reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Oj dziewczyny Paulina, Kotti współczuję, to są tragiczne dylematy w takich przypadkach. Każdy decyduje sercem i nikt nie ma prawa tego oceniać.

Co do ciuchów ciążowych, to mnie póki co przydadzą się tylko większe staniki i dłuższe bluzki. W jeansy jeszcze wchodzę, bo brzuch wywala mi powyżej linii bioder ;) Wyjęłam juz ubrania z poprzedniej ciąży i prawdę mówiąc nie jest tego zbyt wiele. Ponieważ trzeci trymestr wypadł mi w miesiącach letnich, to większość czasu śmigałam w sukienkach i tak mi było najwygodniej. Mam jedna parę jeansów ciążowych z H&M z takim wąskim pasem ciążowym i jedne legginsy też H&M z dłuższym panelem na cały brzuch. Ten zestaw mi wystarczył bo tak jak wspomniałam, doszły letnie zwiewne sukienki. Jeansy były dobre do końca 6 miesiąca, potem za bardzo mi się ten pas wpijał w brzuch. Z kolei w legginsach pojechałam do porodu czyli starczyły do końca ;) Nie warto kupować zbyt wielu ciuchów na zapas. W miarę wzrostu brzuszka można coś tam sobie dokupić. Ja mam lepszą zagwozdkę - 7 maja mam wesele siostry (termin porodu z OM 03.06). I pytanie - w co ja się zmieszczę? :-D no ale nic, do tego czasu jeszcze sporo wody upłynie, więc póki co patrzę z radością na powiększający się brzuszek :)

Rysia spore to Twoje dziecię jak na 7 tydz wg USG. Mój maluszek w 7 tyg miał 16mm :) ciekawe jak teraz. Oglądam sobie kalendarz ciąży na mamazone. Tam są fajne filmiki tydzień po tygodniu. Oglądam po kilka razy i do przodu tez żeby zobaczyć co będzie za chwilę :-D wariatka, normalnie jakbym nigdy w ciąży nie była.

reklama
mama_ka ja też lubię oglądać filmiki i czytać co jest tydzień po tygodniu, w poprzedniej ciąży miałam tak samo :-)
A co do wesela to znajdziesz coś fajnego :-)

Dostalyscie zdjecie z usg? Probuje sie dopatrzyc ile moj mial milimetrow... Bo lekarz zapomnial powiedziec, tzn. powiedzial ze tyle co zelowym misiek ale przeciez nie bede mierzyc slodyczy :-)

Dziewczyn po historii z wadami lub chorobami u dziecka też bym badała. Na szczęście są to historie rzadkie. Pracowałam z chorymi dziećmi i wiem że 8h to harówa a 24h/7 to jednak inna bajka. Nie wiem czy dała bym radę. Przykro mi że musiałyscie przez to przejść :(

Oj dziewczyny wcale tak to nie wygląda że mało jest takich przypadków, niestety jest ich co raz więcej. Ale nasze ciaze dziewczyny będą zdrowe;);) a wiecie co jest najgorsze w sumie najbardziej mnie denerwuje, jak oceniają albo chcą podejmować decyzje osoby które nigdy nie były w takiej sytuacji.

A powiedzcie mi kiedy pierwsze ciuszki dla maluszka??

oby teraz te ciaze były spokojne ale może nie nudne;) i przede wszystkim zdrowe.

Właśnie to miałam na myśli- ciąża nudna- czyli podręcznikowa, zdrowa i bez żadnych problemów ;-)

Mamaka, ja też oglądam na mamazone co tydzień z mężem co jest- i co będzie, prowadzę też album pamiątkowy- dla siebie i dzieci :-) mam z tego frajdę ogromną.

Happy, tak, ja zazwyczaj jakąś foteczkę dostaję na pamiątkę, CRL u mnie w rogu podane jest.

PaulinaT ja z ubrankami bede czekala do 7 m-ca. Od drugiego trymestru zaczne zastanawiac sie nad wozkiem etc. Ale zakupy tez dopiero pozniej beda. Tak sobie obiecalam a czy tak bedzie zobaczymy ;-). Pewnie troche dostane w prezencie od znajomych.

Kulkaa u mnie inne literki... pewnie po niemiecku

Załączniki

• 1446307288279.jpg
    1446307288279.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Do góry