reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Czy ktoś mówił ze w ciąży cerę i włosy się poprawiaja ?! Ja się czuje paskudnie zaczęły mi pryszcze wyskakiwać cerę mam tłusta jak bym się olejem smarowała , a włosy sztywne i mało współpracujące .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie jest troszkę lepiej niż w pierwszym trymestrze. Ale wciąż mam straszny trądzik wszędzie. Włosy planuje obciąć pod koniec ciąży bo mam bardzo długie i chce je oddać do fundacji. A po ciąży podobno bardzo wypadają włosy to nie chce ich potem zewsząd wyciągać już teraz jest masakra po kąpieli.

0d1y3e3kgrmge34s.png

reklama
Gratulacje udanych wizyt [emoji4]
Ja od wczoraj po wizycie jestem rozbita psychicznie . Leżę ciągle. Ale dalej mnie brzuch boli . Jak mi do jutra trochę nie przejdzie to jadę do tego szpitala [emoji29][emoji24]
Już się nakręcam na najgorsze i w panikę wpadam.

Gratulacje udanych wizyt
emoji4.png

Ja od wczoraj po wizycie jestem rozbita psychicznie . Leżę ciągle. Ale dalej mnie brzuch boli . Jak mi do jutra trochę nie przejdzie to jadę do tego szpitala
emoji29.png
emoji24.png

może będzie lepiej jak będziesz pod opieką w szpitalu , co do bólu powiem ci że z doświadczenia wiem że stres potęguje ból i zwiększa napięcie mięśniowe .Trzymam kciuki za Ciebie , wiem że łatwo powiedzieć ale spróbuj czegokolwiek co Cię zrelaksuje choć troszkę , ciepły prysznic , gorąca czekolada , głaskanie brzuszka , dobra książka

Madzien musisz wierzyć w tą małą istotę bo jak nie ty to kto. Lepiej jedź do tego szpitala, będziesz pod dobrą opieką. I bez ściągania złych emocji! ;)

Mam pytanko. Myslicie że mogłabym pójść do ortopedy potwierdzić bądź wykluczyć rozejście spojenia łonowego? Dałby skierowanie np na usg i zdiagnozował? Orientuje się może któraś?
Już umieram wyć mi się chce, nie wiem czy lepiej byłoby to rozruszać czy wylezec. Jak wyleże większe pół dnia to jest lepiej ale ja nie chcę leżeć :( dotego doszedł ból bioder i drętwienie, czuję się jak kaleka.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Tynka eee to ja nie narzekam na wygląd. Włosy w ogóle się nie przetłuszczają a cery dawno tak dobrej nie mialam. Nie muszę się malować [emoji16] mogłoby tak zostać po ciąży

Młodamama kurcze współczuję stresu. Dobrze że Cię nie kopneło

Madireiro gratulacje synka [emoji7]

Madzien w szpitalu byłabyś pod obserwacją przynajmniej. Może byłabyś spokojniejsza?

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Mam pytanko. Myslicie że mogłabym pójść do ortopedy potwierdzić bądź wykluczyć rozejście spojenia łonowego? Dałby skierowanie np na usg i zdiagnozował? Orientuje się może któraś?
Już umieram wyć mi się chce, nie wiem czy lepiej byłoby to rozruszać czy wylezec. Jak wyleże większe pół dnia to jest lepiej ale ja nie chcę leżeć :( dotego doszedł ból bioder i drętwienie, czuję się jak kaleka.
ja bym poszła do lekarza z miejsca bo rozejście spojenia zakwalifikuje Cie na CC , na rozejście można stosować specjalne pasy albo taping i trzeba dużo odpoczywać
dssi.JPG
pas_na_rozjescie.jpg

Załączniki

• dssi.JPG
    dssi.JPG
    26,2 KB · Wyświetleń: 1 072
  • pas_na_rozjescie.jpg
    pas_na_rozjescie.jpg
    40,8 KB · Wyświetleń: 803
reklama
Gratulacje udanych wizyt [emoji4]
Ja od wczoraj po wizycie jestem rozbita psychicznie . Leżę ciągle. Ale dalej mnie brzuch boli . Jak mi do jutra trochę nie przejdzie to jadę do tego szpitala [emoji29][emoji24]

Madzia lepiej może jedź do szpitala.... ale nie przemęczasz się, leżysz cały czas i bierzesz magnez? Mnie boli brzuch od kilku dni i powiedziałam o tym wczoraj mojemu ginowi a on mi na to:
"Taaaaaaa... cały czas latasz, nie oszczędzasz się, to tak potem jest!!! Widziałem Cię wczoraj na parkingu przed galerią jak pędziłaś do paczkomatu. Ty w ciązy jesteś, masz zwolnić tempo"... nooo i się wydało, dlaczego ostatnio mnie boli :-)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Majka no pewnie, że powinnaś iść. Jak jeszcze doszedł ból bioder i drętwienie to nie ma co zwlekać. Ja jestem pod opieką ortopedy przez cały okres ciąży ze względu na kręgosłup. Chyba bym umarła, gdyby nie rehabilitacja.

Tynka eee to ja nie narzekam na wygląd. Włosy w ogóle się nie przetłuszczają a cery dawno tak dobrej nie mialam. Nie muszę się malować [emoji16] mogłoby tak zostać po ciąży

7v8rikgn6c3m2w2o.png

A mi się zrobiła cera sucha masakrycznie. Smaruję olejkami, chodzę do kosmetyczki na zabiegi nawilżające i g..o daje:( Do tego na brodzie wyskakują pryszcze... zdecydowanie zbrzydłam w tej ciąży :p

Do góry