reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
A czy robiła któraś z Was HSG na NFZ? Podobno tam jest robione na RTG i jest lepsze niż SONO-HSG.
Mualam na nfz sono. Mowili, że kiedyś robili z rtg, ale trzeba było iść do innego budynku wiec sie przełączyli na to. Sono jest szybsz, a diagnostycznie tak samo dobre - tak lekarz powiedział.
Czytalam, że po zwykłym często każą się wstrzymać cykl że staraniami- bo rentgen. A po sono, jeśli się dobrze czujesz - nie plamisz mocno - można od razu, w rym samym cyklu się starać.

Mualam na nfz sono. Mowili, że kiedyś robili z rtg, ale trzeba było iść do innego budynku wiec sie przełączyli na to. Sono jest szybsz, a diagnostycznie tak samo dobre - tak lekarz powiedział.
Czytalam, że po zwykłym często każą się wstrzymać cykl że staraniami- bo rentgen. A po sono, jeśli się dobrze czujesz - nie plamisz mocno - można od razu, w rym samym cyklu się starać.
A miałaś skierowanie od lekarza NFZ czy prywatnie, bo słyszałam, że jest możliwość dostać skierowanie od lekarza prywatnie i zrobić badanie na NFZ

A miałaś skierowanie od lekarza NFZ czy prywatnie, bo słyszałam, że jest możliwość dostać skierowanie od lekarza prywatnie i zrobić badanie na NFZ
Ja robiłam w ramach programu diagnostycznego niepłodności w szpitalu. Ale moja koleżanka miała robić w tej samej poradni że skierowania od lekarza prywatnego - na nfz. Wiec sie da ;)
Ona nie zrobiła ostatecznie, bo tydzień przed jej wyszły ⏸️

Ja robiłam w ramach programu diagnostycznego niepłodności w szpitalu. Ale moja koleżanka miała robić w tej samej poradni że skierowania od lekarza prywatnego - na nfz. Wiec sie da ;)
Ona nie zrobiła ostatecznie, bo tydzień przed jej wyszły ⏸️
Ooo to by była dobra wiadomość. Bo szkoda mi płacić 800 zł jak można inaczej

Można zrobić ze skierowania od prywatnego lekarza na NFZ. Ale musisz się liczyć z terminami np w Krakowie to 3-4 miesiące. A tam gdzie leczy @AScarlett w Koperniku mi np w ogóle odmówili.

Endometrium było ok. I w poprzednim i teraz.

Zastanawiam się co dalej. Iść do kliniki? Czy do lekarza który w tej klinice pracuje ale prywatnie. Bo mam go bliżej siebie. Bo do kliniki 100 km w jedna stronę a do niego 30
Ja bym poszła do gościa prywatnie i od razu bym powiedziała, że po prostu mam znacznie bliżej, ale jeśli byłaby potrzeba, żeby do niego do kliniki podjechać to nie ma problemu (bo może jakiś sprzęt mieć w klinice lepszy czy coś). Ważne, żebyś znalazła się w dobrych rękach.

reklama
Ja bym poszła do gościa prywatnie i od razu bym powiedziała, że po prostu mam znacznie bliżej, ale jeśli byłaby potrzeba, żeby do niego do kliniki podjechać to nie ma problemu (bo może jakiś sprzęt mieć w klinice lepszy czy coś). Ważne, żebyś znalazła się w dobrych rękach.
Ale mimo wszystko chyba warto najpierw zrobić HSG?

Do góry