reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

O tak mieć od kogoś ubranka to duża oszczędność.
Ja niestety mało co dostałam bo u mnie dzieci małych brak ale jak byłam w ciąży zrobiłam zapas używanych ;) wtedy nie żal było wydawać . Niestety kilka sprzedałam ale w porę się opamiętałam
Ja chyba czuje malucha od kilku tyg ale bardzo rzadko i delikatnie. Tal mi przynajmniej zdaje

reklama
Mamka gratuluje świetnego zakupu może wstawisz zdjęcie :-)
Judy mam takie samo podejście napewno ubranka będę szukać i nowe i używane bo to jest na kilka miesięcy pózniej jak dziecko cos dłużej po nosi to można kupować nowe. Ja niestety od nikogo nie dostanę każdy ma już większe rzeczy i nie trzyma ubranek no ale nic dam radę :-)

Dzień dobry,
nie wiem czy pisalam ze ubranka mam po córce, a jakby cos to na bieżąco będę kupować używane.
Moim zdaniem najlepsze foteliki samochodowe to Romer Britax ale są mega drogie. W wakacje udało nam się kupić używany za 300zl, 0-18kg. Drugie na razie będzie w małym maxi cosi bo łatwo śpiące przenieść.
Już myślałam że panuje nad mdlosciami... ale niestety nie. Zawiozlam młodą do żłobka i wróciłam do domu to od razu do kibla biegłam. Oby to się niedługo skończyło!!

My teraz mamy Britax jest od 0-18 więc mojemu synkowi pewnie długo posłuży. A kupiłam też okazyjnie jakiś sprowadzany za 500zł.
Teraz będę polować na maxi crosi polecacie jakiś konkretny model.?
i u nas nie sprawdza się powiedzenie że dziecko szybko wyrasta. Moje dziecko nie wiem jak to robi ale nawet kilka sezonów chodzi w tej samej rzeczy ;) np sweterki czy kupurtka. Teraz nawet pasują na niego pajace co miał do spania 18-24m A ma 3 lata ;) rośnie spokojnie i od urodzenia był drobnej budowy:)

Pkowalska ja niestety też nie mam od kogo dostać ciuszków. .. żadne moja koleżanka dzieci nie posiada, chociaż nie wiem czy już się chwalilam ale moja przyjaciółka jest w 4 tyg ciąży. :):) będzie rodzic w sierpniu. :) jestem mega szczęśliwa że będziemy ciążę przechodzić razem. :)

Paulina to zazdroszczę zawsze Z kimś raźniej [emoji1]i na spacerki razem będziecie wychodzić u mnie koleżanki maja już większe dzieci większość pracuje ;-(

Fiolka, moja mała drobniutka, chudzinka taka od urodzenia i też bardzo wolno wyrasta z rzeczy ;-)
U mnie podobnie- też coś już czuję, baardzo delikatnie i rzadko, ale czekam z niecierpliwością na więcej.
Co do wyprawki, ja kupowałam w poprzedniej ciąży, wyszukując właśnie okazji. Wiele rzeczy używanych, śledziłam, licytowałam, miałam czas i frajdę z tego- bo byłam od początku na L4 i musiałam leżeć, więc sprawiało mi to "polowanie" wiele przyjemności. I tak na każdy rozmiar dla dziewczynki mam wielki karton, w praktyce komórka zawalona- zobaczymy, co będzie. Wózek kupili moi rodzice, fotelik do auta maxi cosi tesciowie, łóżeczko używane, a pościele, materace i stroje "wyjściowe"- nowe kupiłam. Do dziś łączę zakupy rzeczy nowych i używanych, zabawki nowe raczej na prezent- jak urodziny czy święta, a reszta używanych FP ;-), więc podobnie jak u Judy. Teraz mała dostanie nowe łóżko, a maleństwo- po niej łóżeczko.

Paulina, fajnie, że przyjaciółka w ciąży, później dzieci bęą sie razem bawić, też tak teraz mamy.

Mamaka, gratuluję zakupu wózka.

Ale macie fajnie. Moje przyjaciółki wyprowadziły się z miasta i dzieci nie mają. Znajomi nie mają, albo mają już duże. Jedni się starają ale jakoś im nie idzie. Na wózek dostaliśmy od teściowej a od mojej mamy zażyczyłam sobie pralkę, bo mam starą od niej bo nasza wyzionęła ducha.
Nie wiem co z fotelikiem bo na te pierwsze 3 miesiące życia to raczej się nie przyda za bardzo. A łóżeczko turystyczne, może na wózku zaoszczędzę to na kołderkę i materacyk coś zostanie...

W życiu bym nie kupiła używanego fotelika - chyba, żeby wcześniej był dokładnie w serwisie sprawdzony, czy nie jest powypadkowy - tu chodzi o bezpieczeństwo dziecka.
My dużo rzeczy mamy używanych - teraz kupiliśmy używany wózek dla dzieci rok po roku, więc teraz Zosia sobie w nim jeździ, a od czerwca dosiądzie się Junior.

Miłego dnia :)

reklama
W pierwszych tygodniach kupa była na plecach po kilka razy dziennie to choć szkoda mi nie było ;)
Lilla ja mam teraz romer king II ls. Pierwszy maxi cosi cabriofix bo łatwy w montażu i łatwo przenieść. Romer fajny ale swoje waży ;)
Fiolka moja urodziła się mała bo 53cm i 3500 kilo. Ubranka 50 na nią wchodziły. Ale szybko wystrzeliła. Teraz jest wzrostem na 97 centylu a wagą na 50. Jest chuda i długa. Dopiero teraz zaczyna używać ubranek trochę dłużej.
Moja mała w swoim wieku na wsi u dziadków ma 5 kuzynów +/-3 miesiące różnicy. Teraz kolejni w drodze i jest paru około 10 miesiecy młodszych. Wysyp był ale kuzynki ani jednej. Jak tam jedziemy to tylko z dzieciakami po chałupach i jest radocha :)

Do góry