reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Jo79 masz racje... ale moze chociaz zima krotki romantyczny wyjazd w gory. W koncu 5-6 miesiac to najlepsza pora na ostatnie wakacje we dwojke ;-)

Hej, hej, wita się zdychająco :( Kiedy to minie? Ja w ogóle nie czuję się dobrze, no jak żyć?

Ja mam wózek camarelo i jestem bardzo zadowolona. Duży jest to fakt, ale bardzo lekki i wygodny. Tylko ja znowu mam problem, bo Adaś będzie jeszcze mały i nie wiem jak to zorganizować. Jak na niego patrzę to już będzie biegał, ale mimo wszystko jakiś wózek by się przydał.

Lilla My, witaj :) Do roku w gondoli? Jak ona to wytrzymała? :-) Mój odkąd skończył 6 miesięcy to nie toleruje leżenia, chyba że jak śpi.

Ogólnie też mam wszystko po synku, ale będę musiała kupić jakieś łóżeczko i tu mam dylemat. Mam pytanie do mam, które mają starsze dzieci. Dla takiego dziecka rok z małym hakiem to jakie łóżeczko najlepsze? Nie opłaca się kupować kolejnego takiego dla noworodka, a znowu zwykłe łóżko to chyba strach. Myślałam nad turystycznym, zawsze się przyda.

Tak patrzę na Wasze brzuchy i czy tylko mi jeszcze w ogóle nie urósł? A mówili, że w drugiej szybciej wychodzi.

Co do imion mamy większy problem niż z pierwszym. Wtedy od początku było, że Adaś i Gabrysia. A o płci dowiedziałam się w 38tc jak wyszedł na świat :-)
Chyba tak jest, że chłopaki szybciej wychodzą, a dziewczyny po terminie. Ja też urodziłam 2 tygodnie wcześniej.

No i ja też z maja, 16 :)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry