reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Cześć, nadrobiłam wszystko po przerwie świątecznej! Teraz już będę na bieżąco.

Cieszę się, że u Was takie dobre wieści i tyle już zna płeć [emoji7] my czekamy do 10.01, może będzie widać.

Święta minęły spokojnie, dzidziuś dostał swoje prezenty! Mamy bodziaki, czapeczki, skarpetki i pieluszki. I paczkę pierwszych ubranek po siostrzeńcu [emoji4]

Trzymajcie się ciepło i zdrowo [emoji5]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

reklama
No to już też inna sprawa. Ja w pierwszej ciąży w ogóle nic nie czułam, kilka epizodów z zwrotami głowy w komunikacji miejskiej, brzuch miałam tak mały że lekarz sam przez chwilę się martwił czy małowodzia nie mam. Pracowałam do połowy i nikt się nawet nie domyślił. Martwiłam się ale wszystko było w jak najlepszym porządku.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w pierwszej poronionej ciąży od 6 tc mialam mdlosci jak cholera. Kolo 9 tc w ciągu jednego dnia wszystko odeszło mdlosci ból piersi. Tydzien później dowiedzialam się ze serduszko przestało bić.
U nas z ruchami też cisza, a bąbelek jest bardzo aktywny bo słyszę przez detektor tętna jak bardzo się rusza :( Jestem szczupła, nie przytyłam póki co ani grama, ale brzuch mam ogromny. Na prenatalnych lekarz sprawdzał stan wód płodowych i wielowidzia nie mam. No nic... narazie mamy 17t1d. Jak będzie 21 a ja czuć nie będę to się zacznę martwić.

w57vyx8dubspq12k.png
Moja mama mówiła mi ze w ciazy z moja siostra a to była pierwsza ciąża takie konkretne ruchy poczuła dopiero w 24 tc. Lekarz ja uspokajal ze ma poprostu leniuszka w brzuszku[emoji16]
Hej dziewczynki :) zaraz doczytam co u was po świętach.

My jesteśmy po wizycie i będę miała drugą córeczkę [emoji4]

f2w3skjoapwrgv7j.png
Gratuluję córeczki[emoji20]

Kobietki mam dziś ciśnienie 89/45
Jestem zmęczona, senna i trochę mnie głowa boli. Nie za niskie mam ciśnienie? Nie wiecie czy to coś złego.? Do lekarza mam 5 stycznia dopiero. Zawsze mam niskie. Ale teraz aż za bardzo. Wyniki krwi mam w normie jak coś.

Kobietki mam dziś ciśnienie 89/45
Jestem zmęczona, senna i trochę mnie głowa boli. Nie za niskie mam ciśnienie? Nie wiecie czy to coś złego.? Do lekarza mam 5 stycznia dopiero. Zawsze mam niskie. Ale teraz aż za bardzo. Wyniki krwi mam w normie jak coś.
Pij dużo wody. Ja jestem z natury niskocisnieniowcem. Moja rodzinna zawsze mi przypomina , żebym dużo piła.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Hej Dziewczynki :-) Wracam po świątecznej przerwie do Was :-) Muszę koniecznie nadrobić zaległości :-)Trochę mi cieżko,bo jeszcze pracuje,ale już nie długo,od 3 idę na L4.Wracam od doktorka :-) Dzidzia rośnie ma już 8,4 cm i serduszko pięknie bije :-) Oby tak dalej :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Mój lekarz nie mierzył córeczki - powiedział , że już się nie mierzy(18tc) [emoji44][emoji4] co lekarz to opinia. Powiedział tylko, że ma 190g - chyba dość dużo :)

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Emka ma ostatnio gina zmierzyla dziecko to był 16 tydzień i powiedziała że ostatni raz bo potem będzie za duże żeby zmierzyć w całości. Więc chyba prawda [emoji4]
Gratki córeczki [emoji7]

7v8rikgn6c3m2w2o.png

Do góry