reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja to nawet nie slyszalam,ze mozna sobie kupic polozna .Ja nie rodzilam,ale wyobrazam sobie ,ze to bedzie taki bol i przezycie ,ze bedzie mi obojetnie kto mi miedzy nogi patrzy,przeciez te polozne maja to na co dzien,wiec wiedza co robic.Na poczatku chcialam w ogole sama rodzic ,ale po obejrzeniu wszystkich odcinkow o poloznych ,stwierdzilam ,ze nie bede mezowi zabierac tej chwili.Tylko zeby mnie nie rozpraszal ,bo dostanie w leb.

reklama
1485264684-aaaaaa.jpeg

Paczka przyszla [emoji4]

Do mnie też dziś przyszła :)

w57vxzkr0voyai9q.png

Przy pierwszym porodzie nie miałam wynajetej, a potem od dziewczyny na sali się dowiedziałam że ona miała ta sama co ja i miała ja wynajeta bo to najlepsza położna w szpitalu.
Teraz się właśnie zastanawiam czy nie wynająć

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Ja rodzę na Żelaznej. Tam zawsze kolejki. Dodatkowo wybrałam taką, która wygrala w plebiscycie najlepszej położnej w 2008 roku o jest szefową Domu Narodzin. Wiec rezerwować trzeba szybko. Ja zrobiłam to w 12 tc.

Nie wiem jaka umowa u Was obowiązuje , ale na żelaznej jest tak, że jest do Twojej dyspozycji od 37 tc. Na telefon. Około 31 tc spotykasz się z nią, żeby omówić szczegółowy plan porodu.
W trakcie godziny "0" zanim dojedziesz do szpitala mówi Ci co masz robić. Jeśli uzna, ze to juz poród a nie jest na dyżurze przyjeżdża specjalnie do Ciebie i do końca, a nawet kilka godzin po jest z Tobą. Jeśli akurat ma dyżur jej zadaniem jest znalezienie zastępstwa na czas tego dyżuru tak, żeby byc tylko do Twojej dyspozycji.

Mi osobiście dało dużo poczucie komfortu jak jechałam juz z bólami partymi, że tam jest juz swoj człowiek, ktory na mnie czeka.

oar8pg4n1kii9v0d.png
Kurcze to muszę to z mezem obgadać...i zobaczyć jak to jest na karowej. Dzięki!

p19u9jcg81ehxczt.png

A ja dziś z mezem mam temat do obgadania - polozna przy porodzie. Do wynajęcia. W szpitalu w którym rodze to koszt 1400 zł. Zbieram opinie. Do tej pory same na tak... jakie macie zdanie na ten temat ? Któraś korzystała?

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja chciałabym rodzić na Żelaznej i na pewno wynajmę taką położną. Co prawda kosztuje 2000 zł, ale uważam, że warto.
Nie chcę się w dniu porodu stresować tym, że nikt się za bardzo mną nie interesuje, nie zagląda zbyt często itd. Chcę zrobić wszystko, aby dziecko było pod możliwie jak najlepszą opieką i aby w razie komplikacji można było szybko zareagować.

Dla mnie to za duzy wydatek wiec ja bym sie na to nie pisala. Dlatego ide do szkoly rodzenia zeby poznac polozne z mojego szpitala
A ja się obawiam, że taka położna nawet nie będzie dokładnie pamiętała osób ze szkoły rodzenia, jeżeli szkoła jest za darmo.
Poza tym normalnie masz jedną położną na ileś kobiet i porodów. Jeżeli wykupisz położną dla siebie, jest tylko do Twojej dyspozycji :)
Dla mnie jedynym minusem jest cena takiej usługi.
No ale z drugiej strony czym jest ta kwota wobec uchronienia dzieciątka przed potencjalnymi komplikacjami?

A ja się obawiam, że taka położna nawet nie będzie dokładnie pamiętała osób ze szkoły rodzenia, jeżeli szkoła jest za darmo.
Poza tym normalnie masz jedną położną na ileś kobiet i porodów. Jeżeli wykupisz położną dla siebie, jest tylko do Twojej dyspozycji :)
Dla mnie jedynym minusem jest cena takiej usługi.
No ale z drugiej strony czym jest ta kwota wobec uchronienia dzieciątka przed potencjalnymi komplikacjami?
No właśnie... taka polozna w porę zareaguje... będzie że mną, bedzie mnie informowała... kurcze ale mam dylemat :(

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
No właśnie... taka polozna w porę zareaguje... będzie że mną, bedzie mnie informowała... kurcze ale mam dylemat :(

p19u9jcg81ehxczt.png
Gdyby chodziło tylko o mój komfort to bym nie zamawiała tej usługi. No ale tutaj chodzi przede wszystkim o bezpieczeństwo dziecka. Chcę zrobić wszystko aby nie było komplikacji (np. w postaci niedotlenienia itp.).
Dodam, że nie jestem osobą, która ma kokosy na koncie. Te pieniądze będę musiała jakoś wygospodarować.

Do góry