reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Tu właśnie jest jedyny plus dziecka z alergią w szczególności na gluten, posiłki ma bardzo zdrowe ;)

Hubert 18.02.2015
Wiktoria termin 04.06.2017

Ostatnia edycja:
reklama
Teraz jeszcze nie czytałam schematów zywienia ale w 2015 to wiem że po 4msc dawało się dzieciom na mm a po 6msc karmionym piersią. Może coś się pozmieniało teraz

Hubert 18.02.2015
Wiktoria termin 04.06.2017

No to mnie zlinczujcie [emoji6] moja jadła pierwsze w życiu lody jak miała 3 miesiące [emoji48] a pierwszy boczek wędzony jak miała 10[emoji38] i nic Jej nie jest [emoji6] Ale dobra przyznam się że przy pierwszej córce nie byłam tak odważna [emoji12]

16udskjopmtfyunf.png

Mojej siostrze rok temu pediatra kazał wprowadzać normalnie po 4. Swoim też wprowadzałam po 4 i żadne uczulone nie jest. Ja gotować pewnie będę sama ale będę wprowadzać produkty z biedronki ewentualnie rynku ?[emoji33]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Moim zdaniem jeśli dziecko ma alergię to bez różnicy czy dostanie jej w 4 czy 6 miesiącu. Amelia dostała silnej alergii (wysypka, suszki a wręcz łatki na skórze plus bóle brzucha i brak kupy) a była tylko KP i dostaliśmy skierowanie do Alergologa i on sam kazał nam odstawić nabiał - w sensie ja go nie jadłam/piłam. I kazał nam podawać jedzenie stałe i wszystko od razu przeszło. I brzuszek i krosty :)

Ogólnie to i tak jak zaczełam wprowadzać to byłam jedną z ostatnich na forum a ich dzieci już jadły wywary gotowane na mięsie.

f2w3rjjgwqepia0h.png

reklama
Wprowadzamy produkty w określonym miesiącu nie ze względu na alergie tylko na dojrzałość układu pokarmowego. Dziecko 4 miesięczne nie ma go jeszcze na tyle dojrzałego i tyle - to, że nie wszystkim w tym wieku coś zaszkodzi to nie znaczy, że dobrze jest to robic.

Ja mam twarde zdanie w tym temacie, ponieważ mam jedno dziecko przewlekle chore i zupełnie inną świadomość mechanizmów zachodzących w organizmie maluszków niż jak synek się urodził.

Dziecko by jesc to przede wszystkim powinno siedzieć ;)

ale nie zamierzam nikogo przekonywać na siłę, mam duzo koleżanek, które rozszerzają dietę maluszkom w 4 miesiącu i nic mi do tego - nie moje dziecko, nie moja sprawa

7u223e3kwboc3bjp.png

Do góry