reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Hej dziewczyny :) Chciałam się pochwalić że wczoraj słyszałam serduszko!!!!!!! :))))) Lekarz ocenił ciążę na 6 tydzień, chociaż z moich wyliczeń wychodziło na 5-ty. Krwiak niestety się nie wchłonął, tylko powiększył :( Lekarz ocenił moją sytuację na umiarkowanie optymistyczną. Powiedział że najbliższe 4 tygodnie pewnie ostatecznie wszystko wyjaśnią. Następna wizyta 17.11. Małymi kroczkami do przodu :)

reklama
Ritnes gratuluje:*

Ja tak sobie myślałam żeby może już zacząć coś kupować po badaniach prenatalnych, tzn nie po usg a po amniopunkcji:) w sumie to będzie to dopiero jakiś 18 tydz to może faktycznie za wcześnie.

Ritnes super :-) będzie dobrze

Jak będzie synek to ciuszki mam po starszym a jak dziewczynka to po coreczce koleżanki. A wózek, materacyk i inne rzeczy kupię pod koniec ciąży :-)

Dzięki dziewczyny :) Ja ciuszki chyba zacznę gromadzić w 9 miesiącu, żeby nie zapeszyć. Mam jedynie łóżeczku po synku, a poza tym nic.

Ritnes, gratulacje :-)

Ja wszystko mam po małej, właściwie tylko drobne zakupy przed nami- jeśli będzie druga dziewczynka. Do poznania płci więc się wstrzymuję. Ale w ciąży z Alą, to przyznaję- kupowałam dużo i od początku ciąży, kiedy były gorsze chwile, układałam te maluśkie ciuszki na płaskim jeszcze wtedy brzuszku i mówiłam, prosiłam... Mąż na to patrzył i zgadzał się na wszystko, wiedział, że to taka moja walka, zaklinanie rzeczywistości...

Ostatnia edycja:
reklama
Ritnes gratulacje. I trzymamy kciuki :tak:

No miałam wizytę, miałam, ale tak jak myślałam, pogadanka. Lekarz z tych, co czeka tak do 8 tygodnia. Więc kazał przyjść za 2 tygodnie na badanie i usg. No ale idę do innego, pro KP ;-) wizytę mam na 18.11., co by nie brać wolnego, tylko skoczyć przed pracą.
Skierowania dostałam, po które poszłam. No i niestety TSH trochę za wysokie. Konsultowałam już z internistką, która się specjalizuje w chorobach tarczycy. Idę do niej w środę, przepisze mi małą dawkę leków. FT3 i FT4 ok, więc jestem dobrej myśli :tak: Do tego dostałam gratis bete i progesteron (bo karmię:confused:). Beta potwierdza, progesteron w normie.
Lekarka na mdłości poleca moczone pestki z dyni.... podobno niekiedy niedobór potasu powoduje je w ciąży. W poniedziałek gnam po pestki :-p będę testować.

Jeszcze nie kojarzę po nickach, ale podziwiam Was mamy. Te, które urodziły chore dzieci, bo to kawałek ciężkiego chleba. I te, które zdecydowały inaczej, bo to na pewno najtrudniejsza decyzja w życiu.

A moja wyprawka po córce była w większości po siostrzenicy i poszła do siostry, gdyż rodzi w lutym. Ciężko będzie ogarnąć przekazanie przy odległości jaka nas dzieli, ale damy radę;-)

Galaxia a ile Twój starszak ma? Moja jeszcze nie ogląda, ale pewnie będzie. Mam nadzieję, że uda się z umiarem ;-)

Do góry