z tym ciśnieniem faktycznie dostałam leki i skierowanie na badania. Co to za badanie "zatrucia"? Słyszalyscie coś takiego?

Zatrucie ciążowe może byc, badanie moczu m.in. to pozwala wykryć

7u223e3kwboc3bjp.png

Dziewczyny mam sprawę. Wczoraj wieczorem dotykałam brzuch i nacisnełam w miejscu gdzie wystawala jakaś część ciała mojego dziecka. Nie mocno ,ale się zastanawiam czy takie dotknięcie mogłoby zaszkodzić dziecku jeśli byłaby to np główka?
Co o tym myślicie?

dzięki dziewczyny za wsparcie:* a z odpoczywaniem to może cos w tym jest bo spie normalnie prawie cały czas jak geriatryk;) dobrze ze chociaż po tym krwawieniu maluch szalal i to nawet wyjątkowo mocno bo chyba ze stresu bym padła...

Dziewczyny mam sprawę. Wczoraj wieczorem dotykałam brzuch i nacisnełam w miejscu gdzie wystawala jakaś część ciała mojego dziecka. Nie mocno ,ale się zastanawiam czy takie dotknięcie mogłoby zaszkodzić dziecku jeśli byłaby to np główka?
Co o tym myślicie?
raczej nie przecież dzięki i tak was warstwa miesni i tłuszczu, jak u mnie lekarz chcial żeby dzidzia fiknela jak tak wypinała dupke to normalnie ja naciskał usg;) oczywiście z jakimś tam wyczuciem trzeba, ale bez przesady nic sie nie stanie;)

Co o tym myślicie?
Spokojnie Efta [emoji4] tam jest taka izolacja ze Maluszek nawet tego nie poczuł [emoji4] a nawet jeśli poczuł to nie zrobiłaś Mu tym krzywdy [emoji5]

16udskjopmtfyunf.png

Pewnie zleci ci badanie moczu na obecność białka. Przy wysokim ciśnienieniu może pojawić się zatrucie ciążowe a z niego powstać rzucawka. Nie wiem czy jakieś inne badania prócz moczu mogą to stwierdzić. Mi badają mocz raz w tygodniu, bo ciśnienie mam w górnej granicy normy. Innym objawem zatrucia ciążowego jest puchnięcie nóg i rąk które nie przechodzi po nocy i zatrzymanie wody w organizmie.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Co o tym myślicie?
Mysle ze nie... przeciez ono jest tam dobrze chronione ;) uwazam ze nic nie wgniotlas ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Któraś z was pisała że brała Dopegyt w ciąży. W jakiej dawce go bralyscie? Ja dostałam 2x1 ale czytam w ulotce że nie można wykluczyć uszkodzenia płodu. Nie jestem lekarzem ale to nie brzmi dobrze.

Do góry