reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Nie wiem od czego zaczac.

Poszlam do dentysty, obejrzal, pukal, sprawdzil zimnem, dziasla sprawdzil mowi, ze wedlug niego nic. Mozna wiercic, ale mnie nic w jamie ustnej nie boli.

Polecil isc do internisty bo tu bol jest tez glowy i uszu.

Poszlam. Podobno mam zawalone gardlo, powiekszome migdalki i wezly za prawym uchem. A zaczyna juz lewa strona bolec i glowa na czubku. Lekarz uznal, ze mam jakis ciezki stan zapalny, ale on nic mi nie da bo to 19 tydzien i ciaza podwyzszonego ryzyka. Moge apap lykac. Wyszlam z niczym :(
zostają Ci domowe sposoby ,szalik na szyje , pod kołdrę i jakieś płukanki gardła robić .Szałwia, rozmaryn może te na wodzie utlenionej , polecam też miód ,możesz kupić też tantum verde ja stosowałam w ciąży bardzo mi pomógł .

reklama
Suelen no tak w ciąży za dużego pola manewru nie mamy z tymi lekami...nie wiem co poradzić oprócz babcinych metod. Szybkiego powrotu do zdrowia!

Nie wiem od czego zaczac.

Poszlam do dentysty, obejrzal, pukal, sprawdzil zimnem, dziasla sprawdzil mowi, ze wedlug niego nic. Mozna wiercic, ale mnie nic w jamie ustnej nie boli.

Polecil isc do internisty bo tu bol jest tez glowy i uszu.

Poszlam. Podobno mam zawalone gardlo, powiekszome migdalki i wezly za prawym uchem. A zaczyna juz lewa strona bolec i glowa na czubku. Lekarz uznal, ze mam jakis ciezki stan zapalny, ale on nic mi nie da bo to 19 tydzien i ciaza podwyzszonego ryzyka. Moge apap lykac. Wyszlam z niczym :(

Sulen tak mi przykro :( Kładź się do łożeczka i grzej się i kuruj kochana.

Gratuluję udanych wizyt! Ja mam swoją jutro po 18tej, połowkowe mam nadzieję że w końcu poznam płeć. :) któraś z was pisała że zostało jej 150 dni do porodu. Mnie juz 136 zostało :) ale też czas leci a co dopiero dowiedziałam się że jestem w ciąży haha mój mąż mówi że ma dość już moich humorow i emocji w ciąży bo twierdzi że ciągle bym gadała że się martwię czy z dzidziolem ok. To mu powiedziałam że jak by był pierwszy raz w ciąży to też by przeżywał :) jutro będę spokojniejsza :)

Napisane na ZTE Blade A452 w aplikacji Forum BabyBoom

Bellax pamiętam,że też pisałaś o rozwarciu. Powiedz mi,czy coś więcej lekarz Ci mówił o tym,bo ja z tych nerwów oczywiście nie dopytałam...zabronił Ci uprawiania sportów i współżycia??

Leze na termoforze, wzielam apap i poko co ciut lepiej. Tylko czy sam organizm sam zwalczy stan zapalny?

Na 19:45 jeszcze ginekolog mnie czeka .

Suelen pisałam wcześniej i dalej podtrzymuję - taki ból może być objawem chorych zatok - płucz sobie je dodatkowo - nie zaszkodzisz sobie, a warto. Ciepłe okłady na czoło, rozgrzać zatoki właśnie. Do tego płukanie gardła, mozesz się nacierać amolem, witaminaC, miód, i odpoczynek.

Bellax paracetamol nie ma działania przeciwzapalnego - takie ma np. ibuprofen

7u223e3kwboc3bjp.png

Bellax pamiętam,że też pisałaś o rozwarciu. Powiedz mi,czy coś więcej lekarz Ci mówił o tym,bo ja z tych nerwów oczywiście nie dopytałam...zabronił Ci uprawiania sportów i współżycia??
Ciepłych kąpieli, jacuzzi itp. masaży Dolnego odcinka kręgosłupa, nadmiernego masowania brzuszka ( moge normalnie smarować kremami 2 razy dziennie,czy trzymać rękę na brzuchu, ale mam nie masować go gdy nie ma potrzeby). Na basen popływać moge chodzić, na gimnastyke dla ciężarnych również. O współżyciu nie mówiła, ale ja zapomniałam zapytać, więc nie ryzykujemy zapytam sie 23.01 na wizycie.

w57vyx8dubspq12k.png

Ciepłych kąpieli, jacuzzi itp. masaży Dolnego odcinka kręgosłupa, nadmiernego masowania brzuszka ( moge normalnie smarować kremami 2 razy dziennie,czy trzymać rękę na brzuchu, ale mam nie masować go gdy nie ma potrzeby). Na basen popływać moge chodzić, na gimnastyke dla ciężarnych również. O współżyciu nie mówiła, ale ja zapomniałam zapytać, więc nie ryzykujemy zapytam sie 23.01 na wizycie.

w57vyx8dubspq12k.png
Dziękuję Ci bardzo.:) Z przytulankiem też nie będę ryzykować

reklama
Dziewczyny mam jeszcze takie głupie pytanie,ale jestem ciekawa Waszych opinii. Ogólnie dostałam nakaz oszczędzania się,leżenia itp a koleżanka zaprosiła mnie na kręgle jutro. Poszłybyście?

Do góry