reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Powiem Wam,że różnie może być z tą glukozą. U znajomej cukrzycę wykryli dopiero po 30tc ;) a pod opieką jest całą ciążę,bo ma od początku wysokiego ryzyka i pół ciąży w szpitalu także ten tego...
Teraz może nie być cukrzycy a później może się przybłąkać dziadostwo

reklama
Ja jeszcze nie mialam glukozy a jestem w 24 tyg. .w środę mam wizyty wiec pewnie zleci żebym zrobila na następną wizytę za miesiąc.

5djylbetecfse5n6.png

Heja. Wlasnie nadrobilam dwa ostatnie dni... Nie chce komentowac tego co tu zaszlo ale uwazam ze jest tu miejsce dla kazdej z nas. Dziewczyny troche luzu!!! Ile charakterow tyle zdan ale jestesmy tu po to zeby sie wspierac!!
Co do glukozy. To ja koncze 24 tydzien ale moja lekarka mowila ze lepiej 25-26. W ktorym Wy bylyscie??

Ja zaczelam 25 a robie w ostatnim.tyg marca dopiero

p19u9jcg81ehxczt.png

Wionatq moja pierwsza córa do 34 tygodnia siedziała na dupce, odwróciła się w ostatnim momencie. Teraz mała jest ułożona twarzyczkowo ale lekarz uspokaja że jest jeszcze duuuuużo czasu więc się nie stresuje :-)

Efta dobrze że wszystko jest ok [emoji108]
Suelen ale Ty i tak cc przy blizniaczkach czy nie koniecznie?

Gemmina no przecudne sowisko [emoji7]

thgfikgneziy9g6d.png

Dziewczyny A ja mam pytanie O nawadnianie.Ile pijecie plynow dziennie.Zainstalowalam appke ktora wyliczyla mi ze wypilam 2 litry A zalecane jest 2,8 ,ale jak wypije wiecej to bede cala noc sikac nie dam rady [emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mój lekarz nawet nic nie wspominał o ułożeniu. Wcześniej mówił,że jest dziecko ułożone poprzecznie ale ostatnio nie nie mówił.
Jest raczej za wcześnie na to by oczekiwać od dziecka dobrego ułożenia. Jak narazie to dziecko jeszcze fika,ma nóżki założone na główkę itp . Przecież dopiero przekroczylysmy połowę ciąży i jeśli patrzeć trzeźwym okiem to zostało mnóstwo czasu do porodu ;)
Narazie mamy się cieszyć ciąża jeśli jest wszystko ok i nie martwić się o rzeczy ,które normalnie dzieją się przed samym porodem.
Cieszmy się ostatkami przyjemnych ciążowych chwil :D

Dziewczyny A ja mam pytanie O nawadnianie.Ile pijecie plynow dziennie.Zainstalowalam appke ktora wyliczyla mi ze wypilam 2 litry A zalecane jest 2,8 ,ale jak wypije wiecej to bede cala noc sikac nie dam rady [emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Staram się jak najwięcej. Co najmniej 1.5l na dzień. Najlepiej się czuję ,gdy wypije całą butelkę mineralnej i do tego jeszcze jakieś herbaty. W sumie czuję się dobrze nawodniona,bo i mocz mam jasny i nie mam zaparć.

Jeśli piję herbaty to nie liczę ile l wypijam. Ale wtedy to na pewno więcej niż 1.5l bo mam 0.5 litrowe kubki

Co do picia na noc to ja piję ciągle. Przed samym snem i jeśli wstanę siku w nocy to tez jeszcze pije kilka łyków. Ostatnio macica poszła mi w górę więc mogę więcej pić bez wstawania w nocy :D

Zaniedbalam picie wody. Od jakiegoś czasu piję tylko herbatę. Zaparcia mam takie same czy piję wodę czy herbatę :-(

Miałam glukozę w 24tyg, i z tego co wiem to powinno się do 28 zrobić.
Ja staram się te 2lity wypić, też korzystam z apki bo lubi mi się zapomnieć
Moja 2 dni przed ostatnią wizyta sie obróciła główkowo wiem ,że pomocne w tym jest leżenie w pozycji z pupą wyżej. Jak odpoczywacie na tapczanie to nie zaszkodzi w takiej pozycji ;)

reklama
Zaniedbalam picie wody. Od jakiegoś czasu piję tylko herbatę. Zaparcia mam takie same czy piję wodę czy herbatę :-(
Moze za mało tej wody pijesz? No a oprócz wody jeszcze przecież mamy owoce i warzywa ,które nawadniają i powinnyśmy ich jeść jak najwięcej.
Ja miałam okropne zaparcia w 4 miesiącu.
Ale właśnie kiepsko było u mnie z nawodnieniem organizmu i teraz się bardzo pilnuje i nie mam takich problemów.

Jak siedzę w domu to tylko ciągle coś piję :D albo wcinam owoce,które mają dużo wody

Do góry