reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

PaulinaT,pkowalska nie macie takich myśli jak sobie poradzicie z kupnem wyprawki i z maleństwem? Bo mnie czasami dopadają takie myśli,ale w końcu nie ja pierwsza i nie ostatnia :-)

reklama
Kamisia codziennie o tym myśle czytam i większość dla mnie to czarna magia boje sie jak poradzę sobie po porodzie czy będę potrafiła karmić jak wykąpie takie maleństwo itd ale liczę na ten instynkt

Tak sobie myśle o tej płci i wiecie co ze ja byłam pewna ze bedzie dziewczynka wiem ze teraz lekarz tez powiedział ze to wcześnie i może sie zmienić ale wogole nie myślałam o synie

Spokojnie, dziewczyny, dacie radę, wszystkiego się człowiek uczy każdego dnia ;-) my chodziliśmy do szkoły rodzenia, co mojemu mężowi np. bardzo pomogło (było dużo praktycznych zajęć- jak kąpiel w wanience i codzienna pielęgnacja noworodka- lalki, hehe), położne tłumaczyły, pomagały i bez problemu po powrocie ze szpitala sam kąpał, przewijał itd. Taki dumny tatuś ;-)

Pkowalska, a może intuicja Cie nie myli i to jest dziewczynka, tylko to się dopiero okaże za kilka tygodni?

ja mam 6letnią już córkę ale jak patrzę na takie maleńkie noworodki to czuje jakbym nigdy nie trzymała takiego , zapomniało się jak to jest przez tyle lat wszystko będzie tak jakby nowe dla mnie :)

Kamisia a ja chce korzystac z roznego rodzaju kursow np. pielegnacja noworodka jeszcze w ciazy. Zastanawiam sie tez nad kursem pierwszej pomocy u dzieci... no I tez bardzo licze na instynkt. Chce tez kontakt do fajnej poloznej do ktorej moglabym wydzwaniac po porodzie ;-). Przed porodem wypucuje mieszkanie (licze na syndrom wicia gniazdka) i zamroze mnostwo obiadkow. ;-)

Kamisia, pkowalska, happy czyli już jesteśmy 4. Bo tak wydaje mi się że większość tutaj ma dzieciaczki.

Kamisia ja się nie martwię tym kompletnie, już nie mogę się doczekać zakupów i widoku maleństwa. Ja o dziwo mimo tak zlych doświadczeń jestem bardzo spokojna i mocno wierzę że wszystko będzie dobrze. Ale w pełni szczęśliwa bede dopiero po prenatalnych;)

Kulkaa tak po cichutku na to liczę ze jednak moja intuicja mi dobrze podpowiada no nic 18 grudnia następna wizyta zobaczymy co wtedy lekarz powie :-)

reklama
Kamisia przy pierwszym dziecku dostałam od przyjaciółki czterostronicową listę must have. Po pierwszym przeczytaniu miałam zawroty głowy ale potem metodą małych kroczkow wszystko ogarnelismy. Mogę jakby co poszukać tej listy.

Sylwcia mam to samo. Mam dwulatka a ostatnio miałam mega stres przy trzymaniu dwumiesiecznej siostrzenicy :)

Happy pomysł z kursami bardzo dobry. Ja po szkole rodzenia i kursie pierwszej pomocy czułam się dużo pewniej.

Do góry