reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
o, to faktycznie, zapierdzielal od wtorku :) a Ty jesteś na stymulacji albo bierzesz coś z suplementów na pęcherzyki?
Tylko inozytol. Stymulacja na razie nie, ale jak z 3-4 miechy nie uda się to idziemy w stymulacje mocniej. Podejrzewam u siebie problemy z pękaniem niestety... przerastanie i pękanie bardziej pod 28-30mm.

Ja dzisiaj dalej biel, pewnie do samej miesiączki będę testować. Ale za to miałam ostatni test owulacyjny i stwierdziłam, że dobrym pomysłem będzie sobie siknać na niego tak by nie leżał samotny. I taki efekt, że chyba w moim przypadku te testy się nie sprawdzają tak do końca 🙄🤔😂
Czemu się nie sprawdzają? Jeśli chodzi i to ,że w okolicach @ testy owu są pozytywne to ja tak mam ,że od peaku pozytywne mam przez tydzień i kreski wychodzą do samej@

@aurii_orelii jak teraz nastawienie na nowy cykl po laparo? Jak pamiętam jesteś na stymulacji :)

Zazdroszczę Wam dziewczyny tych pozytywnych fluidów związanych z owu :) trzymam kciuki za Wasze pęknięcia 😊 ja jak wiem, że pęcherzyki są po niedrożnej to już mam skreślony cykl w sumie od samego początku. Po owu mam choć trochę nadziei, że może coś się jednak przechwyci 😅

Ja mam tak samo chociaż też mam 162 cm to moja największa waga jaka uzyskałam to 48 kg 😞 jeść jem a waga stoi w miejscu. U nas takie geny. Mama w ostatnim miesiącu ciąży ważyła 50 kg. Ale grunt że to nie jest związane z choroba. Co począć 🤷
😱😱😱
Ja do 5 miesiąca spadłam z wagi i tak do tego czasu spałam 6kg, w 6 miesiącu zaczęła się utrzymywać waga, a chwilę później bardzo szybko lecieć w górę. Taki o to sposobem w 3 miesiące przytyłam 20kg. Po porodzie było odrazu -10kg, ta waga utrzymywała się tak 3 miesiące. Kolejne miesiące to był ciągły spadek. Ludzie którzy mówili "Jedz więcej, biednie wyglądasz" zaczęli milknąć gdy widzieli mnie z talerzem jedzenie, ale zaczęli mi wyszukiwać przeróżne choroby. Czas był to okropny zwłaszcza że nie lubię zwracać na siebie uwagi, a wtedy nic tylko był komentowany mój wygląd bo w rodzinie męża to sams kobiety "gatunkowe". Tak było przez prawie 3 lata, na koniec tego czasu nauczyłam się nawet pyskować do osób do których nigdy bym normalnie nie była w stanie i w końcu się skończyło. Teraz słyszę że dobra jestem 🤣

Podejrzewałam, że jesteście wysokie kobiety. Ja z metra cięta, tylko 162cm 🤷 z wagą nie miałam nigdy jakoś problemu zawsze w normie no ale tej najniższej l. Raz udało mi się dobić do 58 i to była super waga, to przy niej udała mi się pierwsza ciąża. Później przy karmieniu spadłam aż do 48 🤯 odkąd nie karmie jest ok bo dobijam do tych 53kg i czuje się dużo lepiej. Trochę dziwnie się czuję gdy wchodzę do szkoły podstawowej, a tam sporą część dziewczyn z starszych klas jest większa ode mnie. Jestem ze mnie taka stara nastolatka 🙈
Tymczasem ja i moje 158

proud oh yeah GIF by Sky

reklama
Tylko inozytol. Stymulacja na razie nie, ale jak z 3-4 miechy nie uda się to idziemy w stymulacje mocniej. Podejrzewam u siebie problemy z pękaniem niestety... przerastanie i pękanie bardziej pod 28-30mm.
wiesz co, Zazuu pisała chyba na wątku majowym jak ktoś się zastanawial, czy mu pęcherzyki nie przerastają, że każda jej ciąża była z pęcherzyka min. 28mm jeśli dobrze pamietam

Do góry