reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
A czy robiła któraś z Was HSG na NFZ? Podobno tam jest robione na RTG i jest lepsze niż SONO-HSG.
Mualam na nfz sono. Mowili, że kiedyś robili z rtg, ale trzeba było iść do innego budynku wiec sie przełączyli na to. Sono jest szybsz, a diagnostycznie tak samo dobre - tak lekarz powiedział.
Czytalam, że po zwykłym często każą się wstrzymać cykl że staraniami- bo rentgen. A po sono, jeśli się dobrze czujesz - nie plamisz mocno - można od razu, w rym samym cyklu się starać.

Mualam na nfz sono. Mowili, że kiedyś robili z rtg, ale trzeba było iść do innego budynku wiec sie przełączyli na to. Sono jest szybsz, a diagnostycznie tak samo dobre - tak lekarz powiedział.
Czytalam, że po zwykłym często każą się wstrzymać cykl że staraniami- bo rentgen. A po sono, jeśli się dobrze czujesz - nie plamisz mocno - można od razu, w rym samym cyklu się starać.
A miałaś skierowanie od lekarza NFZ czy prywatnie, bo słyszałam, że jest możliwość dostać skierowanie od lekarza prywatnie i zrobić badanie na NFZ

A miałaś skierowanie od lekarza NFZ czy prywatnie, bo słyszałam, że jest możliwość dostać skierowanie od lekarza prywatnie i zrobić badanie na NFZ
Ja robiłam w ramach programu diagnostycznego niepłodności w szpitalu. Ale moja koleżanka miała robić w tej samej poradni że skierowania od lekarza prywatnego - na nfz. Wiec sie da ;)
Ona nie zrobiła ostatecznie, bo tydzień przed jej wyszły ⏸️

Ja robiłam w ramach programu diagnostycznego niepłodności w szpitalu. Ale moja koleżanka miała robić w tej samej poradni że skierowania od lekarza prywatnego - na nfz. Wiec sie da ;)
Ona nie zrobiła ostatecznie, bo tydzień przed jej wyszły ⏸️
Ooo to by była dobra wiadomość. Bo szkoda mi płacić 800 zł jak można inaczej

Można zrobić ze skierowania od prywatnego lekarza na NFZ. Ale musisz się liczyć z terminami np w Krakowie to 3-4 miesiące. A tam gdzie leczy @AScarlett w Koperniku mi np w ogóle odmówili.

Endometrium było ok. I w poprzednim i teraz.

Zastanawiam się co dalej. Iść do kliniki? Czy do lekarza który w tej klinice pracuje ale prywatnie. Bo mam go bliżej siebie. Bo do kliniki 100 km w jedna stronę a do niego 30
Ja bym poszła do gościa prywatnie i od razu bym powiedziała, że po prostu mam znacznie bliżej, ale jeśli byłaby potrzeba, żeby do niego do kliniki podjechać to nie ma problemu (bo może jakiś sprzęt mieć w klinice lepszy czy coś). Ważne, żebyś znalazła się w dobrych rękach.

reklama
Ja bym poszła do gościa prywatnie i od razu bym powiedziała, że po prostu mam znacznie bliżej, ale jeśli byłaby potrzeba, żeby do niego do kliniki podjechać to nie ma problemu (bo może jakiś sprzęt mieć w klinice lepszy czy coś). Ważne, żebyś znalazła się w dobrych rękach.
Ale mimo wszystko chyba warto najpierw zrobić HSG?

Do góry