U
użytkownik 213578
Gość
Powiedzcie mi czy to ma sens, że lekarz stwierdził że narazie stymulacja bez sensu bez drożności skoro to dopiero 2 cykl? bo już różne opinie słyszę i głupieje
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wielu lekarzy zanim zgodzi się stymulować warunkiem jest badanie nasienia i drożność. Moim zdaniem oczywiście, że ma to sens. Po co się stymulować jeśli masz niedrożne jajowody albo problem jest po stronie męskiej i są kiepskie wyniki nasienia.Powiedzcie mi czy to ma sens, że lekarz stwierdził że narazie stymulacja bez sensu bez drożności skoro to dopiero 2 cykl? bo już różne opinie słyszę i głupieje
Hmm totalnie się nie znam na stymulacjach, więc nie chciałabym czegoś palnąć, ale czy taka zmiana jest pożądana? Pamiętam jak @Bolilol pisała, że u niej są szybko owulacje ale przez to endometrium nie nadąża rosnąć i dlatego zastanawiam się, czy to dobrzeMega bardzo. Bo mam je po 21 dni a były po 35
Endometrium było ok. I w poprzednim i teraz.Hmm totalnie się nie znam na stymulacjach, więc nie chciałabym czegoś palnąć, ale czy taka zmiana jest pożądana? Pamiętam jak @Bolilol pisała, że u niej są szybko owulacje ale przez to endometrium nie nadąża rosnąć i dlatego zastanawiam się, czy to dobrze
ŁadnyDzień dobry, witam się i ja w pierwszym pracowitym dniu po długim weekendzie
Co do starań, poruszany był tutaj temat odnośnie różnych ustępstw (większych i mniejszych) na różnych etapach starań- in vitro, komórka dawczyni/dawcy. Jeżeli miałabym się znaleźć w takiej sytuacji, to chyba in vitro bym się podjęła, ale na komórki dawczyni bym się nie zdecydowała- to już byłoby dla mnie za dużo pod względem psychicznym
Próg zbadany, wynik wyższy niż w zeszłym miesiącu. Z testowaniem się jeszcze wstrzymuję, może jutro siknę (9dpo), bo mam tylko jeden (!) test
Zaraz idziemy na kawę do siostrzeńca od męża, kończy 6 latek dzisiaj miłego wieczorku życzę
mój lekarz również zgodził się tylko stymulację ale miałam zrobić drożność w tym samym cyklu i badanie nasienia i miał chłop rację bo ja miałam jajowody niedrożne a stary wyniki nasienia takie sobiePowiedzcie mi czy to ma sens, że lekarz stwierdził że narazie stymulacja bez sensu bez drożności skoro to dopiero 2 cykl? bo już różne opinie słyszę i głupieje
ja miałam prywatnie sono hsg też pod kontrolą USG 3D/4D. Czy nie to masz na myśli?A czy robiła któraś z Was HSG na NFZ? Podobno tam jest robione na RTG i jest lepsze niż SONO-HSG.
w sensie rozumiem pytanie, ale w czym lepsze będzie rtg w tym przypadku? Pytam serio, wciąż się dowiaduje nowych rzeczy od wasja miałam prywatnie sono hsg też pod kontrolą USG 3D/4D. Czy nie to masz na myśli?