reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Na pewno nie prawdą jest że jak nie ma objawów ciąży to jest coś nie tak a jak są to na pewno jest ok.
Ja ruchy już czuję regularnie a siare mam od 14tc czego nie miałam w ogóle w poprzednich ciążach. Każda ciąża potrafi być inna nawet u tej samej osoby.
Cera dalej tragiczna. Od nowego roku odstawiam słodycze może będzie lepiej :/
Gratuluję udanych wizyt! Fajnie czytać dobre wieści :)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja czułam się psychicznie lepiej jak czułam objawy ciąży czyli mdlosci. Moze mój durny rozumek tak to sobie przetwarzał[emoji5]

reklama
Kurcze tyle piszecie o ruchach, a ja nic nie czuje, zaczyna mnie to stresować. :-(
U nas to chyba za wcześnie:)

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja czułam się psychicznie lepiej jak czułam objawy ciąży czyli mdlosci. Moze mój durny rozumek tak to sobie przetwarzał[emoji5]

No to już też inna sprawa. Ja w pierwszej ciąży w ogóle nic nie czułam, kilka epizodów z zwrotami głowy w komunikacji miejskiej, brzuch miałam tak mały że lekarz sam przez chwilę się martwił czy małowodzia nie mam. Pracowałam do połowy i nikt się nawet nie domyślił. Martwiłam się ale wszystko było w jak najlepszym porządku.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie teraz ruchy już regularne. Ale różnie bywało. W 1 ciąży czułam dopiero ok 20tc i byłam w sumie szczupła, napewno dużo szczuplejsza niż teraz. Tym razem szybko pierwsze ruchy były a regularne dopiero od tygodnia... Myślę że do 20tc nie ma się co stresować i spokojnie czekać. Dużo też zależy od aktywności dziecka...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny ja dawno nie pisałam. Jak to w święta nie było czasu teraz jest trochę luzniej jeszcze mąż wyjechał na kilka dni i siedzę sama. Także czytam Was na bieżąco. Co do objawów to od kilku dni zorientowałam się że nie mam zadnych praktycznie oprócz zadyszki po w chodzeniu na 2 piętro [emoji6] ciesze się że nic nie boli a z drugiej strony strach się rzeczywiście jakiś pojawia. Odnośnie ruchów to ja jestem dzis dokładnie 17+3 czyli 18 tydzień leci i nic nie czuję. Nie jestem otyla ale sadelko na brzuchu zawsze mialam a teraz jak przytyłam już praktycznie przed ciąża pare kg a w ciąży ok 3 to się wszędzie powiększyłam głównie brzuch uda i pośladki. Dziecko jest aktywne przynajmniej na usg 2 tyg temu było. A nic nie czuję i nie powiem żeby mi to w głowie nie siedziało. Wizytę mam po skonczonym 20tyg więc jeszcze poczekam. Może do tego czasu coś poczuje i nie zwariuje...

p19ucsqv6rf79f3c.png

U nas z ruchami też cisza, a bąbelek jest bardzo aktywny bo słyszę przez detektor tętna jak bardzo się rusza :( Jestem szczupła, nie przytyłam póki co ani grama, ale brzuch mam ogromny. Na prenatalnych lekarz sprawdzał stan wód płodowych i wielowidzia nie mam. No nic... narazie mamy 17t1d. Jak będzie 21 a ja czuć nie będę to się zacznę martwić.

w57vyx8dubspq12k.png

reklama

Ja obejrzałam zdjęcia ze świat i wątpliwości nie powinnam mieć co do ciąży. Brzuchol wielki, piersi ogromna i jakos tak całkiem zmieniona jestem. Na wadze nic się nie zmieniło. Czyli nadal waga startowa. Jak robię sobie sama zdjęcia to tego nie widzę;)

oar8pg4njiayxtbm.png

Do góry