reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny,bierzecie jeszcze kwas foliowy??

uwo9dqk323h73wzt.png

reklama
Ja zaś się przejmuje strasznie bo badania prenatalne w środę . Chodzę i miejsca nie umiem sobie znalesc. W 1 ciąży to się cieszyłam . Zero stresu Przeciez logiczne że wszystko będzie dobrze.[emoji23][emoji4][emoji4] Teraz bardziej świadoma jestem przerazona i wmawiam sobie najgorsze . Do środy to ja się wykończe [emoji23] masakra. Mam nadzieję , że po badaniach będę mogła się pochwalić ślicznym zdrowym małżeństwem. [emoji7]

34bwyx8dkk6avua5.png

Nic się nie przejmuj wszystko będzie dobrze :) ja mam tydzień po Tobie

w4sqskjo42c0gnha.png

No co do tego... Zauwazylam ,ze w ciazy strasznie cellulit na nogach mi sie robi,naprawde spory,wiecie co mozna w coazy zrobic,by go zmniejszyc?

uwo9dqk323h73wzt.png
Jeśli chodzi o celulit to trudna sprawa w ciązy to raczej pozostaje nam się masować chyba szorstkimi gąbkami i kremiki w siebie wklepywać. U mnie celullit to znikałał , ale po siłowni najbardziej jak regularnie ćwiczyłam. Ale teraz w ciązy to ja osobiście sobie wszelkie ćwiczenia odpuszczam, spacery mi wystarczą. Zwalczaniem cellulitu zajmę sie jak juz dzidziuś wyjdzie z brzuszka:)

Dobry

Sluchajcie czy macie caly czas dolegliwosci bolowe?? Co cos wstanenibsiebpokrece ale nawet nieduzo to mnie boli brzuch.
Zastanawiam sie czy lekarka da mi zwolnienie i karze w domu siedziec. Ogolnie chcialabym pracowac bo mam co robic. Nie wiem na ile te bole sa w normie. Woem ze w 1 trym. Moga byc vole okresowe ale teraz.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Moja koleżanka jak nosiła ciążę , to przez całą ciążę miała dość mocne bóle brzucha, ciągnięcia. Jęździła często na IP i wszystko w jej przypadku wychodziło ok , dostawała leki przeciwbólowe. Ja gdybym miała jakiekolwiek bóle to już bym leżała plackiem w domu, bo jestem na każdym kroku przewrażliwiona wcześniejszymi niepowodzeniami.

Dziewczyny,bierzecie jeszcze kwas foliowy??

uwo9dqk323h73wzt.png
Ja biorę mama DHA, a zamiast kawasu foliowego od miesiąca lekarz kazał brać fembion natal 1, na drugi trymestr będę brać fembion natal 2, już poza tym dodatkowo luteinka 2*100 i acard. I jak to lekarza powiedział że mam wsszystkie potrzebne wspomagacze. :) A soją drogą to jak długo powinno brać kwas foliowy ???? też pytałam czy do fembion natal brać dosatkowo kwas foliowy , to powiedział ze nie, ze po to mi przypisuje mi fembion zamiast kwasu foliowego

reklama
Ja zaś się przejmuje strasznie bo badania prenatalne w środę . Chodzę i miejsca nie umiem sobie znalesc. W 1 ciąży to się cieszyłam . Zero stresu Przeciez logiczne że wszystko będzie dobrze.[emoji23][emoji4][emoji4] Teraz bardziej świadoma jestem przerazona i wmawiam sobie najgorsze . Do środy to ja się wykończe [emoji23] masakra. Mam nadzieję , że po badaniach będę mogła się pochwalić ślicznym zdrowym małżeństwem. [emoji7]

34bwyx8dkk6avua5.png
Tez ide w srode i raz nie moge sie doczekac ale dwa bardzo sie denerwuje :( ze cos bedzie zle... wiem nie mozna tak myslec ale ta obawa zawsze gdzies tam jest

m3sx9jcg8o411yy9.png

Do góry