reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja chyba sama zrobię to raczej nic trudnego

34bwdqk3xt29egh4.png
Wierzysz w zabobony :) ?

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Dzisiaj błogie lenistwo leżenie i spanie czytanie i nic nie robienie ładuje akumulatory na tydzień pracy [emoji3]

34bwdqk3xt29egh4.png

Przebralam w końcu wczoraj ubranka po synku, w czasie przebierania zdecydowałam nie dzielić konkretnie na rozmiary. Posegregowałam na etapy 0-3, 3-6, 6-9. Wzięłam tylko te 0-3 i posegregowalam rodzajami. Widzę teraz po ilości co to moje czerwcowe dziecko nosiło (mniej więcej bo wiadomo że część się zniszczyła i nie zostawialam). Pajacy i bodziaków z długim rekawem mam po 4szt., 2 bluzy, a rampersow i bodziaków z krótkim rękawem po kilkanaście, spodenki 6szt.
Skarpetek muszę pokupowac, bo znalazłam tylko jedne [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Ja też te większe mam schowane na zaś tak jak i dla synka, a te co będą po urodzeniu mam w szafce poukładane na kupkach : body na dl, body na krótki, spodenki i półśpiochy, pajace,różne spodnie na wyjście, góry na wyjście (bluzy i bluzki). A w szufladzie każde z dzieci ma swój pojemnik na czapeczki, skarpetki itp.
A pieluchy czy śliniaki mam w salonie w szafce, bo tam najwięcej spędzamy czasu i są pod ręką

Czesc mamuski, ja tez juz czesc posegregowane. Ale zostawilam tylko te 0-3 i 3-6 a reszta do piwnicy bo nie mam w domu miejsca na tyle.

Powiem wam newsa.
W czwartek bylam u lekarza i niezgadniecie z mojej DZIEWCZYNKI zrobil sie CHLOPAK a ja juz przywyklam do dziewczynki i 500zl poszlo juz na sukienki, leginsy itp. Musze to sprzedac. Jutro przyjdzie kolezanka to moze cokolwiek wezmie a reszte chyba wystawie na allegro. A jak chcecie to najwyzej zrobie zdjecia i wrzuce tutaj. Kupowalam na licytacjach wiec kwoty od 3 zl do ok 15 zl za szt. zalezy co...ale rzeczy sliczne.

Normalnie jestem jeszcze w szoku. Ale dxis raz jeszcze poszlam na sprawdzenie i potwierdzil ze on wodzi siusiaka.

c55f3e3kq403a9og.png

Dobry wieczór ;D
Widzę, że poruszyłyście jakże kontrowersyjny temat zabobonów :D Powiem szczerze, myślałam, że bedzie u mnie gorzej pod tym względem, a tu moja mama już od 2 miesięcy kupuje małemu ubranka. Wczoraj zamówiłam łóżeczko z calym kompletem. Już nie mogę się doczekać jak poskładamy, ach :D To pewnie dopiero w maju, ale czuję taki wewnętrzny spokój, że w znacznym stopniu jestem przygotowana w razie "w".
Wiecie, byłam wczoraj w kinie ze znajomymi na "porady na zdrady" i już w połowie seansu żałowałam. Naiwny, głupi, nie wiem.. miałam ochotę myśleć za aktorów :p i jeszcze popcorn smakował jak wata. wr :p

Wiemy coś co u Suelen? :)

Czesc mamuski, ja tez juz czesc posegregowane. Ale zostawilam tylko te 0-3 i 3-6 a reszta do piwnicy bo nie mam w domu miejsca na tyle.

Powiem wam newsa.
W czwartek bylam u lekarza i niezgadniecie z mojej DZIEWCZYNKI zrobil sie CHLOPAK a ja juz przywyklam do dziewczynki i 500zl poszlo juz na sukienki, leginsy itp. Musze to sprzedac. Jutro przyjdzie kolezanka to moze cokolwiek wezmie a reszte chyba wystawie na allegro. A jak chcecie to najwyzej zrobie zdjecia i wrzuce tutaj. Kupowalam na licytacjach wiec kwoty od 3 zl do ok 15 zl za szt. zalezy co...ale rzeczy sliczne.

Normalnie jestem jeszcze w szoku. Ale dxis raz jeszcze poszlam na sprawdzenie i potwierdzil ze on wodzi siusiaka.

c55f3e3kq403a9og.png
Hehe, witaj w klubie :D Tylko ja się dowiedziałam w 18 tygodniu, więc nie zdążyłam wiele kupić dla dziewczynki. Po kilku dniach ochłoniesz, a ciuszki opchniesz. Nic sie nie przejmuj, najważniejsze jest zdrowie maluszka :)

Powiem wam newsa.

c55f3e3kq403a9og.png
O kurcze, to u jednego lekarza? Pewnie wszyscy w szoku. Ja mam w środę wizyte i mam nadzieje że mała pozostanie dziewczynką.

reklama
Do góry