reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Fiolka do 3 lat? Wow. Podziwiam.
Pkowalska roczne dziecko nie wytrzyma bez jedzenia 8h, ale od 4-6mz wprowadza się inne pokarmy. Mleko nadal jest podstawą diety, ale podaje się warzywa i owoce, potem mięso, jajko, ryby, chleb, kaszki. Roczne dziecko je prawi wszystko to co dorosły.
DZIEN DOBRY.

tak ja jestem za długim karmieniem:)
A i jak jest na piersi to rozszerzanie nie wcześniej niż 6m
roczne nie powinno też jeść wszystkiego tego co dorosły a dostosowane dla dziecka czyli zdrowe, lekkie nie smażone itp

No wlasnie tak tez myślałam jak widziałam jak koleżanki karmiły dzieci takie koło roku to nie dawały wszystkiego jakieś packi biszkopty banany u mnie to wogole bedzie problem bo z pracy będę wracać raczej koło 19 a wychodzić z domu o 9 wiec to prawie 10 godzin chyba ze jeszcze cos sie zmieni

Ja jak wrócę do pracy to też raczej od 8 do 16 może 15. Pracuje w rodzinnej firmie i zawsze będę mogła się urwać czy jak będę chciała coś załatwić to też będę mogła wyjść ale chyba wrócić do pracy będę musiała w miarę szybko. Zobaczymy jeszcze dużo czasu mamy na organizację. :)

Albo opiekunka albo babcia jeszcze zobaczę czy wrócę czy dam radę zostawić roczne dziecko na cały dzień to może być trudne

reklama
Hej dziewczyny. Ale wy szybko na nogach ;D Ja wstałam po 10 ;).
Ale sny to mam, żeby nie przeklinać, jakieś chore. ;/ Wy też tak macie?
Śniło mi się, że jak jechaliśmy autem to na pasach dla pieszych ktoś porzucił wózek z noworodkiem. Był to malutki chłopczyk i chyba chciałam go zostawić dla siebie i byłam zła na mojego, że zawiadomił policję.
A później bombardowanie...

Do góry