reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Na tym etapie ciąży herbaty czy napary z liści malin są zabronione ze względu na ich działanie naskurczowe - od któregoś tygodnia, chyba od skończonego 36? Można pić i wtedy właśnie macica niby ładnie trenuje przed porodem.

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Ja nie pije ani owocowych ze wzgledu na hibiskus ani z liści malin. Czytałam gdzieś, że hibiskus ma właściwości poronne. Być może jestwm wariatką - ale mam bzika na punkcie mojego dziecka i ciąży i wolę unikać wszystiego co może zaszkodzić - chcociaż nie musi.

w57vxzkr0voyai9q.png

Dziewczyny, herbata z liści malin super po 36 tygodniu bo zmiękcza szyjke macicy przez co poród może być szybszy i mniej bolesny. Ja piłam poprzednio i sobie chwale [emoji4]

Kurcze zjadłam dwa placki ziemniaczane i chyba będę wymiotować.....strasznie mi niedobrze [emoji27]

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Ja juz mam na dzisiaj wolne [emoji23] mieszkanie posprzątane. Obiad już prawie gotowy. Dziś kluski śląskie, rolada i kapusta [emoji23][emoji41]
Myślę sobie, że mi kobitki, to z definicji jakieś dziwne jesteśmy. Ja też mam dziś wolne i zamiast korzystać z tego czasu i sobie wypocząć jak należy to biegam, skaczę i wykorzystuję ten czas, bo kiedy indziej to wszystko nadgonić? ;) Taka nasza natura hihi

A u nas połowówkowe 1.02, nie spieszyliśmy się z datą, bo w pierwszej ciąży będąc w 19.tygodniu przyszliśmy do Invicta, gdzie powiedziano nam, że to jednak za szybko, ale badanie zrobiono i przekazano nam tyle ile mogli. Tym razem chcemy "zaszaleć" i wybieramy się na 3D do Gamety, oczywiście nie możemy się doczekać :)

Gratuluje wszystkich dotychczasowych wizyt i głowa do góry dla tych zmartwionych i z problemami.

PS u mnie150 dni do porodu :o

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

hej dziewczyny , która jeszcze jutro wizytuje? mam nadzieję że moja dzidzia będzie tym razem współpracowała , a nie tak jak na ostatnich prenatalnych .Jeśli chodzi o płeć to wszyscy u mnie chcą żeby była dziewczynka razem z moim M na czele , a mi jest to kompletnie obojętne , po równo uciesze się z chłopczyka jak i dziewczynki .

Nie wiem od czego zaczac.

Poszlam do dentysty, obejrzal, pukal, sprawdzil zimnem, dziasla sprawdzil mowi, ze wedlug niego nic. Mozna wiercic, ale mnie nic w jamie ustnej nie boli.

Polecil isc do internisty bo tu bol jest tez glowy i uszu.

Poszlam. Podobno mam zawalone gardlo, powiekszome migdalki i wezly za prawym uchem. A zaczyna juz lewa strona bolec i glowa na czubku. Lekarz uznal, ze mam jakis ciezki stan zapalny, ale on nic mi nie da bo to 19 tydzien i ciaza podwyzszonego ryzyka. Moge apap lykac. Wyszlam z niczym :(

Poszlam do dentysty, obejrzal, pukal, sprawdzil zimnem, dziasla sprawdzil mowi, ze wedlug niego nic. Mozna wiercic, ale mnie nic w jamie ustnej nie boli.

Poszlam. Podobno mam zawalone gardlo, powiekszome migdalki i wezly za prawym uchem. A zaczyna juz lewa strona bolec i glowa na czubku. Lekarz uznal, ze mam jakis ciezki stan zapalny, ale on nic mi nie da bo to 19 tydzien i ciaza podwyzszonego ryzyka. Moge apap lykac. Wyszlam z niczym :(

Cóż moge powiedzieć. Do łóżka i dużo odpoczywaj. Trzymam kciuki żeby szybko zapalenie puściło. Apap to paracetamol (?) więc również przeciwzapalny :)

w57vyx8dubspq12k.png

Oj

oar8pg4n1kii9v0d.png

reklama
Suelen bidulko... Włącz wszystkie babcine metody, oby to nie było nic poważnego. Tulkam!
A mnie coś dzisiaj w kościach łamie, głodna jestem ale nie wiem co bym zjadła buuuu

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry