reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Nawet 4 lekarzy- tylu było przy moim porodzie nie uchronilo Matiego przed zamartwica.

Ale fakt, jeśli dodatkowa położna ma dac Wam komfort psychiczny to jest to duży plus!

reklama
No właśnie... taka polozna w porę zareaguje... będzie że mną, bedzie mnie informowała... kurcze ale mam dylemat :(

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja też chce rodzić na Karowej, dostałam numer do położnej od mojej gin dzwoniłam do niej ale kazała dzwonić pod koniec marca wtedy umówimy się w szpitalu na wizytę zapoznawczą.

A ja się obawiam, że taka położna nawet nie będzie dokładnie pamiętała osób ze szkoły rodzenia, jeżeli szkoła jest za darmo.
Poza tym normalnie masz jedną położną na ileś kobiet i porodów. Jeżeli wykupisz położną dla siebie, jest tylko do Twojej dyspozycji :)
Dla mnie jedynym minusem jest cena takiej usługi.
No ale z drugiej strony czym jest ta kwota wobec uchronienia dzieciątka przed potencjalnymi komplikacjami?

U mnie akurat położna była cały czas, leżałam pod oksytocyną i wtedy cały czas ktoś monitoruje. No, ale jak pisałam u mnie małe miasto i tym samym mniej rodzących, także taka położna zwykle ma czas :) potem przyszła jeszcze ta "moja" to był tłum heh

7u223e3kwboc3bjp.png

Ja mam położną juz zarezerwowaną. Przy pierwszym tez miałam. Ja rodzę w takim szpitalu gdzie tylko położna przyjmuje poród. Lekarz pojawia się w razie komplikacji. Przy pierwszym uznałam , że położna da mi poczucie bezpieczeństwa , ze jest tylko dla mnie. A tego mi było trzeba. A teraz mimo, ze wiem jak wszystko wygląda to nie wyobrażam sobie żeby było inaczej.
Jestem na tak. Jedyny minus jaki widzę to, ze musimy za to dodatkowo płacić.

oar8pg4n1kii9v0d.png

A ile płacisz u mnie kosztuje 1000 zł taka położna.
Co do krzywej cukrowej to ja ja muszę zrobić do 13 lutego już się boje

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja się obawiam, że taka położna nawet nie będzie dokładnie pamiętała osób ze szkoły rodzenia, jeżeli szkoła jest za darmo.
Poza tym normalnie masz jedną położną na ileś kobiet i porodów. Jeżeli wykupisz położną dla siebie, jest tylko do Twojej dyspozycji :)
Dla mnie jedynym minusem jest cena takiej usługi.
No ale z drugiej strony czym jest ta kwota wobec uchronienia dzieciątka przed potencjalnymi komplikacjami?
Mnie poprostu na to nie stac. Bez wzgledu na to czy pomoze w porodzie i zaopiekuje sie dzieckiem czy nie dla mjie to za duzy koszt.

Ja będę chyba jedyna która powie że by się nie zdecydowała. Zanim wiedziałam że cc też nie chciałam, położona to nie jest coś dla mnie. Po coś te położne na oddziale sa. w szpitalu gdzie chce rodzić mało jest rodzących na raz.
Poza tym ja nie potrzebuje żeby ktoś chodził i dmuchał i przy mnie siedział-ludzie mnie denerwują - ja potrzebowałabym żeby przyszła zrobiła co ma zrobić i sobie poszła. Bardziej zależałoby mi na tym żeby był obok M.
Ale jeśli ktoś jest "delikatniejszy" i przede wszystkim boi się porodu,to pewnie czemu nie ? ;)
I tak jak Emkamat uważam że sztab lekarzy nie raz nic nie da.

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Do góry