Avy
Fanka BB :)
Ja miałam robiony wymaz z szyjki macicy i takie z krwi:A jakie są potrzebne badania przed droznoscia?
Do tego cytologia musi być ważna. Nie pamiętam czy jeszcze coś
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja miałam robiony wymaz z szyjki macicy i takie z krwi:A jakie są potrzebne badania przed droznoscia?
Ja mam mieć ważna cytologię, zgodę internisty na histerolaparoskopię i szczepienie przeciw wzw. Na szczepienie moja lekarka się nie zgodziła bo uznała, że jest zbyt duże ryzyko gdybym między czasie zaszła w ciążę więc zrobiłam tylko przeciwciała. Ale mam informacje od ordynatora, że gdyby były potrzebne jeszcze jakieś badania to mogę je zrobić na nfz w szpitalu Mswia. Wydaje mi się, że tak, ale dużo zależy od Twojego lekarza prowadzącego.A jak jest na NFZ z badaniami przed drożnością? Też zrobią na fundusz? Bo to swoje kosztuje.
Z ciekawości pytam.
HSG generalnie warto zrobić. Nawet uważam, że należałoby. Tak samo jak badanie nasienia.Ale mimo wszystko chyba warto najpierw zrobić HSG?
Mały update: chyba jednak jelitoMnie okropnie naparza lewy jajnik, w sumie jak nigdy, bo ja raczej nie odczuwam takich rzeczy. Mam tylko nadzieje, że mnie głowa nie robi w chooja i to faktycznie jajnik, a nie jelito
Mały update: chyba jednak jelito
Nikt nie pytał, każdy potrzebował XD
1155 to dużo bardzo... ja płaciłam w wawie 750 sonohsg. Może jest gdzieś taniej?Są 2 pęcherzyki. Jutro zastrzyk.
Jeżeli nam się nie uda to mam się udać najlepiej do kliniki, żeby nie stymulować bez sensu. To moja 2 stymulacja.
Dzwoniłam dzisiaj do bociana w Łodzi i drożność jajowodów to 1155 zł ale terminy mają od ręki więc. Jeżeli się nie uda to myślę że to jest następny krok. I zobacze co wyjdzie. Wtedy będę myśleć.
Właśnie zaczęłam szukać i niby jest za 800 ale teraz to już zgłupiałam czy zwykle sono HSG wystarczy. Czy lepsze to z pianką. Czy próbować w szpitalu zwykłego HSG1155 to dużo bardzo... ja płaciłam w wawie 750 sonohsg. Może jest gdzieś taniej?