reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Pospalam sobie.
Moja przyjaciółka też jest w ciąży. Po trzech latach starań :D Jest dwa miesiące wyżej.

Macie racje że powypadkowy fotelik to badziew, ale szczerze te pierwsze foteliki ludzie sprzedają bo dzieci wyrosly. My mieliśmy kilka uzywanych bo w NL za grosze je można kupić. Ten britax kupiliśmy od ludzi w pl i przy montowaniu do naszego auta widać było, że to uczciwi ludzie, nie sprzedaliby po wypadku. Wierzę im.
Pościel dla dziecka: Moja Zola śpi w spiworku, wcześniej pod kocykiem. Ma tylko prześcieradło. Żadnej poduszki, żadnej kołdry. Śpi w łóżeczku standardowym (120x60 chyba) i jeszcze ze trzy takie Kruszyny by się w nim zmieściły więc dopóki sama nie będzie chciała z niego wychodzić to nie zmienimy.

Mam problem. Od jakiegos czasu moje dlonie zrobily sie bardzo suche, nic nie pomagalo. Teraz po kazdym myciu pieka i sa przez caly czas czerwone... Czy to moze byc jakas alergia? Nie wykluczam u siebie bo odkad jestem w ciazy mam uczulenie na dezodoranty.

Kaana nie ma fotelików do 3 miesiąca. Pierwszy wystarczy na około rok czasu. Jeśli w tym czasie nie planujesz jeździć autem to spoko w innym wypadku będzie potrzebny. Jeszcze jedno sprawdz czy szpital nie sprawdza przy wypisie fotelika bo możecie mieć problem. Coraz więcej szpitali to robi.

Dziewczyny jak sobie radzić z takimi oknami. Wynajmujemy, są tu stare okna, nie zamykają się do końca. W łazience wychodzi pleśń.

Załączniki

• 1448453375415.jpg
    1448453375415.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 38
Jeszcze musimy tu wytrzymać około 2 miesiące i się wprowadzamy.

Załączniki

• 1448453406339.jpg
    1448453406339.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 39
Lilla tylko to cały czas tak się robi. Ostatnio musieliśmy wyrzucić z łazienki rolete bo cała w grzybie. Masakra.

Będziemy się wyprowadzać bo wkoncu matka mojego partnera zmieniła zdanie i będziemy robić na szybko mieszkanie na poddaszu. wcześniej mnie nie akceptowala bo się Rozwodze i mam 3 letnia córkę z małżeństwa.

reklama
Mam wózek camarelo 3w1 i z tego fotelika Adaś korzysta, ale już wyrasta i musimy kupić większy.

Hihi, to mój waży 11kg i ma 9 miesięcy :-D Też zkawsze był duży. Ubranka nosi na 86.

Co do dzieci, to ja mamy poznałam w ciąży i po porodzie. Niedawno kupiliśmy mieszkanie i tutaj poznałyście się z mamami i spotykamy się raz w tygodniu. Z poprzedniego forum poznałam fajne dziewczyny, jedna mieszka obok nas i też się spotykamy. I ma syna z tego samego dnia co mój :) No i Pawła siostra i bart cioteczny będą mieć dzieci w przyszłym roku. Także Adaś ma dużo kontaktu z dziećmi i dobrze, bo dzieciom tak lepiej i ja mam z kim pogadać.

Do góry