reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Co do przesądów dzisiaj usłyszałam, że pierwsze karmienie musi się odbyć z prawej piersi inaczej dziecko będzie loworęczne :-)

0d1y3e3kgrmge34s.png

Na pewno będziemy w stanie myśleć do której piersi przykładamy po takim zmęczeniu i przy takim szoku :D a niech i będzie leworęczny byle zdrowy! Ja nie wiem kto te przesądu wymyśla i kto kontroluje ich skuteczność ale wszystkie mnie bawią :D

reklama
Ja sobie takie rzeczy jak pranie czy układanie ,zostawiam na początek/połowe maja.
Bardziej mnie przeraża że w poniedziałek zaczynam 27 tydzien, czyli 7 miesiąc i III trymestr :o:o:o
Teraz porodu boje się bardziej , bo wiem co mnie czeka. Przedtem szłam z tą błogą nieświadomością że te wszystkie babki na filmach poprostu przesadzają;)

Ja mam dokładnie to samo. A 7my zaczynam za tydzien.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Co do przesądów dzisiaj usłyszałam, że pierwsze karmienie musi się odbyć z prawej piersi inaczej dziecko będzie loworęczne :-)

0d1y3e3kgrmge34s.png

Hahahaha...my przystawialismy do lewej bo mam większą i jakos podświadomie myślałam ze tam bedzie więcej mleka i tak obserwujemy ze nasz synek wszystko robi lewą ręką [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

oar8pg4n1kii9v0d.png

Hahahaha...my przystawialismy do lewej bo mam większą i jakos podświadomie myślałam ze tam bedzie więcej mleka i tak obserwujemy ze nasz synek wszystko robi lewą ręką [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

oar8pg4n1kii9v0d.png
Ja tak samo lewą mam większą i smutek jakiś kształtniejszy oboje dzieci przystawiałam najpierw do lewej i oboje prawo ręczni więc chyba nie do końca się sprawdza [emoji23]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry