reklama
mlodamama21
Fanka BB :)
mlodamama21
Anulka.
No to mnie zlinczujcie [emoji6] moja jadła pierwsze w życiu lody jak miała 3 miesiące [emoji48] a pierwszy boczek wędzony jak miała 10[emoji38] i nic Jej nie jest [emoji6] Ale dobra przyznam się że przy pierwszej córce nie byłam tak odważna [emoji12]
Mojej siostrze rok temu pediatra kazał wprowadzać normalnie po 4. Swoim też wprowadzałam po 4 i żadne uczulone nie jest. Ja gotować pewnie będę sama ale będę wprowadzać produkty z biedronki ewentualnie rynku ?[emoji33]
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Emkaa
Moim zdaniem jeśli dziecko ma alergię to bez różnicy czy dostanie jej w 4 czy 6 miesiącu. Amelia dostała silnej alergii (wysypka, suszki a wręcz łatki na skórze plus bóle brzucha i brak kupy) a była tylko KP i dostaliśmy skierowanie do Alergologa i on sam kazał nam odstawić nabiał - w sensie ja go nie jadłam/piłam. I kazał nam podawać jedzenie stałe i wszystko od razu przeszło. I brzuszek i krosty
Ogólnie to i tak jak zaczełam wprowadzać to byłam jedną z ostatnich na forum a ich dzieci już jadły wywary gotowane na mięsie.
Ogólnie to i tak jak zaczełam wprowadzać to byłam jedną z ostatnich na forum a ich dzieci już jadły wywary gotowane na mięsie.
reklama
Arya88
Wprowadzamy produkty w określonym miesiącu nie ze względu na alergie tylko na dojrzałość układu pokarmowego. Dziecko 4 miesięczne nie ma go jeszcze na tyle dojrzałego i tyle - to, że nie wszystkim w tym wieku coś zaszkodzi to nie znaczy, że dobrze jest to robic.
Ja mam twarde zdanie w tym temacie, ponieważ mam jedno dziecko przewlekle chore i zupełnie inną świadomość mechanizmów zachodzących w organizmie maluszków niż jak synek się urodził.
Dziecko by jesc to przede wszystkim powinno siedzieć
ale nie zamierzam nikogo przekonywać na siłę, mam duzo koleżanek, które rozszerzają dietę maluszkom w 4 miesiącu i nic mi do tego - nie moje dziecko, nie moja sprawa
Ja mam twarde zdanie w tym temacie, ponieważ mam jedno dziecko przewlekle chore i zupełnie inną świadomość mechanizmów zachodzących w organizmie maluszków niż jak synek się urodził.
Dziecko by jesc to przede wszystkim powinno siedzieć
ale nie zamierzam nikogo przekonywać na siłę, mam duzo koleżanek, które rozszerzają dietę maluszkom w 4 miesiącu i nic mi do tego - nie moje dziecko, nie moja sprawa