reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Hahahah uśmiałam się do monitora:))) Widać to życiowe doświadczenie :) Popieram - chłopa trzeba czasem przycisnąć i pokazać mu, że dla nas nadal jest tym samym facetem za którym szalałyśmy, a nie tylko ojcem naszych dzieci:)
A chłop prosty jest w obsłudze - w końcu tylko jedna wajcha:) Trzeba do niego łopatalogicznie:)
hhahahah dosłownie tak kochana ! obsługa prosta jak konstrukcja cepa ;)

A ja się zastanawiam czy np. można pół roku macierzyńskiego a potem np. tylko 3 miesiące (razem 9). Tak się ostatnio zastanawiałam z mężem, bo mamom grudniowym, ktorych dzieci idą do żłobka od września pasuje np. 9 miesięcy:)
Na pewno można, tylko nie wiem jak to wygląda w praktyce - czy dosteje się macierzyński plus pensje czy samą pensje.

f2w3skjoapwrgv7j.png

A ja się zastanawiam czy np. można pół roku macierzyńskiego a potem np. tylko 3 miesiące (razem 9). Tak się ostatnio zastanawiałam z mężem, bo mamom grudniowym, ktorych dzieci idą do żłobka od września pasuje np. 9 miesięcy:)

Z tego co pamiętam macierzyński podzielony jest na 4 mniejsze okresy. Nie musisz od razu brać całości (roku).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak tam z ta tabelka z płcią, gdzie będzie? To napiszę tutaj narazie.

Nadzieje: brak
Przeczucia: dziewczyna
Zabobony: dziewczyna
Chiński: dziewczyna
Usg: brak

Za dwa tyg się zapisałam na kolejne usg, może da sobie tym razem zajrzeć gdzie trzeba [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png

To i ja :

Nadzieje - raz dziewczynka raz chłopiec ( kobieta zmienną jest [emoji23])
Przeczucia - chłopiec
Chiński- dziewczynka
Smaki- raz na dziewczynkę raz na chłopca
Usg- nie wiadomo

f2w3skjoapwrgv7j.png

Jeszcze słyszałam , że płeć można określić po miejscu znajdowania się pęcherza płodowego - po prawej lub po lewej - a mój był na środku [emoji5]

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Do góry