reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Blw jest ciekawe, ale jak dla mnie zbyt radykalne. Chociaż i tak zdecydowanie wolę jeśli rodzice uczą dziecko samodzielności od początku niż gdy przychodzi do przedszkola 3 lub 4 latek i nie potrafi sobie włożyć do buzi nawet kanapki czy owoców[emoji32] . A takie dzieci naprawdę się zdarzają dosyć często. To jest wina rodziców, bo gdy uczymy samodzielności to takie dzieci są bardzo zaangazowane i niesamowicie dumne jeśli już mogą same coś zrobić chociaż na poczatku idzie im to niezdarnie. I myślę sobie (chociaż nie wiem czy to jest zgodne z ostatnimi wytycznymi odnośnie karmienia dzieci) dlaczego takie dziecko nie jadło nigdy np. Chrupek, wafelków lub owoców trzymając je w ręku. To jest szok , że przychodzi dziecko, siada przy stoliku i czeka aż ktoś mu włoży jedzenie do ust ..

f2w3rjjgwqepia0h.png

reklama
Byla sina ale przezyla..jedynie co ze znieczulenie mialam zle podane i modlilam sie by umrzec(dzialalo cos bo bym oszalala ale bolalo i tak mega)[emoji52] ale walneli mi glupiego jasia i jakos ten bol odszedl gdziez dalej..uspac nie mogli bo na sali mialam juz ponad 200 z nerwow.. mialam rozciecie od samej kosci do samej kosci by malutka szybko wyjac bo oczywiscie jak.sie dusila to sie obrocila do gory nogami prawie..i mialam zebra cale sine po porodzie

Ale chartkor to ja już wolę swoje niskie ciśnienie. Przemęczę się jeszcze jako cień swojego cienia [emoji16]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale chartkor to ja już wolę swoje niskie ciśnienie. Przemęczę się jeszcze jako cień swojego cienia [emoji16]

Ale ja mam tez niskie normalnie..w szpitalu mialam 90/60 jak chodze mam 120 gora ale pod koniec sie zaczyna jazda bez trzymanki..[emoji52] drugie rodzilam koncem 37 tyg by nie bylo powtorki z rozrywki...do dzis dzwiecza mi w uszach slowa jak krzyczeli " te dziecko juz nie zyje nie ma tetna "

Byla sina ale przezyla..jedynie co ze znieczulenie mialam zle podane i modlilam sie by umrzec(dzialalo cos bo bym oszalala ale bolalo i tak mega)[emoji52] ale walneli mi glupiego jasia i jakos ten bol odszedl gdziez dalej..uspac nie mogli bo na sali mialam juz ponad 200 z nerwow.. mialam rozciecie od samej kosci do samej kosci by malutka szybko wyjac bo oczywiscie jak.sie dusila to sie obrocila do gory nogami prawie..i mialam zebra cale sine po porodzie

Straszne ,współczuję...dobrze że z małą w porządku

mhsvqps6r9qodhvl.png

3jgxgov3tcunbw2h.png

Hubert 18.02.2015
Wiktoria termin 04.06.2017

Wiecie ti wszystko mnie tak rozwalilo psychicznie, ze cc a nie sn (nawet nie czytalam o cc) ze takie slowa byly krzyczane, ten bol, maz nie wiedzial ze rodze bo kazali mu jechac do domu..ze cisnienie takie ze mi zylki w oczach popelaly, dali mi nie zbicie to prawie im stanelam na stole, ze mala sina i zle miala odruchy, po cc dostalam apap jak mialam wstawac!!! I tydzien ponad lezalam z ta wielka rana u nich nie mogac sie zobaczyc z mezem bo nie wpuszczali na oddzial..pod koniec tyg nawet nie potrafilam kochac wlasnego dziecka..takie odzywki typu boli a seks nie bolal?! Tosz ja bylam ponad rok po slubie a to ze mialam prawie 20 lat nie znaczylo ze mozna tak szmacic..mialam takiego baby bluesa ze nie umialam nawet im odpoeiedziec na to chamstwo[emoji52]

Ale ja mam tez niskie normalnie..w szpitalu mialam 90/60 jak chodze mam 120 gora ale pod koniec sie zaczyna jazda bez trzymanki..[emoji52] drugie rodzilam koncem 37 tyg by nie bylo powtorki z rozrywki...do dzis dzwiecza mi w uszach slowa jak krzyczeli " te dziecko juz nie zyje nie ma tetna "

O kurde masakra jakaś. To teraz też szybko Ci cesarkę zrobią. Moja szwagierka zemdlała, brat ją reanimował i helikopterem do szpitala szybko cesarkę robili właśnie z powodu nadciśnienia, małemu nic się nie stało.
Mojemu na końcówce porodu tętno zanikło, urodził się siny i się nie ruszał. Dostał 3 punkty w skali apgar. Był niedotleniony okołoporodowo i miał problem z napięciem mięśni. Rok czasu dwa razy w tygodniu jeździliśmy na rehabilitację. Byłam obcykana w rozwoju i opiece nad niemowlakiem jak tralala w domu też ćwiczyliśmy. Dodatkowi specjaliści i szczepienia. To cud że Twojej się nic nie stało.

Wiecie ti wszystko mnie tak rozwalilo psychicznie, ze cc a nie sn (nawet nie czytalam o cc) ze takie slowa byly krzyczane, ten bol, maz nie wiedzial ze rodze bo kazali mu jechac do domu..ze cisnienie takie ze mi zylki w oczach popelaly, dali mi nie zbicie to prawie im stanelam na stole, ze mala sina i zle miala odruchy, po cc dostalam apap jak mialam wstawac!!! I tydzien ponad lezalam z ta wielka rana u nich nie mogac sie zobaczyc z mezem bo nie wpuszczali na oddzial..pod koniec tyg nawet nie potrafilam kochac wlasnego dziecka..takie odzywki typu boli a seks nie bolal?! Tosz ja bylam ponad rok po slubie a to ze mialam prawie 20 lat nie znaczylo ze mozna tak szmacic..mialam takiego baby bluesa ze nie umialam nawet im odpoeiedziec na to chamstwo[emoji52]

Wiesz co myślę , że już dawno powinnaś to zgłosić. Nikt nie ma prawa tak się do nikogo odzywać. Ja zglosiłam oczywiście to jak mnie potraktowano na porodówce. Nawet jeśli nikt nie poniesie radykalnych konsekwencji to będzie miał świadomość , że jednak ludzie nie godzą się na taki słowa i nikt nikogo nie ma prawa szmacić.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Nie balas się mieć kolejne dzieci? Bo ja miałam sn ale się cholernie nameczylam z moim klockiem i mówiłam kiedys że więcej nie chcę dzieci ale w porównaniu z Twoimi przeżyciami to pikuś.

mhsvqps6r9qodhvl.png
3jgxgov3tcunbw2h.png

Też od początku wiedzialam że będę uczyć dzieci samodzielności, nie chciałam żeby były jak moja siostra która ma 25 lat a się śmiejemy że wciąż jest na pepowinie.
Mój 3 latka kończy w czerwcu i je sam, czasem jest czysto czasem bałagan, wiadomo.
A wczoraj zarządził pierożki na drugie śniadanie, wyjął je z zamrażarki, wziął garnek napelnil wodą i postawił na kuchni. Musiałam tylko posolić i podgrzać :)
Tylko nożyczek boję się mu jeszcze dac, niewiem w jakim wieku dziecko jest gotowe na nożyczki. Nie chce żeby był do tyłu, no ale jak je dorwie to chce sobie włosy obcinac o_O

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama

Wiem coś o tym. Dla mnie właśnie lekarstwem po traumie z pierwszego porodu był drugi gdzie wszystko przebiegło tak jak marzyłam z płaczącą dzidzią na brzuchu. No potem się porobiło ale to już nie z mojej winy. Wiem jak traktują młode osoby. Mi potym jak zabrali małego żeby podać mu tlen i doprowadzić do lepszego stanu powiedzieli ze to moja wina bo za długo perłami i dziecko się zmęczyło [emoji32] tak jakbym specjalnie rodziła 20 godzin na szkodę swojego dziecka, jakbym go nie chciała.

Do góry