reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej kobiety

Leżę wypluta.... Taka dziś zmęczona jestem. Córa dziś niegrzeczna, pies niegrzeczny.... Młode w brzuchu też kopie jakoś mocno, to akurat dobrze [emoji4]

7v8rikgn6c3m2w2o.png

reklama
Gratuluję udanych wizyt i powrotu do domu ze szpitala :)

My dziś pół dnia spędziliśmy na zakupach, ale dla dzidzia nic nie kupowałam, muszę się w końcu zebrać i przejrzeć co mam po synku, bo niewiem czego mi brakuje

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Dziewczyny nie wiem co robić jestem załamana.. Poszałam do lekarza bo te pieprzone specyfiki już mi nie pomagają tylko się pogarsza ciągle. Kaszel mam taki streszny że nocami spać nie mogę. Na płucach nic nie mam i mam zakaz stosowania jakichkolwiek leków już ze względu na małego i jest ryzyko że przez tyle utrzymujący się kaszel skrócila mi sie szyjka macicy. Ale zamiast dać mi jakieś skierowania na badania to kazał mi czekać do poniedziałku. Skąd mam wiedzieć co się stanie do poniedziałku i jak jest teraz skoro ostatnio też odmówili mi zbadania. Boję się nie wiem co mam robić myślec.

Dziewczyny nie wiem co robić jestem załamana.. Poszałam do lekarza bo te pieprzone specyfiki już mi nie pomagają tylko się pogarsza ciągle. Kaszel mam taki streszny że nocami spać nie mogę. Na płucach nic nie mam i mam zakaz stosowania jakichkolwiek leków już ze względu na małego i jest ryzyko że przez tyle utrzymujący się kaszel skrócila mi sie szyjka macicy. Ale zamiast dać mi jakieś skierowania na badania to kazał mi czekać do poniedziałku. Skąd mam wiedzieć co się stanie do poniedziałku i jak jest teraz skoro ostatnio też odmówili mi zbadania. Boję się nie wiem co mam robić myślec.
Mi sie wydaje , że na kaszel najlepsze inhalacje. Szczególnie w ciąży. Mi pomogły na zapalenie krtani, a byłam pewna , że skończy się antybiotykiem.

f2w3rjjgdojcnp4w.png

Przede wszystkim się nie denerwuj. Kaszel mnie męczył przez 1.5 tyg - ale to taki że chodziłam jak zoombie i płuca sobie wypluwałam. Nie denerwuj się i poczekaj. Szyjka może się skrócić zawsze i to tak że byś nawet nie wiedziała. A tak pójdziesz sprawdzisz i będziesz spokojniejsza. Już byłam 2 razy chora w ciąży, tym razem wzięłam sporo leków z antybiotykiem włącznie, ale nie myślę o tym. Lekarze wiedzą co robią. Czekaj spokojnie to tylko 1 dzień;)

w57vyx8dubspq12k.png

Tak polecam inhalacje ja strasznie kaszlalam w 8tc. Kupiłam inhalator i sama solą fizjologiczna po 15 min i po paru razach ulga niesamowita. Bo przez ten kaszel już głos straciłam a dalej mnie targalo a niby płuca i oskrzela były czyste.

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Wiem że nie powinnam się denerwować ale już mam dość tego taki problem maja żeby 5 minut na badanie poświęcić. Tym bardziej że jak rano pójdę w poniedziałek to też mnie nie zbada dokładnie tylko na "macanke" bo nie ma sprzętu a prywatnie przyjmie mnie wieczorem. To już się robią dwa dni. A mały się naprawdę bardzo rzadko rusza że boję sie że jak ja jakieś pojedyncze czuje to może je mylę z czyms..

Do góry