reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Fiolka a w którym tygodniu dowiedziałaś sie ze chłopak ? Ja jeszcze myśle ze może to sie zmienić tak wcześnie :-) chyba troszkę sie jeszcze łudzę ze wyjdzie mi ta dziewczynka hehe

reklama
Kaana ja mam psa i kota. Mój piesek zachowuje się jak dziecko, śpi z nami wszędzie ze mna jeździ nawet do pracy, nie odstępie mnie na krok. Nie wiem jak to będzie jak urodzi się dzieciatka bo Lunka jest bardzo o mnie zazdrosna, ale na pewno damy sobie radę, pewnie będzie to trochę pracy kosztować ale nie obawiam się, na pewno nigdy w życiu nie oddalonym zwierzątka.

pkowalska dość późno bo 18 A potem 20tydzień więc o pomyłce nie było mowy . za to miałam brzuch totalnie na chłopca co mi znajoma powiedziała ;)

No mi sie często w nocy zdarzało,bo już teraz od tygodnia coraz mniej.Nawet do męża mówiłam,że marzę o przespaniu całej nocy.Teraz to już nawet nie chodzę spać z kurami i nawet pośpie rano.

Franca ja potrafiłam wstawać 4 razy w nocy jeszcze tydzień temu. Równie często w dzień , a teraz jakby się uspokoilo gdzieś czytałam ze macica wedruje troszkę wyżej i już nie uciska tak na pęcherz ok 13 tygodnia.

Mujer dzięki.
Tak, prawie do roku jeździła w gondoli, jak chciała czasami posiedzieć to ja opierałam o otwartą budkę. Grzeczna była :D
Do turystycznego możesz kupić materac jaki chcesz.
Pierworodki na pewno dacie radę, intuicja was poprowadzi!
Nie ma co sobie wymyślać zagrożeń. Pies ma wejść do łóżeczka i przydusic dziecko?
Zwierzę też ma instykt, poza tym na początku takie maleństwo przeważnie jest w łóżeczku, a na te kilka chwil 'wolności' masz je na oku i zwierzaka pod kontrolą.
Noce w większości przespane. Zaczęła przesypiac gdy dostała swój pokój, teraz się przebudza bo a) koszmary, b) zęby, c) odp a i b prawidłowa.
Odpisuje od kilku godzin bo co rusz mi coś wyskakuje.
My też mamy psa (7kg), krzywdy dziecku nie robi, ale zazdrosna jest. Pcha się na kolana, gdy tylko Zola wchodzi mi na kolana.
I wyprawce nie myślę. Mam dużo ubranek po córce, a jak coś będę kupować na bieżąco :) Tylko o łóżeczku musimy pomyśleć, i moj M. chce wózek podwójny kupić. Ya kwestia wyjdzie w praniu bo ja uważam że będę nosić w chuście maleństwo, a starsza do wózka lub na nogach.

reklama
Do góry