reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny a ja tak ostatnio o tych spacerach myślałam. Chodzi o to żeby malec pobył na świeżym powietrzu tak ? bo ja będę miała cc i bardzo chce isc na pierwszy spacer z moim facetem ale ja tez. no i się tak zastanawiam z racji tego że będziemy mieszkam na wsi, taras mamy 50m2 a na nim taki hamak z moskitierą, to czy pierwsze dni gdy ja nie będę jeszcze mogła chodzić wystarczy takie wietrzonko z bobaskiem na tarasie, czy koniecznie moja mama będzie musialam chodzić z bobaskiem wózkiem na spacer ?

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Dziewczyny a ja tak ostatnio o tych spacerach myślałam. Chodzi o to żeby malec pobył na świeżym powietrzu tak ? bo ja będę miała cc i bardzo chce isc na pierwszy spacer z moim facetem ale ja tez. no i się tak zastanawiam z racji tego że będziemy mieszkam na wsi, taras mamy 50m2 a na nim taki hamak z moskitierą, to czy pierwsze dni gdy ja nie będę jeszcze mogła chodzić wystarczy takie wietrzonko z bobaskiem na tarasie, czy koniecznie moja mama będzie musialam chodzić z bobaskiem wózkiem na spacer ?

w57vyx8dubspq12k.png
Według mnie, wystarczy. Nie ma przymusu wychodzić wcześniej. Tym bardziej że macie do dyspozycji taras, wielkości mojego mieszkania hehe :-)

A wiadomo że to mama chce przeżyć jako pierwsza, ten pierwszy spacer, rozumiem Cie doskonale [emoji108] :-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Werandowanie to raczej na takie miesiące zimne. Ja wychodziłam na balkon lub na podwórko jeszcze bez wózka z małą na rękach. Potem jak lepiej się czułam to poszliśmy na spacer z wózkiem.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Dziewczyny ja po wizycie.Mialam na 19.00 a dopiero wyszlam z gabinetu:/ Z dzieciatkiem wszystko ok ale nie potrafil mi okreslic plci ale spodziewalam sie tego.To trzeba bedzie poczekac do polowkowego.Wracam do domu sie pakowac bo jutro wyjezdzam na swieta do rodziny meza.

Tynka śliczne zdjęcie! I gratulacje córci :)

Bellax ja po cesarce byłam na pierwszym spacerze, wróciliśmy do domu w śr a w pt byłam na spacerze - oczywiście bolało mnie i szlam jak ślimak i tylko krótko, ale dałam radę ;)

7u223e3kwboc3bjp.png

w57vyx8dubspq12k.png
Jeszcze sama sie zdziwisz, jak szybko staniesz na nogi. Ale w razie co balkon jak najbardziej wystarczy.

Tynka śliczne zdjęcie! I gratulacje córci :)

Bellax ja po cesarce byłam na pierwszym spacerze, wróciliśmy do domu w śr a w pt byłam na spacerze - oczywiście bolało mnie i szlam jak ślimak i tylko krótko, ale dałam radę ;)

7u223e3kwboc3bjp.png
No jasne że jeśli się czułaś ok to super. Ja miałam kiedyś bardzo bolesną sytuację, po laparoskopi pękły mi szwy - " wymiotowalam bo akurat miałam anginę". Więc teraz będę chuchać i dmuchać, żeby potem nie musieć zostawiać tego maleństwa i wracać na oddział :(

w57vyx8dubspq12k.png

No jasne że jeśli się czułaś ok to super. Ja miałam kiedyś bardzo bolesną sytuację, po laparoskopi pękły mi szwy - " wymiotowalam bo akurat miałam anginę". Więc teraz będę chuchać i dmuchać, żeby potem nie musieć zostawiać tego maleństwa i wracać na oddział :(

w57vyx8dubspq12k.png

Oj po cc nie czułam się dobrze przez kilka miesięcy ;)
Chodziło mi o to, że nie ma co zakładać, że nie będziesz w stanie chodzić kilka dni po operacji :) jak będzie źle to wiadomo, że nic na siłę

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Oj po cc nie czułam się dobrze przez kilka miesięcy ;)
Chodziło mi o to, że nie ma co zakładać, że nie będziesz w stanie chodzić kilka dni po operacji :) jak będzie źle to wiadomo, że nic na siłę

7u223e3kwboc3bjp.png
Ja bardzo bym chciała od razu chodzić i bobaskiem się zajmować, ale nie chce nic na siłę, żeby się nie skończyło jak ostatnio;)

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry