reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja ostatnio posegregowałam wszystko ładnie poukładałam rozmiarami, kolorami, rodzajami - nie wiem po co to zrobiłam bo po pierwsze planuje przeprowadzkę a po drugie nie wyprałam ich jeszcze nawet ale powiem wam szczerze, że codziennie mogę oglądać te ubranka i segregować :D
E ja też przynjamniej raz dziennie ide popatrzeć do szafek na moje skarby wyprawkowe haha :D

reklama
Ja tez wlasnie rozmiarami, pozniej dlugosciami rekawow i rodzajem ubranek. Bede to prala w maju wiec 10 razy zmienie, dokupie ;) zimowe cieple rzeczy, kocyki, reczniki, skarpeteczki oddzielnie.

Co do ciazowych pizdeczek...podajmy sobie reke- ja ostatnio o wszystko sie potykam, uderzam. A wczoraj wylamam litr slodkiego soku na kanape...

Pozdrowienia z nad mojej dzisiejszej zachcianki :) pierogi - niestety kupne- z owocami i serkiem mascarpone :)
1488031354-aaaaaa.jpeg

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja tez wlasnie rozmiarami, pozniej dlugosciami rekawow i rodzajem ubranek. Bede to prala w maju wiec 10 razy zmienie, dokupie ;) zimowe cieple rzeczy, kocyki, reczniki, skarpeteczki oddzielnie.

Co do ciazowych pizdeczek...podajmy sobie reke- ja ostatnio o wszystko sie potykam, uderzam. A wczoraj wylamam litr slodkiego soku na kanape...

Pozdrowienia z nad mojej dzisiejszej zachcianki :) pierogi - niestety kupne- z owocami i serkiem mascarpone :)
1488031354-aaaaaa.jpeg

p19u9jcg81ehxczt.png

Teoretycznie 2 mce przed trzeba mieć przygotowaną torbę do szpitala, w tym kulka ubranek dla dziecka.
Jak myślę o tym ze juz w kwietniu trzeba bedzie teoretycznie to zrobić to lekki dreszczyk emocji [emoji33]
Dobrze, że będę w trakcie szkoły rodzenia to może zmobilizuje, ale tez uspokoi mnie to trochę.

oar8pg4n1kii9v0d.png

Ja sobie takie rzeczy jak pranie czy układanie ,zostawiam na początek/połowe maja.
Bardziej mnie przeraża że w poniedziałek zaczynam 27 tydzien, czyli 7 miesiąc i III trymestr :o:o:o
Teraz porodu boje się bardziej , bo wiem co mnie czeka. Przedtem szłam z tą błogą nieświadomością że te wszystkie babki na filmach poprostu przesadzają;)

Ja sobie takie rzeczy jak pranie czy układanie ,zostawiam na początek/połowe maja.
Bardziej mnie przeraża że w poniedziałek zaczynam 27 tydzien, czyli 7 miesiąc i III trymestr :o:o:o
Teraz porodu boje się bardziej , bo wiem co mnie czeka. Przedtem szłam z tą błogą nieświadomością że te wszystkie babki na filmach poprostu przesadzają;)
Ja tez zostawiam na maj bo wtedy juz bede na zwolnirniu i czyms musze zajac czas ;)
Ja o porodzie jeszcze nie mysle... nie wiem co mnie czeka ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja tez zostawiam na maj bo wtedy juz bede na zwolnirniu i czyms musze zajac czas ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

U mnie 09.03 w szkole rodzenia są zajęcia z partnerami i mają dotyczyć właśnie porodu. Jestem przerażona nie wiem czy mam iść boje się tego tematu!! Też nie wiem co mnie czeka i nie wiem czy chce wiedziec !!

p19u9jcg81ehxczt.png
No i bardzo dobrze nie ma co się martwić na zapas. Wlazło, urosło i wyjść będzie musiało nic nie poradzimy [emoji23]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

No i bardzo dobrze nie ma co się martwić na zapas. Wlazło, urosło i wyjść będzie musiało nic nie poradzimy [emoji23]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Wczoraj byliśmy u znajomych i oni maja 5-letnią córke. I mała ciekawska pyta czemu ciocia ma taki duży brzuch. To jej mama wytłumaczyła, że ciocia ma dzidzie w brzuchu a znalazła się tam bo ją połknęła. No a jak ją wyciągnie?-kolejne pytanie. No i się dowiedziałam wtedy że ją wypluje więc liczę że łatwo pójdzie :D

reklama

1488031354-aaaaaa.jpeg

p19u9jcg81ehxczt.png
Zajączku takiego mi smaka narobiłaś, że od godziny siedzę i marze o pierogach z truskawkami albo jagodami. Jak zamykam oczy to widze je normalnie :D

Do góry