reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

O rany Iwoszku [emoji28][emoji28][emoji28]
Myślę że obojętnie jakie imię wybierzemy to i tak znajdzie się ktoś komu się nie spodoba [emoji1] Ja uważam że jest jedna zasada- dac takie imię żeby nie skrzywdzić dziecka [emoji8]
A tak w ogóle to dzień dobry [emoji4]
Malutka nie kopie ale smyra mnie po brzuszku więc musi być dobrze Wczoraj miałam takiego doła ze zaczęłam czytać o poronieniach w 21 tyg. ...[emoji22] Ale rano kopnęłam się w doopkę i muszę się przestawić na pozytyw. Dziękuję ze jesteście i przepraszam za wczoraj [emoji8][emoji8][emoji8]

16udskjopmtfyunf.png

reklama
U nas tez bedzie Pola:) i ludzie reaguja zazwyczaj cisza hahah po chwili dodaja "nie no.. ladnie" :D a moja babcia powiedzialA "co to w ogole za imie?
Najwazniejsze ze nam sie podoba! Od razu jak zaczelismy zastnawic sie nad imieniem z mezem zdecydowalismy sie na to imie:) naszym rodzicom tez sie podoba, a reszta mnie nie interesuje;) zreszta juz tak sie przyzwyczailismy do naszej Poli w brzuchu, ze na pewno zdania nie zmienimy:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png
Moja teściowa to mówi no ładnie .. Apolonia ... Wrrry , żadna Apolonia :/ i że niby jak to będzie starsza pani i Pola, ale jak to będzie z tymi tysiącami Maj- na starość też będą Mają. I zresztą jak ktoś całe życie mówi na kogoś np. Ola - to na starość będzie do niej mówił Aleksandro? Raczej nie. Albo Zuzka to będzie mówił Zuzanno?

Będzie Pola , Polusia [emoji173][emoji173]. My też już się przyzwyczailśmy :)

w57vxzkr0voyai9q.png

To my nasłuchaliśmy się już na temat imienia Kornelia...że nijak to zdrobnić, że twarde i w ogóle brzydkie... Nam się jednak bardzo podoba i mamy w nosie co mówią inni... Jeśli będzie córcia to Kornelka na 100% Synuś Bartosz ;-)

Tak jak bym slyszala niektórych ludzi :/ nawet jak byla na świecie moja Kornelka i pojechalismy do neurologa na wizytę to na dzień dobry usłyszałam ,, takie twarde imię dla dziecka panstwo wybrali ??!!,,, hyyy
Nom ale ja to mam gdzieś :) teraz patrze na ta moja Nelke to innego.sobie dla niej nie wyobrażam. Teraz bedzie Marcelinka i tez juz niekoniecznie sie podoba w rodzinie ...ale mnie nie nie konieczmie interesuje kto jakie ma preferencje ważne żeby sie nam podobało ,a ludzia nigdy sie nie dogodzi :/

5djylbetecfse5n6.png

Ja toleruje każde imię o ile jest to polskie imię nadane przed dwoje polaków. Rozumiem imiona nie polskie jak jedno z rodziców polakiem nie jest. Natomiast nadawanie córce imienia Victoria zamiast zwykłego Wiktoria to już masakra.

Moja teściowa to mówi no ładnie .. Apolonia ... Wrrry , żadna Apolonia :/ i że niby jak to będzie starsza pani i Pola, ale jak to będzie z tymi tysiącami Maj- na starość też będą Mają. I zresztą jak ktoś całe życie mówi na kogoś np. Ola - to na starość będzie do niej mówił Aleksandro? Raczej nie. Albo Zuzka to będzie mówił Zuzanno?

Będzie Pola , Polusia [emoji173][emoji173]. My też już się przyzwyczailśmy :)

w57vxzkr0voyai9q.png
To zależy od dziecka. Mam koleżankę Maje i jej to wgl nie przeszkadza. Ja mam na imię Jagoda i uważam że mnie skrzywdzili bo moje imię nie jest poważne. Już widzę jak się przedstawia pani dyrektor na prezentacji rocznej w korpo Jagoda... no dramat.( to tylko przykład chodzi o powage sytuacji) Zależy kto ma jakie ambicje i jak jest to dla niego ważne. Mój synek więc musiał mieć Właśnie męskie imie. Z tym że Oliwier jest dla mnie męskim imieniem;)

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Do góry