reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny byłam awaryjnie u lekarza . Brzuch od rana bolał jak na okres ,do tego miałam napięcie w dole brzucha.
Jednak okazało się,że wszystko jest ok . Mam prawdopodobnie niedobór potasu i mam brać aspargin i magnez i odpoczywać dopóki sytuacja się nie unormuje.
Całe szczęście,że nie grozi mi poród przedwczesny bo ostatnie kilka dni się właśnie o to martwiłam.
To dobrze ze wszystko ok :*

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja już po wizycie. Mały waży 760 g i siedzi tylkiem do dołu. Pani doktor ma nadzieję że się odwróci bo ostatnio też tak siedział.. Glukoze mam odpuszczona :) ale ogólnie oprócz tego położenia to wszystko dobrze bo szyjka zamknięta, uformowana, malutki spokojnie ale rośnie. Tylko mi suplementy zmieniła żeby troszkę bardziej zaczął rosnąć. Trochę się boję tego położenia ale narazie jeszcze nic nie jest przesadzone więc sobie staram nie wkręcić :)

Ja już po wizycie. Mały waży 760 g i siedzi tylkiem do dołu. Pani doktor ma nadzieję że się odwróci bo ostatnio też tak siedział.. Glukoze mam odpuszczona :) ale ogólnie oprócz tego położenia to wszystko dobrze bo szyjka zamknięta, uformowana, malutki spokojnie ale rośnie. Tylko mi suplementy zmieniła żeby troszkę bardziej zaczął rosnąć. Trochę się boję tego położenia ale narazie jeszcze nic nie jest przesadzone więc sobie staram nie wkręcić :)

Który tydzień u ciebie?

Co do położenia to spokojnie, to nie 38 tydzień by były małe szanse na obrót ;) moja siostrzenica obróciła się w trakcie porodu [emoji15] akurat nie tak jak trzeba, ale chodzi mi o to, że nie ma co się spinać na tym etapie :)

7u223e3kwboc3bjp.png

Do 34 tyg ma czas jeszcze sie przekrecic. Moj narazie tak samo siedzi.

Jeszcze bardzo duzo czasu, jeszcze sie z 10 razy przekreci [emoji6] Ostatnio mojej kumpeli jedna z blizniaczek w 37 tgodniu sie przkrecila ( gdzie przy blizniakach to juz ciaza donoszona). Tak samo jest z okreceniem pepowina, wiele moze sie zmienic w tym temacie. Moj synek urodzil sie scisle okrecony, ale na szczescie wszystko bylo ok.
Gratuluje udanych wizyt!

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Mój nie wiem jak siedzi,ale chyba ciągle zmienia pozycję bo raz czuje kopniecia na górze a raz na dole ;)
Jeszcze ma czas się przekręcić.

Dzięki dziewczyny :) będę słuchać lekarza ,ciesze się że wszystko ok z szyjka i tymi sprawami. Teraz co druga na szpitalu albo w domu z nakazem leżenia i tego się obawiałam

Nie szalej mi tu [emoji12] Forum nie ma ograniczeń i wszyscy się zmieszczą [emoji4] Możecie pisać obie- niekoniecznie wyznawać sobie miłość [emoji48]
@wionatq u mnie też się nie utrzymała i nie muszę powtarzać [emoji6] bądź dobrej myśli, a doszłam do siebie dopiero po kilku godzinach, więc trzymaj się
@Suelen już chciałam do Ciebie pisać. Dobrze że jesteście [emoji8]
A propos bliźniaków @Heda haloooo

16udskjopmtfyunf.png
U nas wszystko ok, chyba... Jutro wizyta w szpitalu więc zobaczymy co i jak. Chwilowo trochę zabiegana jestem, miałam do ogarnięcia kilka spraw po powrocie do Norwegii, między innymi wizytę u położnej i wywiadówka w szkole, między czasie pogrzeb teścia, ale ja nie byłam tylko możliwe sam, już mi się nie chciało do Polski lecieć, szczególnie że położenia lotnicze kiepskie na zamojszczyzne.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie córka tez jest tak ułożona od 15tyg.dzis juz 26 i nadal tak siedzi.U mnie tak czy inaczej bedzie cc ze wskazan ale bardziej mnie martwi czy aby wszystko jest w porządku.Coz taka nasza rola matki zamartwianie się.

reklama
Do góry