reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny dzidzia ma 1,2 cm i słyszałam serduszko!!!
Super, gratulacje!!!
Ja będę miała wizytę w tym samym dniu ciąży co Ty, liczę na to samo :) [emoji173]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Ostatnia edycja:
reklama
Co myślicie o malowaniu włosów ? Ja maluje szamponami. Teraz mam już takie siwe ze nie mogę się patrzeć na siebie . Jak myślicie ? Malować ?

Ja czytam dużo rad od @mamyginekolog można ja znaleźć na fb albo instagramie ona pisze farbowanie włosów czy malowanie paznokci jest bezpieczne w ciąży

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

O rety.. Dwa dni mnie nie bylo i ponad 30 stron do nadrobienia.. Niestety nie samych dobrych wiesci..
Millka, jest mi tak bardzo przykro, ze nie wiem co powiedziec.. Nie chce sobie nawet wyobrazac co czujesz.. Bartus przyjdzie na swiat w innym terminie.. Za to calkiem zdrowy i bezpieczny.
Polusiowa.. Zaciskam mocno kciuki i mam nadzieje- tak jak Ty, ze dzidzius jest mlodszy i serduszko dopiero wystartowalo.. I masz racje.. Nie ma sensu od lekarza do lekarza chodzic co chwile.. To trudne, ale trzeba poczekac.. Jestesmy z Toba..

Wronista, oby Okazalo sie, ze to faktycznie lekarz jakis szurniety. Duzo zdrowka i spokoju. Trzymam kciuki !

Witam wszystkie nowe Czerwcowki :)) rozgosccie sie :) zycze Wam z calych sil, zeby Wasze upragnione ciaze byly spokojne i doczekaly terminowego rozwiazania :))

A co do objawow.. Dlugo nie miala. Ich za wiele. Pozno dosc dowiedzialam sie o ciazy.. Za to teraz mam mdlosci i wymiotuje rano (od 2 dni) - mam nadzieje, ze to sie szybko skonczy i ze wroci mi radosc z jedzenia ;)
Tymczasem przeziebienie nam sie rozkreca .. :(

Dziewczyny tak piszecie o włosach i teraz o paznokciach i przyszło mi do głowy , że lekarz od badań prenatalnych (podobno super specjalista) mówi żeby ciężarne nie siedziały w domu ze świeżo pomalowanymi ścianami (po tygodniu od malowania już można) bo farba ma jakieś chemikalia które powodują wady serca u dzieci. Oczywiście to jego zdanie, aczkolwiek u mojej koleżanki się to sprawdziło, serduszko źle biło, spytał o malowanie w domu, kiedy powiedziała że malują kazał jej się wyprowadzić, tak zrobiło, serduszko wróciło do normy.

Polusiowa bardzo mocno ściskam kciuki za Twoja dzidzie, oby było silne i mocne serduszko

Arla
gratuluje, piękne wieści

Daktyl
ja 3 razy badalam bete. Stres przeogromny, ale z racji, ze nie miałam jeszcze USG, to mimo wszystko wolalam zobaczyc czy hormon i jak przyrasta.
Tak wiec:
2 dni przed terminem @ beta 86
Dzień teoretycznej @ beta 249
Tydzień po poprzednim wyniku beta 7445

dziewczyny, błagam Was o pomoc. byłam dziś u gina. nie wyczuł tętna płodu. powiedział ze zarodek jest prawdopodobnie martwy. to 6 tydz, 3 dzień. mam wszelkie objawy, silne mdłosci, bóle w podbrzuszu, piersi. nie miałam zadnych krwawien, plamień, nic. odchodzę teraz od zmysłów. lekarz dał mi sier do szpitala na badania szczegółowe. wg jego sprzetu wielkośc zarodka sugeruje ze to 7 tydz, 4 dzień choć wg wyliczeń od ostatniej miesiączki płód jest o tydz młodszy. dziewczyny nie wiem co robić, zaraz zwariuję. lekarz twierdzi ze serce już powinno być doskonale słychać. pomóżcie. doradzcie coś. to możliwe zeby w 7 tyg lekarz nie wyczuł tętna?
Spokojnie. Na tym etapie dopiero moze sie pojawic akcja serca. Pewnie zmoerzyc ci cialo zoltkowe czy jak to sie nazywa obok ktprego tworzy sie zarodek. Ciaze nie moze byc tydzoen starsza.. Cialko zolte jest wieksze niz zarodek. a to wczesny etap ciazy. Nieszlabym do szpitala tylko za tydzien do innego lekarza. Takiw sytuacje sie zdarzaja wiec spokojnie moze byc wszystko dobrze. Pewna bardzondpbra lekarka mowila mi ze sa roznice w predkosci rozwoju roznych zarodkow z powodu roznych czynnikow. Takze czekaj spokojnie i zmien lekarza. Nie idz do szpitala bo beda chcieli cie lyzeczkowac a z tym nidgy nie ma co sie spieszyc !! Mojej kolezance pojawilo sie tetno w 10tc! Dzicko zdrowe.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Wiecej nie doczytam i nie odpisze. Jestem wykonczona. Synek ma jelitowke...

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

reklama
Do góry