madireiro
Fanka BB :)
Jest jak najbardziej ok, ja też mam w przyszły piątek i to będzie dokładnie 13tc wg usg
Wiecie jaka jestem złaaaaaa!!!
Mieszkam w miasteczku 20km od Krakowa. A jak pewnie wiecie krakow i cała małopolska ma ogromny problem ze smogiem.
Moje dzieci dużo kaszlą, czesto chodzę z nimi do lekarza, ale osluchowo czysto, starszy zawsze dostaje pozwolenie na chodzenie do przedszkola. Stosuje dużo naturalnych sposobów, domowe syropy, ziola.... Wczoraj wieczorem młodszy zaczął bardzo kaszleć, oddychać jak traktor. Dzis do lekarza. Pierwsze pytanie lekarza, czy chodzimy na spacery, mowie codziennie, tylko to zanieczyszczone powietrze..... I sie zaczęło, lekarz miał smogową mapę małopolski, pogadaliśmy sobie chyba 20 min, opowiedziałam mu o moich problemach z sąsiadami i bezskutecznymi telefonami do straży miejskiej [emoji35][emoji35][emoji35]
Osłuchała syna- świsty nas oskrzelami, sterydy i inhalacje. Pytam czy to na tle wirusowym czy bakteryjnym a on mi na to że takie zmiany w drogach oddechowych czesto sa spowodowane zanieczyszczeniem powietrza!!!!! [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35] Zaczyna sie od takich zmian, potem astma, alergie, nowotwory...... Ludzie sie dziwią skąd te choroby a palą podłym węglem i śmieciami!!!!!!!! Lekarz powiedział ze najlepiej ze spacerami wstrzymać sie do..... wiosny i końca sezonu grzewczego, bo lepiej siedzieć w domu niz chodzić na spacery na których moje dzieci "wypalają" do pół paczki papierosów!!!!!!! [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O matko... to straszne. Wiem o czym mówsz, bo w moim mieście z kolei trują nas benzenem i niby miasto wie i coś robi w tym kierunku, ale truciciela nie zlokalizowano i dalej truje...
Dziewczyny a jak z Waszym nocnym siku? Bo ja się martwię że coś dzidziuś mało na pęcherzu siedzi i dziś w nocy chyba nie wstawiłem ani razu.
Ja czasem nie wstaję wcale, a czasem ze dwa razy
powiem ci że mimo że mój bobas jest narazie idealny to gdybym miała fundusze to bym na te testy poszła. Niektóre choroby ujawniają się po latach, a tam masz pełną analizę dna z krwi matki. zwykle pobranie krwi ale nie są tanie...
To prawda.. i wykonują je tylko laboratoria w US i Hongkongu. Stąd ten koszt.