reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dobry

Sluchajcie czy macie caly czas dolegliwosci bolowe?? Co cos wstanenibsiebpokrece ale nawet nieduzo to mnie boli brzuch.
Zastanawiam sie czy lekarka da mi zwolnienie i karze w domu siedziec. Ogolnie chcialabym pracowac bo mam co robic. Nie wiem na ile te bole sa w normie. Woem ze w 1 trym. Moga byc vole okresowe ale teraz.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)
Nie wiem co powie akurat tobie twoja lekarka. Ale moja ciągle twierdzi, że o ile nie boli mnie tak, że wytrzymać nie mogę to jest ok. Dała Duphaston i nospe dwa razy dziennie i możliwe jak najwięcej odpoczywać.

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Bol przechodzi jak sie poloze. Boli jak duzo stoje chodze a przestaje jak leze. Nie sa to mocne bole. Nie bede sie stresowac. 12.12 mam wizyte. Pogadam

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Zależy jakie to bóle. Ja na wizycie w tym tygodniu powiedziałam ze czasami boli mnie podbrzusze to.moja gin powiedziała ze to normalne bo tworzy się łożysko i macica mocno się rozciąga. Jeśli jest to krótkotrwały ból bez żadnych plamienia a nospa pomaga to nie ma co się martwić.

f2w3rjjgfd8znk4b.png
Ja mam bóle od początku ciąży. I to bardzo. Nawet z kręgosłupa jakby skurcze porodowe. A to 2 ciąża gdzie myślałam że bd super . W 1 tak nie miałam. Lekarz dał mi duphaston , luteinę i kazał się maksymalnie oszczędzać. Nie mam plamień itp więc się nie przejmuję . Chodzę co 2 tyg do lekarza i z dzidziusiem wszystko ok. Jeżeli dojdzie ci np dziwny śluz bądź np twarde podbrzusze wtedy biegnij do lekarza. [emoji4] narazie odpocznij kochana będzie dobrze. Lekarz zapewniał mnie ze w drugim trymestrze raczej te bóle powinny ustac.

34bwyx8dkk6avua5.png

Dziewczyny nie odpisałam ale sledzilam Was miałam wczoraj ciężki dzien. Dziękuję za wasze ostatnie posty w których tak wiele z Was mnie wsparlo. Nie sądziłam że jest nas aż tyle po poronieniach i że nie tylko mnie męczy strach. Ja miałam już jechać wczoraj na sor. Rano obudziłam sie z bolem brzucha a raczej tak nizej szyjki albo pochwy tak mnie klulo od spodu. Jakoś potem jeszcz brzuch pobolewal oprócz kości ogonowej bolały krzyże. Pojechałam do mamy i wysiedziec nie mogłam musiałam się u niej położyć bo taki spiety miałam ten brzuch. Po południu lezalam już w łóżku. Robiłam sobie paznokcie hybryda na leżąco! Wieczorem jakoś już nie bolalo. Dziś wstałam przeszłam się krzyże dalej bolą. A jak coś zacznę robić albo chodzić to i brzuch zacznie. Nie wiem właśnie czy to normalne. Wieczorem mam chrzciny. Pewnie pójdę na 2 godz.
Kum może warto jednak pomyśleć o zwolnieniu zawsze to lżej moc się w każdej chwili położyć czy po prostu odpocząć.

p19ucsqv6rf79f3c.png

Dobry

Sluchajcie czy macie caly czas dolegliwosci bolowe?? Co cos wstanenibsiebpokrece ale nawet nieduzo to mnie boli brzuch.
Zastanawiam sie czy lekarka da mi zwolnienie i karze w domu siedziec. Ogolnie chcialabym pracowac bo mam co robic. Nie wiem na ile te bole sa w normie. Woem ze w 1 trym. Moga byc vole okresowe ale teraz.

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kum mnie już praktycznie od jakiegoś czasu w ogole nie boli podbrzusze. Czasem jak nagle wstane czy wykonam nagły ruch to mnie bardziej więzadła zakłują, zabolą. Ale takiego bólu podobnego jak do miesiączki, to już od dawna nie mam.

Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za wszystkie słowa otuchy,baaardzo mi pomogłyście :* później wrzucę fotke z wczorajszej wizyty :) no teraz tylko najgorsze to czekanie od wizyty do wizyty ,ale wierzę,że będzie dobrze. Miłego dnia ;)

Ja zaś się przejmuje strasznie bo badania prenatalne w środę . Chodzę i miejsca nie umiem sobie znalesc. W 1 ciąży to się cieszyłam . Zero stresu Przeciez logiczne że wszystko będzie dobrze.[emoji23][emoji4][emoji4] Teraz bardziej świadoma jestem przerazona i wmawiam sobie najgorsze . Do środy to ja się wykończe [emoji23] masakra. Mam nadzieję , że po badaniach będę mogła się pochwalić ślicznym zdrowym małżeństwem. [emoji7]

34bwyx8dkk6avua5.png

Ja zaś się przejmuje strasznie bo badania prenatalne w środę . Chodzę i miejsca nie umiem sobie znalesc. W 1 ciąży to się cieszyłam . Zero stresu Przeciez logiczne że wszystko będzie dobrze.[emoji23][emoji4][emoji4] Teraz bardziej świadoma jestem przerazona i wmawiam sobie najgorsze . Do środy to ja się wykończe [emoji23] masakra. Mam nadzieję , że po badaniach będę mogła się pochwalić ślicznym zdrowym małżeństwem. [emoji7]

34bwyx8dkk6avua5.png
*maleństwem miało być [emoji23][emoji23]

34bwyx8dkk6avua5.png

Bol przechodzi jak sie poloze. Boli jak duzo stoje chodze a przestaje jak leze. Nie sa to mocne bole. Nie bede sie stresowac. 12.12 mam wizyte. Pogadam

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Mam tak samo. Ale od jakichś 3 dni. Wcześniej mnie bolały krzyże ale nie brzuch. A teraz jak tylko cós zrobię wiecej albo po prostu chodzę dużo to mam taki ucisk ja wiem jak to nazwać taka ciężkośc podbrzusza. Ja w tym tygodniu pochwaliłam się kilku osobom bo tak się cieszyłam po tym genetycznym. Może moja psychika działa i ten strach przed niepowodzeniem się tak kumuluje. Wczoraj mąż też wygadal się przed kolegami to już pół wsi wie. Dzis te chrzciny i duzo rodziny i znajomych bedzie. A wizytę mam za 2 tygodnie dopiero. Dlatego miałam ochotę jechać na sor. Sprawdzić co z dzieckiem. Jeszcze mnie doluje to że brzuch mi nie rośnie a wasze zdjęcia takie cudne tych brzuszkow. Pocieszam się tym że to moze przez to ze przed ciąża przytyłam już z 5 kg a teraz ze 3 to w tym tlusciutkim brzuchu się tam spokojnie mieści...

p19ucsqv6rf79f3c.png

reklama
Do góry