reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Ja też bym nie sprawdziła, ale szukałam kariotypu. I tak pomyślałam, że skoro kariotyp jest 150zł tańszy niż w klinice to zerknę jak z innymi badaniami. I jestem w szoku. Po pracy zrobię sobie rozpiskę ile kosztowałyby wszystkie badania u nich.
a ile będziecie czekać na wynik w szpitalu?

reklama
generalnie drożność, a szczególnie badania nasienia warto zrobić przed stymulacją. Bo co da ta stymulacja, jeżeli wyniki nasienia są bardzo złe, albo jajowody są niedrozne. Przynajmniej to badanie nasienia żeby było.
Popieram. Badanie nasienia koniecznie.

Jeszcze odnośnie badań (będę Wam teraz o tym smęcić):
Cennik kliniki:
Zobacz załącznik 1537296
Cennik w moim szpitalu:
Zobacz załącznik 1537297
Is This Real Wtf GIF by Hyper RPG
Sprawdziłam z ciekawości w moim szpitalu i nie ma tych badań. CO się dziwić jak nawet homocysteiny u nich nie mogłam zrobić :D

Niby mają w karcie informacyjnej 11 dni roboczych, ale jakoś w to nie wierzę ;) Babka, z którą gadałam też nie wierzy ;) Mówiła, że około 30 dni roboczych ona by zakładała.
czyli też tak 6 tygodni.
Babka w Bocianie mówiła mi, że kiedyś krócej się czekało, ale oni robią w labie w Białymstoku i wszystkie 7 Bocianów tam robi i teraz mają baaaardzo dużo tych badań, jakiś boom, i dlatego wzrosło do 6 tygodni

A w ogóle odnośnie do clo to nasz lekarz powiedział wczoraj, że wygląda na to, że clo ma w składzie tlenek tytanu, który został zabroniony w Polsce. I clo nie będzie w Polsce dopóki producent tego na coś nie zamieni i oczywiście nie przebada.
W Niemczech podobno jest normalnie jest dostępny i on swoim pacjentom aktualnie wypisuje receptę do Niemiec.

A w ogóle odnośnie do clo to nasz lekarz powiedział wczoraj, że wygląda na to, że clo ma w składzie tlenek tytanu, który został zabroniony w Polsce. I clo nie będzie w Polsce dopóki producent tego na coś nie zamieni i oczywiście nie przebada.
W Niemczech podobno jest normalnie jest dostępny i on swoim pacjentom aktualnie wypisuje receptę do Niemiec.
a nie ma ogólnie żadnego zamienika clo? że ta sama substancja pod inną nazwą? I bez tego tlentu tytanu?

a nie ma ogólnie żadnego zamienika clo? że ta sama substancja pod inną nazwą? I bez tego tlentu tytanu?
typowego zamiennika nie ma. Może jest jakaś inna substancja, którą by można było stosować, ale w sumie nie wiem, bo w naszym przypadku rezygnujemy już z clo i nie zamieniamy go na nic innego, więc problem z głowy 😅

reklama
Do góry