reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Natalia to ze waga stoi w miejscu często dziwi ciężarne. Ja w pierwszej ciąży II trymestr zaczelam z minusowymi kg, bo duzo wymiotowałam. Ciąże skończyłam 8 kg cięższa, a Basia ważyła standardowe 3,5kg ;)
teraz jestem juz 2kg na plusie, bo mimo mdłości na okrągło to apetyt mi dopisuje :D

Ja zero na wadze ani na plus ani na minus. Ale brzuch jak jojo, rano zero a wieczorem jak 7 miesiąc. A wcale się nie najadam...

ja przez pierwszy trymestr schudłam chyba ze 2 kg a tera nadrabiam może i te 2 kg juz wróciły :) mąż jedzie z kurczakiem z rożna wiec kolacja dzis na grubo hehe.

Ja dwa dni temu zaszalalam z pizza :) ale staram sie uważać co jem .
Generalnie od niczego mnie nie odrzuciło i jem tak samo ..jedyna zmiana to odczuwam bardziej słodkie . I jak kiedyś jadłam tony ciast i dojrzałych bananów tak teraz mnie nie ciągnie . :) u was duże zmiany żywieniowe ?:)

Fiolka babybjörn balance soft.
Moj wozek moze wazyc max 10kg inaczej nie dam sobie rady. A dziecko tez cos wazy.
Co do "O" podczas snu... eh juz mi sie kilka razy przydazylo w tej ciazy ;-)

Ja przytylam 3,5 kg. Ale nic nie widac. Mnie na razie nie wazyli u lekarza. Wierza mi na slowo ;-)

Mój brzuszek duży, ale waga jeszcze -1kg.
Natomiast mdłości mijają i apetyt wraca, więc drugi trymestr na pewno przyniesie zmiany w tej kwestii ;-)

Po raz pierwszy opuściłam dzień i już nie nadrobię chyba :p

Ja mam ze 3 kg na plusie.
Co do świntuszenia przez sen to o matko, już się zaczynam martwić bo wszelkie pozycje i miejscówki przerabiam...ale orgazmu przez sen zazdraszczam :p może jeszcze przede mną ;P

Co do wózka to ja miałam jedo i był super do jazdy po każdej powierzchni i bujania, ale ja go trzymałam w aucie pod blokiem (stare budownictwo, 2 piętro bez windy) i jak najszybciej przeskoczyłam w lekką spacerówkę, którą z dzieckiem w środku znosiłam jedną ręką.

Wczoraj też szukałam czegoś i znalazłam baby zen YOYO, musiałabym pomacać, ale lekki jest rzeczywiście. Na razie czekam bo nie wiem czy nie będę jednak brała dla 2 dzieci, młody jednak będzie miał 2,5 roku i w dalsze trasy czy autobusem nie ruszy na nogach raczej.

reklama
Ja mam wózek Jedo Fyn z 2013r., dosyć popularny na warszawskich ulicach i niedrogi. Ma swoje wady i zalety. Bardzo dobrze się prowadzi, ma pompowane koła, przednie skrętne, dużą szeroką gondolę i wygodną spacerówkę. Jego minusem jest waga i rozmiar po złożeniu. Mieszkam na wysokim parterze, ale mam do pokonania dosłownie 7 schodów, co po porodzie cc było dla mnie mega wyzwaniem. Także jesli ktoś mieszka z bloku bez winy, to polecam iść do sklepu, wsadzić do wózka 4 kg ziemniaków i podnieść ;) niestety test może wykonac mąż lub przyjaciółka, bo my w ciąży raczej nie powinnyśmy dźwigać ;) Ja ten wózek polecam ale tak jak wspominałam, waga i wymiary - do przeanalizowania ;)

Do góry