reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jako ze zostalam nazwana przez jedna mame malo udzielajaca sie na forum(w dobrej mierze ofc) lece sie tlumaczyc..

Dziewczyny siedze przez ksiazkami kazda wolna chwile w dodatku te praktyki 8h dziennie plus 2h na dojazd..dziecko alergicze wiec leki inhalacje dieta i swieta czyli porzadki, pierniczki dla alergikow itd..

Przepraszam wiem..malo mnie tutaj..to sie poprawi juz w styczniu jak bedzie po egzaminach i praktykach..

Pozdrawiam Was goraco

Wiem co czujesz ;)
Ja odpuściłam. Nie mam siły na tyle nauki co wcześniej, moje zdrowie fizyczne i psychiczne są ważniejsze niż średnia na pasek ;) Choć czasem mam do siebie żal, bo wiem że gdybym czemuś poświęciła więcej czasu to poszło by mi lepiej, a mnie się zwyczajnie nie chciało.
Za rok będzie jeszcze gorzej... trzeba to przetrwać.
Damy radę;)

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Wiem co czujesz ;)
Ja odpuściłam. Nie mam siły na tyle nauki co wcześniej, moje zdrowie fizyczne i psychiczne są ważniejsze niż średnia na pasek ;) Choć czasem mam do siebie żal, bo wiem że gdybym czemuś poświęciła więcej czasu to poszło by mi lepiej, a mnie się zwyczajnie nie chciało.
Za rok będzie jeszcze gorzej... trzeba to przetrwać.
Damy radę;)

w57vyx8dubspq12k.png
Pewnie, że dasz radę!!! Czasami, gdy mamy więcej obowiązków, osiągamy lepsze rezultaty :-) No i jaka cudowana będzie motywacja do wszystkiego :-)

Jeeju jakie piękne rzeczy przygotowujecie ! A u mnie w tym roku nawet choinki nie będzie. Trochę mi wstyd ;) ale i tak nas nie będzie całe święta więc to trochę bez sensu... chociaż nacieszylabym oczy na tydzień przed... ale... za rok ubierzemy dla maleństwa ;)
Zmagam się z katarem od dłuższego czasu. I wyczytałam właśnie w mądrej książce że hormony ciążowe sprawiają że ciało puchnie a wraz z nim błony śluzowe. A alergiczki na ogół cierpią bardziej... a ja nią jestem.
Także tyle :)
Jutro idę na rzesy bo już mam tak Łyse oczy ze wstyd ;) mam nadzieję że wyleze szwagierce na fotelu ;) a pod koniec tygodnia zrobię sobie hybryde i będę olśniewająco wyglądała na święta;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Bellax - spokojnie nie bedzie gorzej , ja z roczną córka obroniłam licencjat na 5 . Ty też świetnie sobie poradzisz :)

f2w3skjoapwrgv7j.png

Popieram!

Ja miałam kończyć studia w lipcu, rodzic miałam w sierpniu, niestety ciąża miała taki przebieg, że cały drugi semestr niemal leżałam w szpitalu z przerwami, co jechałam do szkoły (80km w jedną stronę) to potem skurcze i szpital - egzaminy końcowe zdałam we wrzesniu, magisterkę obroniłam gdy synek miał rok i 4m-ce - dałam rade napisać i obronic pracę, jest to możliwe i wam dziewczyny na pewno też się uda :)

7u223e3kwboc3bjp.png

Witam się z Wami wieczorną porą :-) Dziś miałam gorszy dzień, powróciły mdłości i wymioty, mam nadzieję, że tylko na ten jeden dzień. Jeszcze 4 dni do pracy i wreszcie troche wolnego do 1 stycznia :-) Ktoś pytał o wizyty w tym tygodniu - w srode mam genetyczne. Trochę się denerwuję, ale będzie dobrze, przecież nie ma innej opcji prawda ? Buziaki dla Was

Oczywiście że będzie dobrze trzymam kciuki [emoji4] [emoji110]

w4sqskjo6e3xshfe.png

Jeeju jakie piękne rzeczy przygotowujecie ! A u mnie w tym roku nawet choinki nie będzie. Trochę mi wstyd ;) ale i tak nas nie będzie całe święta więc to trochę bez sensu... chociaż nacieszylabym oczy na tydzień przed... ale... za rok ubierzemy dla maleństwa ;)
Zmagam się z katarem od dłuższego czasu. I wyczytałam właśnie w mądrej książce że hormony ciążowe sprawiają że ciało puchnie a wraz z nim błony śluzowe. A alergiczki na ogół cierpią bardziej... a ja nią jestem.
Także tyle :)
Jutro idę na rzesy bo już mam tak Łyse oczy ze wstyd ;) mam nadzieję że wyleze szwagierce na fotelu ;) a pod koniec tygodnia zrobię sobie hybryde i będę olśniewająco wyglądała na święta;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Jeszcze wyleżysz , ja byłam w kinie chyba w 8 miesiącu to był kosmos- mała wbijała się w moje żebra, pozycji miałam milion na jednym fotelu i jeszcze 5 razy byłam zrobić siku [emoji38] teraz daruje sobie na koniec ciąży takie przyjemności.

Najlepiej będzie jak nasze dzieci skończą 1 i pół roku. U nas bombki latały po całym domu [emoji38][emoji1]

Święta z dziećmi mają ta magię, jesteśmy szcześciarami .

f2w3skjoapwrgv7j.png

Wróciliśmy z mężem z kościoła zjedliśmy kolacje i odpoczywamy to prawdopodobnie ostatni taki spokojny wieczór przed świetami przynajmniej dla niego .
Mi ostatnio wyszło białko w moczu lekarz kazał dużo pic tak tez robiłam zobaczymy co wyjdzie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moja Wigilia jak narazie wygląda bardzo , bardzo skromnie dwie potrawy , jedno ciasto .żadnych kolęd się nie śpiewa.,nie muszę się specjalnie ubierać gustowne spodnie lub sukienka .Tak to jest jak się święta spędza tylko we dwoje . Jak przyjdzie dzidziuś bardzo bym chciała żeby było tak super na święta jak u mnie w domu kiedy byłam mała , ze wszystkimi tradycjami nawet sianko pod obrus będę dawać .

reklama
Witam się wieczorowa pora :)

Dopiero o 20. wróciliśmy z zakupów. Kupiłam 2 sukienki w Reserved, majtki i 2 staniki. Naprawdę sukces :) Tylko mojemu Mężowi gorzej poszło, bo też chciał kilka rzeczy kupić i ostatecznie nic nie kupił, bo wszystko albo nie pasowało, albo źle leżało, itp. Szymus przeszczeliwy jak widział Mikołaja i nawet trochę pouczestniczył w zabawach w elfami, więc wypad do CH naprawdę udany :)

Zając na pewno uda Ci się wylezec. Ja pamiętam w pierwszej ciąży na 3 tyg. przed porodem wybraliśmy się z Mężem na film o prof. Relidze, ostatnio leciał w TVN. Matko, podobnie jak u Emki Szymus ciągle się rozpychał, siku wiecznie mi się chciało i oczywiście jak poszłam po raz kolejny siku, to się okazało, ze w między czasie było zakończenie filmu i końcówki nie obejrzałam, także słabo :(

Anusiek na pewno wszystko bedzie w porządku i zdrowego masz maluszka :)

Hihi, z tymi choinkami to troche prawda. W zeszłym roku na święta mój synek miał równo rok i generalnie choinka nawet stała cala bez uszczerbku, ale w końcu dziecko moje musiało posmakować choć jedna bombkę, na szczęście styropianową :-D

Piękne ozdoby świąteczne dzisiaj zrobilyscie Dziewczyny i sliczne pierniczki, które na pewno są pyszne :)

Załączniki

• received_983087435096213.jpeg
    received_983087435096213.jpeg
    40,4 KB · Wyświetleń: 87
Do góry